این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است: اینترنت، آب، برق و گاز مانند سایر مشکلات مشکل خاصی نیستند، بلکه مشکلاتی هستند که روزانه مردم به طور مستقیم با آن مواجه هستند. در حوزه ارز، افراد زیادی مستقیماً تحت تأثیر آن قرار نمی گیرند و هدف این سیاست نیستند، اما در حوزه اینترنت، افراد مستقیماً هدف این سیاست هستند و در صورت وجود تبعیض یا نارضایتی را مستقیماً درک می کنند، بنابراین سیاست گذاران باید از پیامدهای اجتماعی مشکلات آگاه باشند، زیرا اگر آثار اجتماعی منفی باشد، پیامدهای اجتماعی زیادی به همراه خواهد داشت و ممکن است ضرر آن بیشتر از منفعت باشد.
کشوری که می گوید چه کسی می تواند اینترنت شخصی را که برنامه نویس است و در خانه کار می کند بررسی کند و بررسی کند که چه افراد دیگری از آن اینترنت استفاده می کنند؟ وی تصریح کرد: بنابراین این نوع روش ها مناسب نیست و باید دید در کشورهای دیگر هم اعمال شده است یا خیر. نمی توانیم بگوییم ایده ای داریم که در هیچ جای دنیا محقق نشده است. به طور کلی چنین اقداماتی معنا ندارد و در نهایت محکوم به شکست است. اگر می توان اینترنت باکیفیت ارائه داد که تحریم ها را دور می زند، چه اشکالی دارد که آن را برای همه در دسترس قرار دهیم؟ آیا سایت های ممنوعه در حال حاضر سایت های بدی هستند؟ اگر سایت هایی وجود دارد که همه به آن نیاز دارند، باید اینترنت را ارائه کنیم تا همه بتوانند به این سایت های ممنوعه متصل شوند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
یک کارشناس معتقد است طرح موسوم به اینترنت طبقاتی روش و اقدام مناسب و منطقی نیست و سیاستگذاران باید از پیامدهای اجتماعی احتمالی آن آگاه باشند چرا که در صورت اثرات منفی اجتماعی، ضرر آن می تواند مهمتر از سود آن باشد.
وی افزود: اما به طور کلی اینترنت کلاس درس یک ایده و اقدام اشتباه است و جداسازی گروهی از کاربران به این معنا که نیاز به اینترنت متفاوت دارند، درست نیست. به نظر من تنها گروهی از کاربران که می توان از هم جدا کرد کودکان هستند که البته با شناخت والدین می توانند اینترنت محدودی را برای کودکان تهیه کنند و این به نظر من موجه است.
به گزارش ICTNN، بحث اینترنت کلاسی مدتی است که از سوی کارشناسان مطرح شده است و اگرچه متولیان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آن را تکذیب می کنند، اما شواهدی وجود دارد که ایده اینترنت طبقاتی را تقویت کرده است. در این طرح افراد در بخشهای مختلفی دستهبندی میشوند و در هر بخش با محدودیتی طبق مقررات اینترنت ارائه میشود. محمد کیشوری، کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت وگو با ICTNN، درباره ارائه اینترنت بدون فیلتر اظهار کرد: هفته گذشته سندیکای تکنسین های فناوری اطلاعات از تهران در این زمینه بیانیه ای داد اما در عمل. ، من نشنیده ام که هیچ سازمانی در این زمینه اقدامی نکرده باشد. خبر واقعی ظاهرا این است که شرایط اینترنت بهتری برای فریلنسرها در نظر گرفته شده است.
این کارشناس خاطرنشان کرد: اما با توجه به این طرح به جز کودکان، برنامه نویسان، اساتید دانشگاه، دانشجویان و سایر اقشار با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند و از نظر اجتماعی نیز مشکلاتی را ایجاد می کنند و حس بدی را به مردم منتقل می کنند و در تمرین راهی برای دور زدن آن وجود دارد. مثلاً با واگذاری آن به دانشآموزان، همه سعی میکنند به اینترنت دانشآموز متصل شوند و چون محدودیت غیرمنطقی است، دائماً از آن عبور میشود. پیش از این در بخش های مختلف گفته بودند که مشاغل، دانشجویان و اساتید دانشگاه از دسترسی به اینترنت پرسرعت بهره مند خواهند شد. بنابراین جدای از اثرات اجتماعی، اجرای این طرح از نظر فنی آسان نیست.
وی افزود: همه تبعیض ها دو بعد دارد. مثلا وقتی عده ای ارز 4200 تومانی دریافت می کنند این سوال مطرح می شود که آیا چنین چیزی از نظر فنی امکان پذیر است یا خیر و چند راه برای دور زدن آن وجود دارد که باید کارشناسان این حوزه بگویند اما از طرف دیگر. سکه و ابعاد دیگر مسائل اجتماعی هستند. وقتی شما یک جورهایی تبعیض قائل می شوید و می گویید مسافران پول خرد می گیرند و غیر مسافرها پول خرد نمی گیرند یا در حوزه اینترنت به گروهی اینترنت می دهیم و به گروهی دیگر نمی دهیم، این علاوه بر مشکلات فنی تبعات اجتماعی دارد. . یعنی این زمانی است که مسائلی مانند گمرک و ارز بسیار خاص است و آثار اقتصادی آن بیشتر مشهود است، اما در حوزه اینترنت و مواردی که با خدمات شهری سروکار دارند، علاوه بر اثرات فنی، موارد زیادی نیز وجود دارد. اثرات
تحریریه ICTNN شبکه خبری