رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: مصوبه دیروز شورای عالی فضای مجازی مسیر روشنی بود که دستگاه ها باید برای بهبود زندگی مردم در فضای مجازی آن را بررسی کنند و در مصوبه مذکور چارچوب هایی به تصویب رسیده است که اگر بسترها در آن گنجانده شود. این چارچوب، آنها را می توان دوباره باز کرد و محدودیت برداشته شد.
به گزارش ICTNN، محمدامین آقامیری – رئیس مرکز ملی فضای مجازی – درباره مصوبه روز گذشته شورای عالی فضای مجازی و تصویب آن، اظهار کرد: مقدمات این طرح از مهرماه آغاز شد و با توجه رئیس جمهور، وی به این مصوبه رسید. درخواست مکاتبه با اعضای شورای عالی فضای مجازی شد و مقرر شد نظرات و برنامه های آنان به مرکز ارسال شود.
وی افزود: تا اواسط آبان درخواست ها ارسال می شد و طبیعتا ماموریت اصلی بر عهده وزارت ارتباطات بود که طرح خود را ارائه کرد. در اولین جلسه شورا برنامه ها را به اعضا ارائه کردیم، سپس ملاحظاتی مطرح شد و در نهایت وزارت ارتباطات برنامه خود را ارائه کرد، سپس کارگروهی تشکیل شد و اولین جلسه تشکیل شد. پس از این اقدام جلسه ای در چند سطح برگزار شد. پس از مدتی البته 6 طرح دیگر به دست ما رسید و جلسات متعددی با کارشناسان برای بررسی طرح ها برگزار شد.
آقامیری در گفت و گوی تلویزیونی با تاکید بر اینکه باید شرایطی را فراهم کنیم تا حاکمیت برقرار شود، گفت: مردم راضی باشند و فضا بهتر شود و نهادها برای رسیدن به یک برنامه جامع تلاش کنند. در نتیجه طرح نهایی در جلسه شورای عالی فضای مجازی به تصویب اعضا رسید. وظیفه مرکز ملی فضای مجازی تدوین سیاست است و ما باید این مسائل بزرگ را در همه ابعادشان درک کنیم زیرا پیامدهایی دارد بنابراین تصمیم صفر و یک وجود ندارد. این کار دشواری است زیرا جریان افکار مختلف باید از طریق گفتار و ملاحظات متحد شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: کاری که دیروز شورا انجام داد مسیر روشنی بود که نهادها باید برای بهبود زندگی مردم در فضای مجازی طی کنند. تصمیم دیروز راه حلی با هدف تسهیل دسترسی شهروندان به فضای مجازی و ترویج حاکمیت قانون در فضای مجازی است. اسناد دارای اصول کلی هستند که فریم ها در جایگاه نهم قرار دارند. این بحث در مورد سیاست های مربوط به فعالیت های پلت فرم نیست، بلکه در مورد اجرای اصول است.
وی افزود: یکی از سیاست های کلی ما این است که فضای مجازی را تسهیل کنیم تا مردم بتوانند کار کنند و محتوا تولید کنند. مدلهای مختلفی از فعالیت پلتفرمها در کشور وجود دارد که رایجترین آنها این است که پلتفرمها در قالب اعلامشده توسط کشورها عمل میکنند. یکی از مسائل اصلی این است که ما چارچوبی داریم و می توانند در آن چارچوب عمل کنند. در مورد پلتفرم های فیلترینگ باید گفت که این پلتفرم های خدماتی هستند که به چارچوب های خودشان احترام می گذارند و با سیاست های کشورهای ما همخوانی دارند. در سند مذکور زمان درج شده است و توصیه این است که این روند تسهیل شود تا کار در سریع ترین زمان ممکن ادامه یابد. در این مصوبه چارچوب هایی به تصویب رسید که بر اساس آن اگر پلتفرم ها در این چارچوب قرار بگیرند باز شده و محدودیت ها برداشته می شود.
آقامیری تاکید کرد: در دنیا حکمرانی کشورها محترم است و کشورهایی که هویت دارند در این چارچوب با بسترها تعامل دارند. در غیر این صورت، سازوکارها توضیح داده شده است و بخش خصوصی می تواند در این امر نقش داشته باشد و این کار را با درک درست انجام دهد که ما فضا را نسبت به سایر کشورها بازتر کرده ایم.
مدیر مرکز ملی فضای مجازی درباره حمایت از پلتفرم های ملی در این مصوبه گفت: به عنوان یک کارشناس اقدامات انجام شده در این سال ها تعجب برانگیز و قابل تحسین است. درصد قابل توجهی از افراد به صورت انحصاری یا مشترک از پلتفرم های داخلی استفاده می کنند که نشان دهنده رشد و بلوغ فنی است و در رزولوشن حمایت خوبی از آنها در نظر گرفتیم.
وی با بیان اینکه با بسترهای مورد مذاکره چارچوب مشخص است، تصریح کرد: بسیاری از پلتفرم ها چارچوب های خاص خود را دارند، بنابراین در صورت وجود تخلف، بسته به سطح، مراحل و اقدامات مختلفی برای رفع آن بررسی و اعمال می شود، رگولاتورها را مشخص کنید. یک بخش بنابراین تصمیمات مرحله به مرحله برای شناسایی نقاط قوت و ضعف اتخاذ می شود. در بسته مصوب برای بهبود زندگی مردم در فضای مجازی تلاش شده و توانمندی های لازم برای حمایت از کسب و کارها وجود دارد. زندگی مردم در این فضا روز به روز در حال افزایش است. مهم ترین مزیت این فضا زمان و مکان است و اگر در حوزه خدماتی خوب کار کنیم می توانیم ظرفیت اقتصادی بسیار خوبی برای کشور ایجاد کنیم.
آقامیری در پاسخ به این سوال که آیا زیرساخت های لازم برای رفع محدودیت ها وجود دارد، توضیح داد: این سوال توسط مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت توضیح داده شد. چیزی که ما را نگران می کند شبکه ملی اطلاعات است که خدمات مختلفی بر روی آن ایجاد شده و در طول سال ها پیشرفت خوبی داشته است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات