به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، چندی پیش پیش نویس سند تنظیم ارز دیجیتال که توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان متولی تنظیم آن در سند راهبردی فضای سایبری کشور تهیه و به سازمان ملی سایبری تحویل داده شد. مرکز فضایی، در جلسه کمیسیون عالی تنظیم فضای سایبری ارائه شد، کشور برای ساماندهی این دسته از دارایی ها در کشور بررسی شد.
عباس آشتیانی رئیس کمیسیون بلاک چین و ارزهای دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در گفت و گو با خبرنگار ICTNN درباره اهمیت و مزایای قانونی شدن دارایی هایی مانند ارزهای دیجیتال و دارایی های رمزنگاری شده، گفت: دارایی های رمزنگاری شده به عنوان یک طبقه دارایی جدید. سال هاست که وارد اقتصاد جهانی شده اند و در کشور نزدیک به هشت سال از ظهور آن می گذرد.
وی با بیان اینکه با توجه به فعالیت برخی از شرکت های دانش بنیان، مردم تا حدودی با این پدیده آشنا شده اند، تصریح کرد: یکی از بزرگترین نقاط ضعف در این زمینه که مورد تقاضای بخش خصوصی و اتحادیه های فعال صنفی بوده است. در سال های اخیر، شتاب بخشیدن به مقررات و قانون گذاری در این زمینه است.
آشتیانی خاطرنشان کرد: این مطالبه به چند دلیل مهم و ضروری است. اولاً به این دلیل که در خلاء قانون و فضای خاکستری، حوزه آموزش قربانی می شود و نمی توان از منابع صوتی به درستی به مردم اطلاع رسانی کرد.
این فعال حوزه بلاک چین ادامه داد: برای رفع این چالش می توان از ظرفیت های وزارت علوم، سازمان فنی و حرفه ای و وزارت آموزش و پرورش که تاکنون در این زمینه فعال نشده اند استفاده کرد.
رئیس کمیسیون بلاک چین و ارزهای دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور درباره ضرورت دیگر ساماندهی ارزهای رمزنگاری شده گفت: با توجه به خلأهای قانونی و آموزشی، تشخیص کسب و کار در این حوزه با نیت سالم و ناسالم برای مردم بسیار دشوار است. ، این موضوع مشکلات زیادی را ایجاد می کند.
آشتیانی ادامه داد: نکته سوم این است که اگر ارز رمزپایه در کشور ساماندهی نشود، ایران از روند انطباق بین المللی که در دنیا در این حوزه رخ داده است، خارج می شود.
وی با تاکید بر اینکه فعالان حوزه ارزهای دیجیتال همواره خواهان نظم بخشیدن به این حوزه هستند، تاکید کرد: دارایی های طبقه جدید دارای ماهیت های مختلفی از جمله ارزهای رمزپایه هستند و برخی نیز دارایی هایی هستند که از فناوری بلاک چین استفاده می کنند و هر کدام از آنها می تواند اثرات اقتصادی متعددی داشته باشد. .
آشتیانی افزود: بسیاری از کشورها این طبقه دارایی جدید را که با رشد ارزش جهانی همراه است مشابه طلای دیجیتال می دانند. برای هر کشوری مهم است که در طلای اقتصاد دیجیتال و ثروت آینده آن نقش داشته باشد و نقش مردم به شیوه سالم و صحیح می تواند در آینده دیجیتالی اقتصاد تعیین کننده باشد.
وی در خصوص تایید سند رمز ارز گفت: سند رمز ارز هنوز تایید نشده است; آنچه تصویب شده است چارچوب نظارتی ارزهای دیجیتال توسط بانک مرکزی است. در تعاریف اولیه آن نیز شاهد حضور پدیده ای به نام «توکن های معاملاتی» هستیم که می تواند در آینده باعث ایجاد مشکلات و چالش هایی در حوزه مقررات شود.
آشتیانی خاطرنشان کرد: در مقدمه سند بانک مرکزی اشاره به قانون بانک مرکزی نوشته شده در حالی که در قانون بانک مرکزی «کدهای ارزی» به عنوان یک نوع پول شناخته شده است در حالی که کد این فیلد به شکل است. دارایی است و نمی توان آن را «پول» در نظر گرفت. زیرا چگونه می توان بیت کوین را به عنوان پول حساب کرد؟
وی افزود: با همه چالش هایی که ممکن است وجود داشته باشد، هر نوع سند و مقرراتی که در این زمینه اتفاق بیفتد می تواند آثار مثبتی داشته باشد و پس از آن می توان طبقه دارایی را به سمت کاربردهای متفاوت سوق داد.
رئیس کمیسیون بلاک چین و ارزهای دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با بیان اینکه ارزهای رمزنگاری شده به عنوان یک دارایی ارزشمند در دنیا شناخته می شوند، درباره اهمیت استفاده از آنها در سرمایه گذاری افزود: از آنجایی که در رمزارزها از فناوری بلاک چین به عنوان یک سرمایه گذاری استفاده می شود. فرم خاص ارسال و دریافت در تسهیل مبادلات خرد و خرد مانند ارز دانشجویی، پزشکی و توریستی کاربرد دارد.
همچنین برای تامین مالی پروژه های داخلی از کشورهای جهان و آن بخشی از محدودیت های نقل و انتقال مالی که تنها به استفاده از سیستم های سنتی برای انتقال مالی برمی گردد، طبیعتا ارزهای رمزنگاری شده می توانند راهگشای اقتصاد کشور باشند. مردم و کشور
آشتیانی با تاکید بر اینکه آیا با قانونی شدن ارزهای دیجیتال با خطر مردم مواجه شده اند یا خیر، تاکید کرد: معتقدم اگر دولت به درستی با این پدیده برخورد کند، مردم احساس خطر نخواهند کرد و بالعکس اگر دولت قصد برخورد با آن را داشته باشد. در راستای کاهش خطرات این حوزه برای کاربران، مردم از آن استقبال می کنند.
وی گفت: تا به امروز شاهد اعتماد کاربران، مردم و پلتفرمهای بومی ارزهای دیجیتال بودهایم و از سوی دیگر شاهد پلتفرمهای خارجی و زیرزمینی هستیم که در کمین هستند تا ببینند پلتفرمهای داخلی ما چگونه تنظیم شدهاند تا بتوانند داشته باشند. سهم بازار بیشتر در این بازار است.” در این صورت بازار ارزهای رمزپایه و معاملات پر از ریسک و خطر می شود و پرونده های قضایی متعددی تشکیل می شود و ممکن است اتفاقات ناگواری رخ دهد.
وی تاکید کرد: نحوه مواجهه دولت ها با یکدیگر است که فرصت ها را در این حوزه به تهدید و تهدیدها را به فرصت تبدیل می کند چرا که این حوزه سیال، غیرقابل پیش بینی و ماهیت ویژه ای دارد. اکنون در یک کشور همسایه مانند امارات، حتی پرداخت با ارز دیجیتال را تشخیص می دهند و مالیات تراکنش صفر را محاسبه می کنند.
این فعال بلاک چین با بیان اینکه دولت ها به دنبال صرفه جویی و ایجاد حمایت از این دارایی برای کشور خود هستند، اظهار داشت: کشورهایی که با نگاهی محدودکننده به این پدیده برخورد کرده اند، تنها موضوع سود و بازار آینده ساز را از جدول حذف می کنند. آن را به زیر میز منتقل کرده اند. این اتفاق جالب نیست و امیدواریم در کشور ما هم رخ ندهد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات