آیفون، مانند بسیاری از گوشی های رده بالا، ارزش خود را هنگام فروش مجدد حفظ می کند، اما هنگام خرید آیفون دست دوم باید به نکاتی توجه کرد.
به گزارش ICTNN، اگر قصد خرید آیفون دست دوم را دارید، باید مطمئن شوید که در شرایط بیرونی و داخلی خوبی قرار دارد و گوشی مفقود یا دزدیده نشده است. وب سایت xda-developers در گزارشی مواردی را که باید قبل از خرید آیفون دست دوم بررسی شود، بررسی کرده است.
گوشی را روشن کنید
ابتدا باید گوشی را روشن کنید تا مطمئن شوید که به درستی بوت می شود و توسط مالک قبلی قفل نشده است. اگر گوشی قفل است، این نشانه دزدیده شدن آن است. به فروشنده ای که می گوید باتری تمام شده است اعتماد نکنید و اگر ادعا کرد گوشی تا زمان فروش قفل می ماند، از آنها بخواهید قفل گوشی را در حضور شما باز کنند.
گوشی را برای آسیب فیزیکی احتمالی بررسی کنید
بدیهی ترین چیزی که هنگام خرید آیفون دست دوم باید به آن توجه کرد، احتمال آسیب فیزیکی است. صفحه نمایش ترک خورده به راحتی قابل تشخیص است، اما باید ظاهر گوشی را از نظر خراش، فرورفتگی، تغییر رنگ یا هر نشانه دیگری بررسی کنید. همچنین لنز دوربین را برای خراش های قابل مشاهده بررسی کنید.
اگر شخصاً گوشی را چک کنید، می توانید همه این موارد را با چشمان خود ببینید. اگر با یک فروشنده آنلاین صحبت می کنید، از هر زاویه ای از تلفن بدون قاب عکس بخواهید. مطمئن شوید که عکسهایی که پست میکنند شامل عکسهای کلوزآپ یا عکسهایی با وضوح بالا باشد تا بتوانید برای دیدن جزئیات دقیقتر زوم کنید. ایرادات جزئی قابل قبول است و می توانید از آنها برای چانه زنی بر سر قیمت استفاده کنید. با این حال، فرورفتگی ها نشان می دهد که ممکن است گوشی دچار ضربه یا افت قابل توجهی شده باشد که نباید نادیده گرفته شود.
مشکلات احتمالی سوختن صفحه نمایش و نور پس زمینه LCD را بررسی کنید
سوزاندن صفحه زمانی اتفاق میافتد که یک تصویر، مانند لوگوی سایت، به طور دائم بر روی صفحه رایت شود. این اتفاق میتواند در آیفونهای جدیدتر نیز رخ دهد، و در واقع، این مشکلی است که در آیفون 15 پرو مکس جدید گزارش شده و از آن زمان از طریق بهروزرسانی iOS برطرف شده است. هنگام پخش ویدیو مطمئن شوید که صفحه نمایش سوخته نیست. برای بررسی مشکلات پسزمینه LCD در مدلهای قدیمی آیفون که از نمایشگر Super Retina XDR استفاده نمیکنند، میتوانید همین کار را انجام دهید.
با تعمیرات گوشی آشنا شوید
از فروشنده بپرسید که آیا آیفون تا به حال تعمیر شده است و آیا صفحه نمایش یا باتری آن تعویض شده است. اگر گوشی تعمیر شده باشد، ممکن است تعمیرکاران مستقل از قطعات دیگری استفاده کرده باشند یا گوشی را به گونه ای تعمیر کرده باشند که بر عملکرد آن تأثیر بگذارد.
پورت شارژ را بررسی کنید
کابل شارژ را وصل کنید تا مطمئن شوید که گوشی به خوبی شارژ می شود. شما حتی می توانید یک باتری خارجی را با خود حمل کنید تا این موضوع را به راحتی بررسی کنید. گوشی را از برق بکشید و ببینید شارژ می شود یا باتری به سرعت خالی می شود. همچنین از یک هدست سیمی برای بررسی کارکرد آن استفاده کنید.
درخواست رسید خرید
ریست کردن و فروش گوشی های دزدیده شده بسیار رایج شده است. برای جلوگیری از خرید چنین دستگاهی، از فروشنده بخواهید رسید خرید گوشی را به شما نشان دهد.
شماره IMEI را بررسی کنید
شماره IMEI گوشی مانند یک اثر انگشت دیجیتال برای دستگاه است و قانونی بودن آن را تأیید می کند و تاریخچه خرید، مالکیت، مشخصات و موارد دیگر گوشی را ردیابی می کند. با علامت زدن این شماره که در گوشی در قسمت تنظیمات و در قسمت about phone قابل مشاهده است یا در صورت وجود در پشت جعبه از قانونی بودن دستگاه مطمئن شوید. این عدد نشان دهنده کشور، شبکه دستگاه تلفن همراه، جزئیات گارانتی، نسخه سیستم و موارد دیگر است که می توانید با جزئیات ارائه شده توسط فروشنده بررسی کنید.
اگر به طور تصادفی یک آیفون دزدیده شده بخرید، پلیس ممکن است شما را ردیابی کند و از شما بخواهد که مدرکی مبنی بر خرید آن از شخص دیگری ارائه دهید. پس پیشگیری بهتر از درمان است.
شماره سریال دومین ابزاری است که می توانید از آن برای تأیید مشروعیت آیفون استفاده شده استفاده کنید. این شماره در قسمت مربوط به گوشی قابل مشاهده است و به لطف آن می توانید از زمان فعال شدن آیفون و زمان اتمام گارانتی آن مطلع شوید.
یک تست سخت افزاری انجام دهید
تلفن را شخصاً امتحان کنید تا ببینید آیا دکمههای فیزیکی و صفحه لمسی کار میکنند یا از فروشنده بخواهید این کار را با تماس ویدیویی انجام دهد. سپس با استفاده از تمام حرکات متداول مانند ضربه زدن، کشیدن انگشت و بزرگنمایی، تلفن را پیمایش کنید. دسترسی به وب سایت ها اپ استور را باز کنید. نقشه را بررسی کنید، مرکز کنترل را تماشا کنید و برنامه های تصادفی را برای اندازه گیری سرعت و کارایی آن انتخاب کنید.
دوربین را امتحان کنید
دوربین ها برای گوشی های هوشمند مهم هستند، بنابراین باید مطمئن شوید که همیشه به درستی کار می کنند. اگر دوربینهای گوشی در فروشگاههای غیرمجاز تعمیر شده باشند، ممکن است دارای قطعات غیر اصلی دوربین باشند. از فروشنده بخواهید عکس بگیرد و برای شما بفرستد یا خودتان آنها را بگیرید. به این ترتیب می توانید کیفیت عکس ها را بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ مشکلی مانند تاری یا ترک در لنز وجود ندارد. با استفاده از دوربین های جلو و عقب عکس بگیرید.
بلندگوهای گوشی را چک کنید
حتی اگر آیفون از آسیب آب جان سالم به در ببرد و به نظر خوب کار کند، بلندگوهای آن ممکن است آسیب ببینند. اسپیکرهای آیفون به دلایل مختلفی ممکن است دچار مشکل شوند. مهم است که قبل از خرید آیفون دست دوم بررسی کنید که بلندگوها با صدای کامل و کم صدا کار می کنند. موسیقی یا ویدیو پخش کنید و بلندگوها را به حداکثر برسانید.
همچنین برای اطمینان از اینکه مشکل مهمی وجود ندارد تماس بگیرید. حتی اگر گوشی مورد نظر سیم کارت فعال ندارد، می توانید از فروشنده بخواهید آن را به وای فای یا هات اسپات شخصی متصل کند و اگر قصد خرید از راه دور را دارید، با استفاده از اپلیکیشن چت اینترنتی تماس بگیرید.
میکروفون ها را تست کنید
میکروفون به اندازه اسپیکر مهم است. اگر میکروفون به درستی کار نکند، نمیتوانید یک تماس تلفنی نرم، ضبط ویدیو یا شنیدن صدا داشته باشید. از فروشنده بخواهید صدایی را با گوشی ضبط کند و سپس آن را برای شما پخش کند.
وضعیت باتری را بررسی کنید
علاوه بر بررسی تعمیر باتری و اطمینان از اینکه گوشی به درستی شارژ می شود، سلامت باتری را در منوی تنظیمات بررسی کنید. به Settings, Battery and Battery Health بروید که ظرفیت آن را به شما می گوید. همچنین می توانید تعداد دفعات شارژ گوشی را مشاهده کنید. باتری گوشی با گذشت زمان ضعیف تر می شود و شارژ آن به اندازه یک گوشی جدید دوام نمی آورد. در آیفونهایی که iOS 15.5 و بالاتر دارند، میتوانید ببینید که آیا باتری تعمیر شده یا تعویض شده است.
در قسمت تلفن زیر شماره سریال می توانید قسمت قطعات و تاریخچه خدمات را مشاهده کنید. این بخش نشان می دهد که آیا قطعات اصلی در گوشی وجود دارد یا با قطعات دیگری جایگزین شده است. برای مدل های جدید آیفون 15، تاریخ تولید باتری، اولین استفاده و تعداد دفعات شارژ آن را می توانید در قسمت About Phone بیابید.
توجه کنید
شاید همه این درخواستهای فروشنده عجیب باشد، اما کسی که ریسک خرید لوازم الکترونیکی دست دوم را میداند، از انجام درخواستهای شما شکایت نمیکند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات