پس از برند سامسونگ، برند شیائومی با 28 درصد سهم از بازار تلفن همراه در جایگاه دوم قرار دارد. از این برند در مدت مذکور 5 میلیون و 210 هزار دستگاه به ارزش یک میلیارد و 106 میلیون دلار توسط واردکنندگان تلفن همراه به کشور وارد شده است. برند شیائومی نیز مانند سامسونگ به دلیل قیمت مناسب در جذب کاربران ایرانی به ویژه در میان گوشی های پرچمدار موفق بوده است.
به گزارش ICTNN، مدتی است که بحث محدودیت یا ممنوعیت واردات گوشی های موبایل اپل مطرح شده است. از ابتدای اردیبهشت که واردکنندگان تلفن همراه برای ثبت سفارش به سامانه مراجعه کردند، با پیامی مبنی بر توقف موقت این برند مواجه شدند. ادامه این موضوع و جایگزینی برند آیفون از گروه ۲۳ به گروه ۲۷ (کالاهای لوکس) باعث شد تا بازار موبایل کمی ملتهب شود.
چهارمین سهم بازار متعلق به برند اپل است. این برند به دلیل تولید گوشی های پرچمدار گران قیمت در سراسر جهان طرفداران خود را دارد و معمولا آغاز فروش گوشی های جدید این برند با صف های طولانی طرفداران آن گره خورده است. اما در ایران این گوشی یک برند لوکس است که قیمت آخرین نوع آن (آیفون 13) تقریبا از هزار دلار شروع می شود.
آیفونها یکی از محبوبترین گوشیهای پرچمدار در جهان هستند. در ایران اما جزئیات منتشر شده از بازار واردات گوشی موبایل نشان می دهد که گوشی های پرچمدار سایر برندها محبوبیت بیشتری دارند.
اواخر سال گذشته بر اساس آمار منتشر شده از سوی اتحادیه واردکنندگان تلفن همراه، در بازه زمانی 10 اسفند 99 تا 10 اسفند 1400، 18 میلیون و 300 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه وارد شده است. سهم برند سامسونگ در این بازار 48 درصد است. واردات 8 میلیون و 710 هزار گوشی موبایل سامسونگ به ارزش یک میلیارد و 878 میلیون دلار نشان می دهد که به دلایل مختلف با برند سامسونگ پرطرفدارترین گوشی در کشور است.
قیمت مناسب این گوشی، سیستم عامل اندروید و امکان استفاده از نرم افزارهای مختلف از جمله مهم ترین عواملی است که خریداران تلفن همراه را به سمت استفاده از این برند سوق می دهد.
این برند 6 درصد از سهم بازار کشور را به خود اختصاص داده است. در این مدت یک میلیون و 30 هزار گوشی تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و 350 میلیون دلار وارد کشور شده است. توقف واردات این محصول به کشور ممکن است باعث اختلال در کار افرادی شود که در زمینه فروش، تعمیر و خدمات پس از فروش این برند فعالیت می کردند، اما با توجه به حجم بازار 6 درصدی این برند، اخباری مبنی بر خطر بیکاری منتشر می شود. از 25000 کارگر کار نمی تواند درست باشد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در این بین موضوعاتی مانند خطر بیکاری 25 هزار کارگر مطرح شد. با توجه به اینکه حجم بازار گوشی های آیفون در کشور ما تنها 6 درصد است، این ارزیابی درست به نظر نمی رسد.
رتبه بعدی متعلق به برند نوکیا است. گوشی های فیچر یا دکمه ای در کشور ما از محبوب ترین، ارزان ترین و تجاری ترین گوشی ها هستند. برخی افراد از این مدل تلفن همراه همراه با گوشی هوشمند خود استفاده می کنند. به همین دلیل نوکیا توانسته 12 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص دهد. در بازه زمانی یک ساله 12 میلیون و 250 هزار دستگاه به ارزش 54 میلیون دلار وارد چرخه ارتباطات کشور شده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری