وزیر ارتباطات در دیدار با رئیس جمهور منتخب اقدامات و دستاوردهای دولت شهید رئیس جمهور را در حوزه های شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساخت های ارتباطی، توسعه دولت هوشمند، توسعه کشور تشریح کرد. صنعت فضایی و اقتصاد دیجیتال با اشاره به حوزه های کاری این وزارتخانه.
به گزارش ICTNN، پس از انتخاب مسعود بیشیدیان به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران، وی علاوه بر آماده سازی اعضای کابینه دولت چهاردهم، با وزرا و مسئولان مختلف دولت سیزدهم دیدار و گفت و گو کرد تا آخرین گزارش ها و اقدامات انجام شده در هر یک از آنها را دریافت کند. حوزه.
چندی پیش عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان بازدید از دفتر رئیس جمهور منتخب با مسعود مزیکیان دیدار و گزارشی از آخرین وضعیت حوزه تحت مدیریت خود ارائه کرد.
زارع پور پس از این جلسه گفت: گزارشی از وضعیت فعلی حوزه های ماموریتی وزارت ارتباطات از حوزه توسعه زیرساخت های ارتباطی کشور، بحث دولت هوشمند ارائه کردیم. ، فضا، اقتصاد دیجیتال و سایر مسائل مربوط به وزارت ارتباطات آخرین اتفاقات این حوزه و همچنین مسائل، مشکلات و پیشرفت های انجام شده را برای دکتر توضیح دادیم.
در این دیدار نیم ساعته با مسعود مزیکیان رئیس جمهور منتخب وزیر ارتباطات ضمن تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم، گفت: شکل شبکه ملی اطلاعات محقق شده و با اقدامات تکمیلی کیفیت آن ارتقا می یابد. و اعلام کرد: شبکه ملی اطلاعات در ابتدای کار است. دولت سیزدهم بر اساس ارزیابی های مرکز ملی فضای مجازی به عنوان ناظر بر اجرای آن حدود 20 درصد پیشرفت کرد و در سال 1402 پیشرفت آن بیشتر شد. بیش از 60 درصد
وی با اشاره به راه اندازی طرح فیبر نوری منازل و مشاغل برای اولین بار در دولت سیزدهم، افزود: در این طرح 40 درصد خانوارهای شهری کشور تحت پوشش قرار گرفته اند و اکنون از طریق اینترنت به اینترنت دسترسی دارند. فیبر نوری با سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه که ده ها برابر سرعت فعلی اینترنت کشور است قابل دسترسی بوده است و ادامه این مسیر در دولت چهاردهم باعث افزایش رضایت کاربران و ایجاد سرمایه اجتماعی برای دولت شده است.
وزیر ارتباطات در ادامه به چالشهای دسترسی مردم به اینترنت اشاره کرد و گفت: بیشترین گلایههای کاربران از سرعت اینترنت به دلیل دو موضوع محدودیت دسترسی به برخی خدمات و ظلمهای تحریمی غرب است. با ایجاد محدودیت در دسترسی به سایت های ضروری برای کاربران. زیرا برخی از کاربران برای دور زدن این محدودیت ها باید از فیلترشکن استفاده کنند که ضمن کاهش سرعت دسترسی، گوشی و کامپیوتر کاربر را ناامن و در برابر حملات سایبری آسیب پذیر می کند.
زارع پور در ادامه گزارش خود با تشریح دستاوردهای صنعت فضایی کشور گفت: صنعت فضایی که در دو دولت قبل از دولت سیزدهم اهمیت کمتری داشت و کارشناسان این حوزه دلسرد شده بودند، با پیگیری ها وارد خبر شدند. از رئیس جمهور شهید یک نتیجه 12 راه اندازی عملیاتی و تحقیقاتی در کمتر از سه سال بود که معادل تعداد راه اندازی سه دولت قبل از دولت سیزدهم بود.
وی همچنین از دکتر دعوت کرد تا شخصا شاهد سیزدهمین پرتاب که در هفته های آینده انجام می شود، باشیم و ابراز امیدواری کرد که توسعه صنعت فضایی در دولت چهاردهم با سرعت بیشتری نسبت به گذشته دنبال شود.
وزیر ارتباطات با اشاره به آغاز ساخت بزرگترین پایگاه فضایی غرب آسیا در جنوب کشور، از تکمیل فاز اول آن تا پایان سال جاری خبر داد.
زارع پور همچنین آغاز ساخت چندین ماهواره جدید با قابلیت تزریق ماهواره به مدارهای بالای 500 کیلومتر و ارائه تصاویر رنگی با دقت یک متر به ماهواره را از دیگر دستاوردهای صنعت فضایی برشمرد.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی همچنین در این دیدار مهمترین اقدامات انجام شده در سه سال گذشته از جمله آغاز توسعه نسل پنجم و افزایش 200 عددی را برشمرد. سایت های نسل پنجم، دو برابر شدن ظرفیت شبکه اصلی ارتباطی کشور، اتصال 8000 روستای بالای 20 خانوار به اینترنت پرسرعت، افزایش ظرفیت و تنوع مسیرهای دسترسی به اینترنت کشور، راه اندازی پنجره خدمات ملی هوشمند دولت برای اولین بار در دولت سیزدهم و رسیدن به 99 درصد دستگاه های اجرایی، ارائه 75 درصد خدمات دولتی به صورت الکترونیکی، ارائه 500 خدمت به صورت هوشمند، افزایش 5 برابری تراکنش های مرکز ملی تبادل اطلاعات، تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال به عنوان دومین هیئت دولت در موضوع اقتصاد دیجیتال با اختیارات رئیس جمهور و هیئت وزیران بر اساس اصول 127 و 138 قانون اساسی. اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی از 6.4 درصد در آغاز دولت به تقریباً 8 درصد در سال گذشته افزایش یافته است.
وی در پایان این نشست تاکید کرد: قابلیت های بسیار خوبی در قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه های مختلف این وزارتخانه پیش بینی شده است و امیدوارم وزیر آینده ضمن تکمیل برنامه های اجرا شده توسط این وزارتخانه، اصلاحاتی را نیز انجام دهد. مشکلات احتمالی
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات