ماهواره خیام تحت حاکمیت و بهره برداری جمهوری اسلامی ایران است، از ایستگاه های زمینی در خاک جمهوری اسلامی ایران هدایت و کنترل می شود و اطلاعات و تصاویر ارسالی آن در این ایستگاه ها دریافت می شود.
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که دیروز برای پرتاب این ماهواره به قزاقستان سفر کرده بود، شب گذشته در پیامی تصویری اعلام کرد: سازمان فضایی ایران ضمن توسعه توانمندی های داخلی در زمینه ساخت و پرتاب ماهواره های مورد نیاز کشور توسعه ایستگاههای زمینی مربوطه با همکاریهای علمی و فناوری پیشرفته با کشورهای پیشرو در صنعت فضایی جهان، علاوه بر رفع نیازهای کشور، با انتقال دانش و اطلاعات، پاسخگوی نیازهای کنونی کشور در زمینه تامین دادههای ماهوارهای خواهد بود. تجربه، مسیر بومی سازی فناوری فضای داخل کشور را تسریع می بخشد.
ماهواره خیام که متعلق به سازمان فضایی ایران است با حسگرهای دقیق در طیف های مختلف زیرساخت مناسبی برای هوشمندسازی نقاط مختلف کشور خواهد بود.
لازم به ذکر است که با توجه به وزن زیاد این ماهواره ایرانی، پرتاب آن به آژانس فضایی روسیه سپرده شده است تا توسط ماهواره بر سایوز به فضا پرتاب و در مدار قرار گیرد.
این ماهواره از نوع اندازه گیری بوده و از دقت تصویربرداری بالایی برخوردار است و تصاویری با وضوح یک متر دارد. همچنین این ماهواره قابلیت تصویربرداری از سطح زمین را در طیف های مختلف تصویری دارد.
پرتابگر «سایوز» بالاترین درصد قابلیت اطمینان را در بین پرتابگرهای کشورهای مختلف دنیا دارد و تاکنون بیشترین تعداد ماموریت های فضایی موفق در جهان توسط این پرتابگر انجام شده است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
ماهواره خیام چه ویژگی هایی دارد؟
به گزارش ICTNN، دقایقی پیش ماهواره ایرانی «خیام» با همکاری مشترک روسیه توسط ماهواره سایوز از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد.
ارتقای بهره وری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری اراضی، ساخت و سازهای غیرمجاز و مقابله با جنگل زدایی، رصد مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و… بسیاری از برنامه های کاربردی دیگر از جمله برنامه های کاربردی داده ها از ماهواره خیام دریافت خواهد شد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری