یک کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است به جای کمیته فناوری اطلاعات، شورای اسلامی باید مانند سایر کمیسیون های فعال در سطح کلان، کمیسیون ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته باشد و مشاورانی آشنا به این موضوع باشند. منطقه و همچنین نمایندگان این کمیسیون در مورد انجام کار درست مشاوره می دهند
کیوان آقاگرکار در گفت وگو با ICTNN، درباره مهم ترین گام های برداشته شده در حوزه اقتصاد دیجیتال توسط دولت فعلی و سیاست کلی آن، اظهار کرد: طبیعتا نگاهی به حوزه فناوری های ارتباطات و اطلاعات همواره وجود داشته است. موضوع اقتصاد دیجیتال از نظر واژههای کلان مانند اقتصاد دیجیتال به وزارت اقتصاد یا اقتصاد مبتنی بر فناوری به معاونت علمی و فناوری دانشگاه پیشنهاد شد.
وی افزود: شکلگیری این واژهها در سطح کلان و توجه به آن در سطح عالی و از سوی سیاستگذاران و قوای مجریه جای تجلیل است، اما مهمتر از وضعیت روحی، باید شاهد فرآیندهای اجرایی . به عبارت ساده تر، برای ما مهم است که ببینیم تا چه حد این اتفاق افتاده است و زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، قوانین، مقررات و تسهیلات ارائه شده و تا چه حد توانسته ایم این حوزه را به بخش خصوصی واگذار کنیم. کمک گرفتن .
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: به نظر می رسد زمانی اقتصاد دیجیتال محقق شود که دولتمردان یا نهادهای کلان ما مانند مجلس، قوه قضاییه و … در سطح حمایتی حضور مستمر داشته باشند. ، تسهیل، قانونگذاری و اجرای فرآیندهای اجرایی. آن را به بخش خصوصی بسپارید. بنابراین در مجموع اگر بخواهیم بگوییم این واژه به صورت نگرش در حال شکل گیری است، نکته مثبتی است، اما با توجه به میزان اجرایی شدن آن، باید گفت که در این حوزه کند حرکت کرده ایم. .
اقکارار با بیان اینکه نکته اصلی در حوزه فناوری پرسرعت، سریع و تحول آفرین بودن آن است، تصریح کرد: با توجه به ماهیت کنونی این ویژگی تحول آفرین زندگی بشر و تأثیر آن بر همه بخش ها، صرفاً به این موضوع نگاه نکنیم. دسته سخت افزار؛ به عنوان مثال مقوله آموزش، اقتصاد، ورزش، بهداشت و سایر مسائل نیز مهم است. نکته قابل توجه این است که توسعه فناوری اطلاعات در کشور ما بیشتر به دلیل محدودیت کرونا است. بنابراین، اگر در بحث دیجیتال در حوزه های مختلف ذکر شده کمی جلو برویم. این به دلیل شرایط کرونا بود، اما اگر الان همین محدودیت و سرعت را داشته باشیم، فکر میکنم اتفاقات خوبی میافتد. همانطور که گفته شد، با توجه به اینکه فناوری ذاتاً سرعت بالایی دارد، اگر قوانین و مقررات لازم را به موازات آن تدوین نکنیم، بدون شک عقب خواهیم ماند.
این کارشناس تاکید کرد: به نظر من لازم است مجلس به جای کمیته فناوری اطلاعات، مانند سایر کمیته هایی که در سطح کلان فعالیت می کنند، کمیته فناوری اطلاعات یا ICA داشته باشد. نکته دیگر این است که در کنار نمایندگانی که در کمیسیون عضویت خواهند داشت، مشاورانی آشنا به این حوزه حضور داشته باشند که بتوانند مشاوره مناسب ارائه دهند.
وی ادامه داد: به طور کلی قوانین ما قابل اصلاح است، زیرا شرکت های فناور دانش بنیان هستند، باید درآمد خود را برای توسعه خود سرمایه گذاری کنند و نیاز به تحقیق دارند. در واقع مجموعه هایی هستند که باید سرعت تکنولوژی را کنترل کنند و مدام پول خرج کنند. بنابراین آنها همیشه نیاز به حمایت دارند و نمی توان کتمان کرد که یک حمایت کافی است. در حالی که این کسب و کارها نباید به حدی بارگذاری شوند که دائماً مورد حمایت قرار گیرند، این تعاملات هنوز باید به درستی تعریف شود که به نظر من هنوز کامل نشده است.
وی درباره حمایت هایی که از سکوها و تسهیلات اعطایی به آنها می شود، بیان کرد: همیشه حمایت های مالی و غیرنقدی مانند تسهیلات اعطایی برای تامین مواد اولیه و تجهیزات لازم و یا در موارد کاهش بیمه و مالیات می تواند کمک کند؛ بنابراین مفید است که این امکانات در اختیار همه شرکت ها باشد، اما مشکل اینجاست که این امکانات باید در اختیار همه شرکت های فناوری قرار گیرد. موضوع مهم دیگر این است که مشوق ها و تسهیلات را نباید فقط برای گروه خاصی بدون دریافت بازخورد از آنها و دانستن اینکه این مشوق ها در جلب رضایت مخاطبانشان موثر بوده است، ارائه کرد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات