به گزارش IRNA ، فرصت ها و چالش های تحول دیجیتال و حاکمیت هوش مصنوعی در هفتمین رویداد در بیستمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع در حضور کارشناسان اقتصادی مورد بحث قرار گرفت.
محمود لیا ، کارشناس اقتصادی ، که روز دوشنبه در صندوق توسعه ملی نگهداری می شد ، گفت که حاکمیت دیجیتال مستلزم سیاست های کلی است که دولت ها تاکنون پرداخت نکرده اند.
وی تأکید کرد که تحول دیجیتالی در کشور از چند سال پیش آغاز شده است و پیش از این از حاکمیت دیجیتال محروم شده بود. وی گفت: طبق برنامه هفتم ، دستگاه ها موظفند تا پایان سال اول سال هفتم برنامه توسعه دیجیتال ، برنامه توسعه دیجیتال را صادر کنند ، بنابراین دستگاه ها باید سند توسعه دیجیتال را در آگوست سال جاری تهیه کنند.
لیا افزود: “اگرچه ما در کشورهای توسعه یافته هستیم ، این مسیر آغاز شده است و دستگاه ها باید زودتر سند را بسازند و به مسیرهای بعدی بروند.”
این کارشناس فناوری اطلاعات گفت: “در ایران ، ما برای استقلال فناوری ، که اصلی ترین متولی در زمینه مدیریت اطلاعات مصنوعی ، سازمان ملی اطلاعات مصنوعی است ، که باید برای تدوین استراتژی ملی تلاش کند ، گفت:”
وی خاطرنشان کرد: “اکنون توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه هوش مصنوعی تدوین شده است ، اگرچه ناقص است.” این سند توسط مجمع مشاوره اسلامی بررسی خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی از رقابت چین و ایالات متحده در بحث در مورد هوش مصنوعی خبر داد و گفت: “ایران به فن آوری های خارجی و زیرساخت ها وابسته است ، در حالی که در زمینه عدم استانداردها ، قوانین ناکافی ، بخش های دیجیتال و بیکاری کار ، چالش هایی وجود دارد.”
وی افزود: ابعاد حاکمیت هوش مصنوعی باید در حوزه اخلاقی ، اجتماعی و اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد و در همه جنبه های تحقیق انجام شود.
فن آوری ها انتظار مردم را افزایش داده است
به دنبال این جلسه ، حمید رضا احمدیان ، یکی دیگر از متخصصان در زمینه اطلاعات و اقتصاد دیجیتال وی گفت: “فضای فناوری باعث کاهش مردم شده و ترویج آن یکی از مهمترین نیازهای مردم است. در فضای فناوری ، واقعیت ها اتفاق افتاده است که محرک های تکامل دیجیتال انتظار مردم را دارند.”
وی گفت: “مردم هر روز ارتقاء فناوری را می بینند ، بنابراین انتظار دارند سطح خدمات را افزایش دهند.”
این متخصص گفت: “فناوری و سیستم عامل ها نه تنها موضوع تحول دیجیتالی هستند ، بلکه یکی از شاخص های اطلاعاتی دیجیتال بحث در مورد میزان پذیرش ریسک و نحوه مدیریت آن در مشاغل است.”
وی تأکید کرد: نگاه کردن به هر موضوعی باید در تحول دیجیتال بومی باشد.
احمدیان خاطرنشان کرد: در پایان سال ، بازار جهانی تحول دیجیتال 5 میلیارد دلار ارزش داشت و گفت که انتظار می رود تا پایان به بیش از 1 تریلیون دلار برسد.
وی گفت: بیش از 5 ٪ سازمانها باید از هوش مصنوعی برای افزایش بهره وری و بهبود تجربه مشترک استفاده کنند ، برای شرکت هایی که در هوش مصنوعی سرمایه گذاری می کنند ، متوسط رشد بهره وری عملیاتی بین 2 ٪ تا 5 ٪ است.
این متخصص گفت: “تفاوت ما با جهان در این است که تحول دیجیتالی مختلف به عنوان استراتژی های رایانه ای تعریف و طراحی شده است ، که درست نیست و انتظار می رود که هوش مصنوعی می تواند بر بهره وری تأثیر بگذارد ، در حالی که نگاه ابزاری و علمی در زمینه هوش مصنوعی دو مسیر متفاوت است.”
دیجیتالی شدن با حاکمیت دیجیتال متفاوت است
به دنبال این جلسه ، کارشناس اقتصادی محمد فتاتی با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات از دهه 1980 در جهان برجسته شده است ، کشورها در تلاشند تا به این مسئله بپردازند ، در حالی که لازم به ذکر است که دیجیتالی شدن با حاکمیت دیجیتال متفاوت است. دیجیتالی سازی ابزارها و دیدگاههای ساده گرا است.
وی افزود: در سازمانها ، به جای معماری شغلی و سن اطلاعات ، تحول دیجیتالی مورد توجه قرار گرفته است و مسئله این ابزار در نظر گرفته شده است که روش حرکت نادرست است و رویکرد سازنده صحیح نیست.
فاتیان گفت: 5 ٪ از مردم به میدان دیجیتال نفوذ کرده اند ، که باید برنامه ریزی شده و در زمینه کشت وارد شوند ، بنابراین باید حاکمیت دیجیتال در زمینه خرد و کلان در نظر گرفته شود.
این کارشناس گفت: برای ایجاد تحول دیجیتالی ، باید عناصر مختلفی به زیرساخت ها ، آموزش نیروهای اومانیستی ، ایجاد رشته های جدید دانشگاهی ، ایجاد خدمات دیجیتالی ، فرهنگ ملی و سازمانی ، امنیت فضایی دیجیتال ، داده های حاکم بر داده ها ، قوانین مربوط به جرم رایانه و حقوق مشتری بپردازید.
دیجیتالی شدن به کلان نیاز دارد
رئیس Mojtaba Safari یکی دیگر از متخصصان پس از این جلسه ، با اشاره به اینكه در آینده نزدیک ، این سیستم عامل ها قدرتهای بزرگی در جهان خواهند داشت: این سیستم عامل ها در مناطق كسب و كار قدرت خواهند داشت كه بر حاكمیت دیجیتال تأثیر می گذارد ، دولت ها نقش مهمی در توسعه فن آوری ها و نقش بنگاه ها در حاكمیت دیجیتال دارند.
وی افزود: سیاست گذاری بزرگ می تواند در حاکمیت دیجیتال موفق باشد ، در حالی که در آینده تأثیر دیجیتالی به گونه ای است که دولت ها در برابر آن قدرت نخواهند داشت و به جامعه و دولت نگران هستند.
این متخصص گفت: “سیاست سایر کشورها در زمینه دیجیتال باید مورد بررسی قرار گیرد ، برخی از موضوعات نقش سیاست گذاری انسانی را کاهش می دهد و شرکت ها موفق خواهند بود.”
وی گفت: مقابله یا محدود کردن دیجیتال می تواند تأثیر متضادی در جامعه در کشور ما داشته باشد که نگران آسیب به تجارت و دیجیتال باشد ، بنابراین آنها می خواهند وارد میدان تسهیل شوند ، اما محدودیت ها منجر به درک مزایا شده است.
سافاری گفت: “اگر درک صحیحی از فناوری ها وجود داشته باشد ، سیاست گذاری نیز مناسب خواهد بود ، در حالی که سایر کشورها از جمله چین نیز با چالش هایی روبرو هستند و در دیجیتال و سیستم عامل با ایالات متحده رقابت می کنند.”
وی گفت: “ما از زیرساخت های شبکه خارجی در ایران استفاده می کنیم ، در حالی که حاکمیت هوشمند با دیجیتالی و تحول در زندگی و مشاغل جدا نیست.”
وزارت اقتصاد پنج سال پیش بانک ها را موظف کرده است تا بحث دیجیتالی را تحقق بخشند که حتی 5 ٪ از پروژه های نقشه راه اجرا نشده و برنامه های منسوخ شده است ، سیستم بانکی و مالی کشور بیشتر به پول نقد و پول متمرکز است ، اما در سایر کشورها ، آنها روی اعتبار کار می کنند که یکی از نمونه های دیجیتالی است.
به گفته وی ، سکوها در سراسر جهان گسترش یافته اند و منجر به توسعه جوامع به عنوان پنج بانک بزرگ چینی در جهان و 2 ٪ از تحرکات خرد توسط علی بابا و او گپ می زنند و در زمینه نوآوری سرمایه گذاری می کنند ، اما آنچه مانع از توسعه در کشور ما می شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات