به گزارش ICTNN، تلگرام اولین سرویس پیام رسان بود که ارز دیجیتال تون را با هدف ایجاد زیرساخت برای پرداخت های درون برنامه ای در بستر تلگرام راه اندازی کرد.
شاید در ابتدا هیچ کس فکر نمی کرد که Toon Coin بعد از حدود 2 سال رشد 15 برابری را تجربه کند. تلگرام با استفاده از این ارز شرایطی را برای خریدهای درون برنامه ای مانند خرید تلگرام پریمیوم، خرید نام کاربری تلگرام فراهم کرد، اما تون کوین بسیار فراتر از یک ارز دیجیتال برای تسهیل فرآیند پرداخت درون برنامه ای است.
در چنین شرایطی زمانی که حدود ۲ سال پس از انتشار تن سکه و موفقیت آن; چند وقت پیش تلگرام NatCoin را معرفی کرد که شباهت زیادی به ToonCoin نداشت.
در واقع NatCoin یک نوع بازی رمزنگاری برای کسب درآمد «Play-To-Earn» یا به اختصار P2E است که کاربران می توانند با بازی کردن آن درآمد کسب کنند (در NatCoin بازی کردن همان کلیک کردن در نظر گرفته می شود).
NatCoin از همان روزهای اول معرفی مورد توجه تعداد زیادی از کاربران قرار گرفت. در همان روزهای اولیه، بسیاری از فعالان حوزه فناوری درباره NatCoin صحبت می کردند و اکثریت نظر این بود که NatCoin پایانی ندارد و هرگز امکان تبدیل آن به There is no cash وجود نخواهد داشت.
اما پس از مدتی در 13 آوریل، انتشار NatCoin به پایان رسید، در واقع امکان استخراج (ادامه بازی و کلیک کردن) به پایان رسید، پس از آن نوبت به NatCoin رسید که برخلاف تصور در صرافی های معتبر درج شود. از فعالان حوزه فناوری NatCoin در اکثر صرافی های معتبر لیست شده و امکان تبدیل آن به TonCoin و بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال وجود دارد.
در روزهای اول عرضه NatCoin قیمت آن در حال کاهش بود، اما به دلیل تاکید پاول دوروف (مدیرعامل تلگرام) در کانال شخصی خود مبنی بر اینکه: “نات کوین خود را تا 100 برابر شدن ارزش آن حفظ خواهم کرد”، قیمت NatCoin می تواند رشد کند. توجه را تجربه کرده است.
«همسترکامبت» یکی دیگر از این پروژهها در قالب ربات تلگرامی (تلگرام مالک رسمی این پروژه نیست) بود که در کمتر از 10 روز با فضاسازی غیرمنتظره طیف وسیعی از فالوورها را جذب کرد.
این تبلیغات غیرمتمرکز در فضای مجازی و واقعی تا جایی پیش رفت که در یکی دو روز گذشته پیام های متعدد JOINED TO TELEGRAM برای کاربران سنتی تلگرام تعجب آور شد و همچنین باید توجه داشت که شرکت در همستر کامبت چندین برابر بیشتر از از NatCoin. دلیل اینکه همستر کامبت از ارجاع (عضویت) به عنوان گزینه ای برای کسب درآمد برای کاربران استفاده کرده است، نکته ای است که در نت کوین چندان به آن توجه نشده بود و در واقع افرادی که نت کوین را ترک کردند سعی کردند از این ارز جدید و مبهم کسب درآمد کنند. جا نمانید و در واقع شانس خود را برای کسب درآمد کلیکی امتحان کنید.
همانطور که مشخص است این موضوع علاوه بر درآمد مبهم و نامعلوم هزینه هایی را نیز به کاربران تحمیل می کند.
همچنین، نباید اتلاف وقت را که این بازی های رمزنگاری برای بازگشت هایی که آینده شان مشخص نیست به کاربران تحمیل می کنند نادیده بگیریم. از سوی دیگر، به نظر می رسد جدای از استهلاک گوشی های تلفن همراه که سالانه تا 3 میلیارد دلار برای واردات آن هزینه می شود، از هزینه های سرسام آور اشغال پهنای باند است. باند اینترنت کشور نیز مورد غفلت قرار گرفت.
به نظر می رسد با توجه به اهمیت ابعاد اجتماعی و اقتصادی موضوع، نهادهای ذیربط در دولت نیز باید در این خصوص شفاف سازی کنند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات