خطر بالای نزدیک بینی
کودکانی که زمان زیادی را در مقابل نمایشگرها به خصوص گوشی های هوشمند می گذرانند، در خطر ابتلا به نزدیک بینی هستند.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که وقتی کودکان عمدتاً بر روی فعالیت های نزدیک چشم تمرکز می کنند، مانند استفاده از تلفن همراه، کره چشم آسیب می بیند و در نتیجه تصاویر بصری به شبکیه نمی رسد.
این نوع تغییر ساختاری در چشم منجر به نزدیک بینی می شود. این بیماری به طور فزاینده ای در بین جوانان در سراسر جهان رایج است.
تاثیر بر رشد مغز
مغز از اوایل کودکی تا نوجوانی دچار تغییرات اساسی می شود. یعنی زمانی که دوره های خاصی برای رشد مهارت های اجتماعی، عاطفی و شناختی ضروری تلقی شوند. اما دسترسی کودکان خردسال به گوشی های هوشمند در این دوره های حساس می تواند در رشد طبیعی مدارهای مغز اختلال ایجاد کند.
مغز کودکان بسیار پلاستیکی است، به این معنی که آنها برای ایجاد ارتباطات جدید و یادگیری از تجربیات باز هستند، اما زمانی که این تجربیات تحت سلطه تلفن های همراه از طریق رسانه های اجتماعی، بازی ها یا برنامه های دیگر باشد، می تواند برای مغز سخت باشد و منجر به مشکلات توجه شود. . تمرکز، کنترل تکانه و تنظیم هیجانی.
نگرانی در مورد سلامت روان
تاثیر گوشی های هوشمند بر سلامت روان کودکان را نمی توان نادیده گرفت. زیرا افزایش استفاده از تلفن های هوشمند با افزایش میزان افسردگی و اضطراب در میان جوانان، به ویژه دختران، مرتبط است.
این مشکلات با ایجاد محیط هایی تشدید می شود که در آن کودکان، به ویژه دختران، در معرض استانداردهای زیبایی غیر واقعی، آزار و اذیت اینترنتی و فشارهای روانی برای به دست آوردن لایک و فالوور قرار می گیرند.
افزایش فوری و سریع دوپامین ناشی از تعاملات رسانه های اجتماعی می تواند رفتارها و افکار مضر را تقویت کند و جدا شدن از این الگوهای رفتاری را برای کودکان دشوار کند. که منجر به مشکلات روانی طولانی مدت می شود.
عدم کنترل عاطفی
یکی از عمیق ترین تغییراتی که در دوران بلوغ در مغز رخ می دهد، رشد قشر پیشانی است. ناحیه ای از مغز که مسئول کنترل تکانه، تصمیم گیری و کنترل رفتار اجتماعی است.
مطالعات تأیید کردهاند که استفاده بیش از حد از تلفنهای هوشمند میتواند از طریق پاداشهای فوری مانند لایکها، پیامها و اعلانها در این پیشرفت اختلال ایجاد کند و در نهایت به جای یادگیری صبر و انتظار، منجر به مشکلاتی در خود تنظیمی و کنترل عاطفی شود پاداش، آنها به لذت آنی عادت می کنند.
قرار گرفتن در معرض محتوای نامناسب
تلفنهای هوشمند دسترسی نامحدودی را برای کودکان فراهم میکنند که ممکن است برای آنها مناسب نباشد، و قرار گرفتن زودهنگام با چنین محتوایی میتواند آسیبزا باشد و منجر به آسیبهای روانی پایدار و تغییر روش مغز کودکان با ترس، استرس و ضربه شود.
انزوا و وابستگی اجتماعی
گوشی های هوشمند می توانند باعث انزوای اجتماعی شوند. امروزه کودکان زمان بیشتری را با گوشی و تبلت خود می گذرانند و کمتر درگیر دنیای اطراف خود هستند. از آنجایی که تلفن های هوشمند اغلب جایگزین تعاملات چهره به چهره شده اند، کودکان نیز به احتمال زیاد در تبادلات سطحی آنلاین شرکت می کنند.
این ممکن است منجر به فقدان مهارت های اجتماعی در زندگی واقعی و اتکا به اعتبار سنجی مجازی شود و ایجاد روابط سالم و معنادار را برای آنها دشوار کند.
منبع: https://www.itna.ir/news/81100/%DB%B6-%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D9%88%D8%B1-%D9%86%DA%AF%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86-%DA%AF%D9%88%D8%B4%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%AA%D8%A7%D9%86
تحریریه ICTNN شبکه خبری