به گزارش خبرنگار ICTNN، رضا تقی پور شامگاه دوشنبه در گفت و گوی تلویزیونی با حضور حجت الاسلام سعیدرضا عاملی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار داشت: باید مراقب باشیم در دام رسانه ای که برخی افراد دارند گرفتار نشویم. این روزها طراحی شده است یعنی حکمرانی فضای مجازی را معادل فیلتر تلقی نمی کند.
وی با بیان اینکه دو گروه کار فیلترینگ را انجام می دهند، افزود: باید چارچوب هایی برای قانونی شدن فضا وجود داشته باشد. وقتی فضای مجازی قانونی داشته باشیم نیاز به جریمه و برخورد به حداقل می رسد.
تقی پور افزود: از رئیس جمهور تقاضا دارم اکنون که تصمیم به ساماندهی فضا گرفته است فیلترشکن فروش را به مردم معرفی کند.
عضو شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: نهادهای امنیتی زیر نظر رئیس جمهور این قابلیت را دارند که فیلترشکن کاسیان را معرفی کنند و اجازه بازی با این کلیدواژه را ندهند.
وی افزود: دسته دوم کاسیان فیلترشکن های رسانه ای هستند که وجود خود را در ایجاد دوگانگی و دوقطبی بودن بر سر یک سری کلیدواژه ها می بینند و امروز حداقل دو سه ماه است که از این سفره نان می خورم. رسانه های متعهد باید اینها را معرفی کنند.
وی تصریح کرد: من قاطعانه می گویم هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی طرفدار فیلترینگ نیست زیرا اصالت ندارد و امری تحمیلی و موقتی است.
این نماینده مجلس یادآور شد: وقتی فضای مجازی قانونی داشته باشیم نیاز به جریمه به حداقل می رسد.
وی در پاسخ به اینکه چرا فضای مجازی فیلتر شد، گفت: چون ما فضای مجازی را اداره نکردیم و از آن غافل شدیم.
وی تصریح کرد: قانونگذاری در فضای مجازی به معنای اعمال محدودیت نیست، بلکه باید مقرراتی وجود داشته باشد که رابطه مردم یا فردی با کار را تنظیم کند و حتی روابط تجاری با دولت را تنظیم کند.
وی یادآور شد: اگر این نیاز به چنین برخوردهایی بود، نیازی به صحبت درباره فیلترینگ نیست زیرا وقتی همه توافقی را می پذیرند به آن پایبند هستند.
تقی پور افزود: سکویی که در گذشته خصمانه بوده به محیطی با ثبات تبدیل شده و باید با آن مذاکره کنیم. که علی القاعده باید قابل مذاکره باشد زیرا تمام دنیا همین کار را کرده است.
وی افزود: دنیا از داشتن تنها چند سکو در دنیا خسته نشده است. پلتفرم های بزرگ زیادی در دنیا وجود دارد و ما حداقل 100 تا 200 پلتفرم در دنیا داریم. که میلیاردها کاربر دارند.
این عضو شورای عالی فضای مجازی افزود: تریبونی که علناً از صهیونیست ها حمایت می کند، آیا این درست است که ما مسلمانان پول در جیب او بریزیم تا سهامش گران شود؟
وی ادامه داد: 85 کشور دارای قوانین فیلترینگ اینترنت و فضای مجازی هستند و حتی همه اروپایی ها مقرراتی وضع کرده اند.
در ادامه حجت الاسلام عاملی یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: با فیلترینگ به شکلی که در جامعه مطرح می شود مخالفیم چرا که تعداد زیادی از مردم از فیلترشکن استفاده می کنند.
وی تصریح کرد: 97 درصد گروه سنی 15 تا 17 سال از فیلترشکن استفاده می کنند که به این معنی است که به حجم زیادی از داده ها دسترسی پیدا می کنند که برخی از آنها مخرب هستند.
عاملی با بیان اینکه هدف از جلوگیری از دسترسی به برخی سکوها تامین سلامت مردم بوده است، افزود: اما ادامه این کار باعث شد تعداد زیادی از مردم از فیلترشکن استفاده کنند.
عاملی افزود: یکی از پلتفرم های بسته میزبان 500 هزار تا یک میلیون کسب و کار است.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد به هدف فیلترینگ که جلوگیری از دسترسی به برخی بسترها بود، نرسیدیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات