دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به آخرین پیشرفتهای شبکه ملی اطلاعات گفت: مرکز ملی فضای مجازی ناظر و راهبر شبکه ملی اطلاعات است و بر همین مبنا مطالب زیادی گذاشته است. تلاش برای انجام این پروژه مهم.
به گزارش ICTNN، سید محمد امین آقامیری – رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور – با بیان اینکه تحقق شبکه ملی اطلاعات باعث ایجاد دسترسی باکیفیت بیشتر و ارائه خدمات بهتر به مردم می شود، گفت: دستگاه های مختلفی برای این امر تلاش کرده اند. تحقق این شبکه در سال های اخیر. و مرکز ملی فضای مجازی نیز شاخص ها و اهدافی را برای ارزیابی این شبکه بر اساس سند طرح جامع و معماری شبکه ملی مصوب شورای عالی فضای مجازی و با مشارکت نهادهای امانت داری و بر اساس این شاخص ها و اهداف، پیشرفت شبکه ملی سنجیده می شود.
وی خاطرنشان کرد: برای شبکه ملی اطلاعات 30 هدف عملیاتی تعریف شده و برای دستیابی به هر هدف تعدادی شاخص تعیین شده و در مجموع 122 شاخص مورد ارزیابی قرار گرفته است. این اهداف عمدتاً مربوط به افزایش سرعت اینترنت، ایجاد مزیت های کیفی از نظر دسترسی به خدمات و محتوای داخلی، دسترسی پرسرعت به مشاغل و مراکز آموزشی و تسهیل دسترسی به فناوری های جدید است.
وی با تاکید بر اینکه مرکز ملی فضای مجازی با سنجش و تحلیل شاخص ها و پس از چندین ماه کار مستمر کارشناسان و ساعت ها جلسه با مجریان این طرح مهم، پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را ارزیابی کرده است، اعلام کرد: روند ارزیابی شبکه ملی شبکه اطلاع رسانی از اواخر شهریور ماه آغاز به کار کرد و باید به اطلاع مردم عزیز ایران برسانیم که سرعت پیشبرد اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات تا پایان بهمن ماه 1402 و بر اساس شاخص های جدید تعیین شده توسط فضای مجازی ملی مرکز 59.18 است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: البته شاخص های سنجش پیشرفت شبکه ملی اطلاعات ایرادات جدی داشت و مرکز ملی فضای مجازی با مشارکت مدیران و کارشناسان این شاخص ها را به روز کرد اما بر اساس همان قبلی. شاخص پیشرفت شبکه ملی اطلاعات 66.37 است.
وی با بیان اینکه در بازنگری در شبکه ملی اطلاعات برخی از دستگاه ها همکاری بسیار خوبی داشتند و برخی دستگاه ها در مرحله اجرا فعال بودند و برخی دیگر نیز متأسفانه کوته فکری نشان دادند. نظرات در مرحله اول : این نواقص باعث شده است که درصد پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در 7 هدف کمتر از 40 درصد باشد که به هیچ وجه قابل قبول نیست و مدیران باید پاسخگو باشند.
آقامیری در تشریح این مشکل تصریح کرد: به عنوان مثال یکی از اهداف ایجاد سه هاب مرکز داده در کشور است که با ایجاد این هاب ها مردم از نظر سرعت و کیفیت شبکه خدمات بهتری برای دسترسی به فضای مجازی دریافت خواهند کرد. فضا. یا در یکی دیگر از اهداف شبکه ملی اطلاعات، دسترسی به پهنای باند مراکز خدماتی، دستگاه ها، مراکز صنعتی و آموزشی گنجانده شده است که متاسفانه زیر 40 درصد پیشرفت داشته است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه مرکز ملی فضای مجازی نقش ناظر و راهبری شبکه ملی را بر عهده دارد و تلاش می کنیم در سال آینده این روند با سرعت بیشتری انجام شود، گفت: بر اساس ماده 4 مرکز ملی کشور موظف است هر دو سال یک بار با همکاری نهادهای مختلف، اهداف شبکه ملی را بررسی و به روز رسانی کند و این مهم از سوی شورای ملی فضای مجازی سند معماری و طرح جامع معماری شبکه های اطلاعاتی مصوب شورای عالی فضای مجازی در چند سال گذشته مورد غفلت قرار گرفته است.
بر اساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی، آقامیری گفت: در سال آینده اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات را با کمک کارشناسان، دانشگاهیان و گروه های مرجع بررسی خواهیم کرد تا سطح کیفی مطلوب را در سطح ملی ارتقا دهیم. شبکه. و دستگاه ها برنامه های خود را طبق سند جدید اجرا کنند. به همین دلیل از دانشگاهیان، صاحب نظران و مراجع علمی تقاضا دارم نظرات و پیشنهادات خود را به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کنند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات