به گزارش ICTNN از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت الاسلام غلامحسین محسنی آژه ای روز سه شنبه با حضور در دیوان عالی کشور در جمع قضات این دیوان با اشاره به عضویت رئیس و مسئولان قوه قضائیه گفت: در شوراهای عالی مختلف گفت: قوه قضائیه در شوراهای انقلاب فرهنگی، فضای مجازی و برخی دیگر از شوراهای عالی کشور عضویت دارد. بنابراین قوه قضاییه در این شوراها نیز می تواند منبع نفوذ و نظر باشد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال بعدازظهر امروز جلسه شورای عالی فضای مجازی برای تصمیم گیری در مورد یک موضوع روز در حوزه فضای مجازی تشکیل می شود و درباره نحوه مدیریت و ساماندهی فضای مجازی و نحوه اداره آن تصمیم گیری می شود. برای جلوگیری از آسیب این کشور باید از فرصت های آن استفاده کرد.
لزوم فعالیت بیشتر در حوزه دیپلماسی قضایی
آژه ای با اشاره به جایگاه دیوان عالی کشور در ساختار قضایی کشور و نقش آن در پیشبرد مسئولیت های دستگاه قضایی، گفت: نباید تصور کرد که اختیارات و مسئولیت های قوه قضاییه محدود به اصول 156، 161 است. ، 173 و 174 قانون اساسی; بلکه نظام قضایی نقش بی بدیل و موثری در نظام حکومتی کشور دارد.
رئیس قوه قضائیه گفت: اگر قوه قضاییه مقتدر، کارآمد و از اختیارات و اعتبارات لازم برخوردار باشد، می تواند از بسیاری از انحرافات در کشور جلوگیری کند و در صورت بروز انحراف، می تواند امور را به مسیر اصلی بازگرداند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: اگر قوه قضاییه در حوزه های مربوط به وظایف و اختیارات خود فعال شود می تواند منشأ آثار خوبی برای کشور باشد. در این زمینه، مثلاً اگر در حوزه دیپلماسی قضایی بیشتر فعال شویم، میتوانیم برای کشور بسیار مفید باشیم. در این زمینه و موارد مشابه قدم هایی برداشته ایم اما باید سرعت و حجم کار و تلاش را در این گونه امور افزایش دهیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: قوه قضاییه ملجأ و مأوای هر گلایه ای در کشور است و فرقی نمی کند که شکایت از چه گروه، طبقه و جناحی باشد. ما طبق قانون محل هر گلایه ای هستیم. وقتی قوه قضائیه 100 درصد مورد حمایت مردم باشد، مردم نیز به دستگاه قضایی در انجام وظایفش کمک می کنند.
قاضی القدات تصریح کرد: نیازمند تحول هر چه بیشتر در قوه قضائیه و همه بخش ها و بخش های آن هستیم. برای اینکه وظایف و مسئولیت های خود را به بهترین نحو و کارآمد انجام دهیم، مجبور به تغییر در دستگاه قضایی هستیم. باید تحول را در کل قوه قضاییه تکمیل کنیم تا رضایت مردم افزایش یابد و زمان و هزینه رسیدگی به پرونده ها کاهش یابد.
ما باید در ابزارها و روش ها به روز باشیم
محسنی اجایی تصریح کرد: تحول باید با «اراده»، «علم»، «درایت» و «شجاعت» همراه باشد. «تبدیل» در برخی موارد شبیه به جراحی است و گاهی مستلزم ریسک کردن است. گاهی اوقات “تحول” با چالش ها و هزینه هایی همراه است. ما باید آماده مقابله با این چالش ها و هزینه ها باشیم تا تحول واقعی به نفع نظام و مردم محقق شود. همچنین در پیشبرد «تحول» باید دقت و تسلط لازم را داشته باشیم; اینطور نباشد که مثلاً بیش از دو سال یک مسیر تحول را طی کنیم و بعد متوجه شویم که اشتباه کردیم و می خواهیم برگردیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از جلوه های تحول در دستگاه قضایی ایجاد تحول در ابزار، تجهیزات، آموزش ها و گزینش ها است. قطعا با ابزار و روش های قبلی نمی توان با مسائل مدرن و جدید مواجه شد. ما باید مدام ابزارها و روش های خود را به روز کنیم. لازم است تا حد امکان استفاده از فناوری های نوین در قوه قضائیه گسترش یابد تا امور قضایی و حقوقی مردم با سرعت، آسانی و ارزانی انجام شود.
قضات فاطبه دلسوز و کمک کننده هستند
رئیس قوه قضائیه گفت: قضات دیوان عالی کشور افرادی فرهیخته، شایسته و دلسوز هستند. تخصص، بی طرفی، دقت، سلامت و دلسوزی قضات دیوان عالی کشور برای مردم و جامعه ملموس باشد. وقتی پرونده ای به دیوان عالی کشور ارجاع می شود، طرفین پرونده باید آرامش خاطر بیشتری پیدا کنند و مطمئن باشند که پرونده آنها زیر نظر قضات صالح، متخصص، بی طرف و دلسوز است.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: موافق پخش و انتشار محتوای جلسات دیوان عالی کشور و حضور اساتید، وکلا و دانشجویان در جلسات هیات عمومی این دیوان بوده و هستم. عمومیت دادگاه، احساس اعتماد مردم و جامعه نسبت به نخبگان، تخصص و بی طرفی قضات دیوان عالی کشور افزایش می یابد.
قاضي القدات تصريح كرد: شما قضات ديوان عالي كشور بايد آسيب شناسي خود را نسبت به آراي دادگاه ها افزايش دهيد و مباني محكم و مستحكمي براي قضات در دادگاه ها تعريف كنيد تا شاهد كاهش تعداد پرونده هاي وارده به دادگاه باشيم.
رئیس قوه قضائیه در این دیدار با ذکر مصادیق برخی پرونده ها که چندین سال است در مراجع مختلف قضایی رفت و آمد داشته اند، گفت: باید با برنامه ریزی عاقلانه و منسجمی از رفت و آمدها بکاهیم. در مراجع مختلف قضایی
148 قاضی در دیوان عالی کشور مشغول خدمت هستند
پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه حجت الاسلام منتظری رئیس دیوان عالی کشور اظهار داشت: در حال حاضر دیوان عالی کشور دارای 49 شعبه فعال است که از این تعداد 43 شعبه در تهران و 6 شعبه مستقر هستند. در شهر قم قرار دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در مجموع 148 قاضی در دیوان عالی کشور مشغول خدمت هستند، افزود: دیوان عالی کشور در حال حاضر دارای 13 شعبه کیفری، 12 شعبه حقوقی، 12 شعبه خانواده، 5 شعبه رسیدگی به امور مواد مخدر، 5 شعبه اعاده دادرسی است. شاخه ای از تجمیع احکام و حل اختلاف و شاخه ارجاع و حل اختلاف است.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با وجود افزایش تعداد پرونده ها در دیوان عالی کشور، افزایش چشمگیری در تعداد پرونده های مختومه داشته ایم. در دادگاه
رسیدگی خارج از وقت به پرونده های مخل امنیت روانی جامعه
منتظری در ادامه تصریح کرد: دیوان عالی کشور برای پاسخگویی به افکار عمومی در پرونده های مهمی که امنیت روانی جامعه را مختل می کند، توجه ویژه ای به روند رسیدگی و انعکاس رسانه ای آن داشته و تلاش می کند تا این پرونده ها با سرعت، دقت و همچنین رسیدگی به موضوع رسیدگی شود. خارج از نوبت برخورد شد
وی با بیان اینکه امروز اصلاح قوانین و مقررات جاری به منظور کاهش تعداد پرونده ها به دیوان عالی کشور و همچنین ساماندهی مراجعین به دیوان در دستور کار ما است، گفت: با توجه به حجم بالای پرونده ها به دیوان عالی کشور. دادگاه، روال عادی اداری برای رسیدگی سریع به این پرونده ها کافی نیست و به همین دلیل بسیاری از قضات دادگاه مجبور به رسیدگی خارج از وقت اداری و به صورت فوق العاده هستند.
لزوم نوسازی قوانین مدنی و قضایی در حوزه دیوان عالی کشور
حجت الاسلام «رزاقی» از قضات دیوان عالی کشور طی سخنانی در این جلسه خواستار اتخاذ تدابیری برای رسانه ای شدن آرای وحدت رویه این دیوان شد. وی همچنین بر لزوم انجام بازرسی مستمر از شعب مختلف دیوان عالی کشور و پرهیز از ترویج فرهنگ دولت گرایی در دادرسی تاکید کرد.
«مهدوی راد» از دیگر قضات دیوان عالی کشور نیز در این جلسه بر لزوم برداشتن گام های ملموس در راستای تقویت معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بحث و تبادل نظر کرد.
«یاثقی» یکی از قضات دیوان عالی کشور نیز طی سخنانی بر ضرورت نوسازی قوانین مدنی و قضایی در حوزه دیوان عالی کشور و همچنین تلاش حداکثری برای استفاده از ابزارهای نوین و فناورانه در حوزه دیوان عالی کشور تاکید کرد. فرآیند رسیدگی به پرونده ها
حجت الاسلام «مقیسه» از دیگر قضات دیوان عالی کشور نیز در خصوص روند رسیدگی به پرونده ها در این دادگاه بحث و تبادل نظر کرد.
رئیس قوه قضائیه در بازدید از دیوان عالی کشور در جمع کارکنان این دیوان و دادستانی کل کشور حضور یافت و بر اهمیت صیانت از تک تک کارکنان در مقابل دستگاه قضایی کشور تاکید کرد.
همچنین در این مراسم پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه حجت الاسلام «منتذری» رئیس دیوان عالی کشور طی سخنانی به بررسی مسائل مربوط به وضعیت ساختمان، تجهیزات و انسانی پرداخت. منابع این دادگاه
در این جلسه مدیر دفتر شعبه اول دیوان عالی کشور و معاون امور منع دادسرای کل کشور با حضور رئیس قوه قضائیه به ارائه مطالب، دیدگاه ها، نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند. سیستم
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات