خوانساری در این رویداد وظایف مجموعه پارک فناوری در این زمینه را مهم و موثر ارزیابی کرد و گفت: پارک فناوری باید با ایفای نقش خود بتواند زمینه رشد و گسترش شرکت های دانش بنیان را در زمینه های مختلف فراهم کند. از یک سو و از سوی دیگر جهت گیری آنها را به گونه ای طراحی و تنظیم کند که نیازهای شرکت های عضو گروه پارس را برآورده کند. دستیابی به این هدف مستلزم استفاده از فناوری هایی است که با توجه به رشد و توسعه سریع فناوری در کشور قطعا در آینده نزدیک جای خود را به فناوری های جدیدتری خواهد داد. بخش دیگری از این فناوریها، فناوریهای انعکاسی هستند که عملکرد تجاری را تغییر میدهند. اگر این تغییر را جدی بگیریم با توجه به تغییرات تکنولوژیکی بازار جدیدی خواهیم داشت.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش سازمان فناوری اطلاعات، خوانساری با یادآوری اینکه آینده چندان دور نیست و بازار پیش رو مبتنی بر هوش مصنوعی، داده کاوی و پردازش داده است، گفت: در حال حاضر سرمایه گذاری عظیمی در حدود 150 میلیارد دلار در این حوزه انجام شده است. . حوزه. . بنابراین، برای داده هایی که این سرمایه گذاری تولید می کند، به زیرساخت نیاز داریم. بخشی از زیرساختهای اقتصادی است که میتوان با کمک بخش خصوصی فراهم کرد و بخشهای دیگر آن نیازمند حمایت دولت است. ضرورت ایجاب می کند که مطالعات امکان سنجی و برنامه ریزی لازم برای ایجاد مرکز داده در این منطقه انجام شود تا در آینده شرکت های دانش بنیان از داده های تولید شده در این منطقه ارزش افزوده برای منطقه ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: داده ها لزوماً داشبورد عملیات تولید نیستند و این به معنای داده های دقیقی است که در مقادیر زیاد توسط عناصر حسگر صنعتی در قسمت های مختلف پالایشگاه تولید می شود. بنابراین جمع آوری این داده ها و استفاده از آن در صنعت نسل چهارم یا صنعتی مبتنی بر فناوری پروژکتوری که در آینده ظهور خواهد کرد بسیار مهم و موثر است.
به گزارش ICTNN، محمد خوانساری – معاون وزیر ارتباطات – با حضور در “چهارمین نمایشگاه تخصصی فناوری اطلاعات، ارتباطات، امنیت و حفاظت در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی” اقداماتی در مجتمع پارس جنوبی برای حمایت از دانش انجام شد. بنیان گذاری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را الگوی کل کشور دانست و تامین بیش از نیمی از نیازهای فناوری اطلاعات پارس جنوبی توسط شرکت های ذی صلاح، نشانه عزم جدی مسئولان است. این منطقه برای رونق، رشد و بهره وری تولید ملی است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران توجه به فناوری داده محور را مشکل خاصی دانست که در این زمینه مغفول مانده است و گفت: روزانه حجم زیادی از داده ها در پالایشگاه ها، مراکز استخراج گاز، سکوها و سایر مراکز تولید می شود. که می تواند در تصمیم گیری های خرد و کلان ادارات عملیات و برنامه ریزی مجموعه مورد استفاده قرار گیرد.
وی در پایان به ارائه آماری از شرکت های دارای مجوز امنیتی در استان بوشهر پرداخت و گفت: در حال حاضر حداقل هشت شرکت دارای مجوز امنیتی از سازمان فناوری اطلاعات ایران هستند که در سه حوزه نصب و پشتیبانی محصولات افتا هستند. ایمن سازی و سفت کاری سیستم ها و زیرساخت های خدمات و اجرای امنیت فیزیکی محیط اطراف فعالیت می کنند و این شرکت ها می توانند مجری برخی از الزامات منطقه اقتصادی پارس باشند.
تامین بیش از نیمی از نیازهای محاسباتی پارس جنوبی توسط شرکت های دانش بنیان ذیصلاح، نشان از عزم جدی مدیران این منطقه برای شکوفایی، رشد و بهره وری تولید ملی است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به نقش کلیدی مشاوره راهبردی برای شرکتهای پتروشیمی در این منطقه گفت: برخی از کارفرمایان و پیمانکاران هنوز با الزامات و خدماتی که ممکن است ارائه شود ناآشنا هستند. در این بین، هیئت راهبردی می تواند نقش نظارتی را بر عهده بگیرد تا گروه مدیران فناوری اطلاعات شرکت ها ضمن برگزاری جلسات متعدد بین خود، با نیازها و خدمات موجود آشنا شده و به رفع آن بپردازند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری