دو ماهواره ایرانی ساخته شده توسط محققین یکی از این شرکت ها قرار بود آذرماه امسال از ایستگاه فضایی روسیه به فضا پرتاب شود که سال آینده با 6 ماه تاخیر به فضا پرتاب می شود.
به گزارش ICTNNماهواره کوتسار یکی از دستاوردهای فضایی این شرکت فضایی است که با وزن 30 کیلوگرم و عمر مداری 3.6 سال طراحی و ساخته شده است. ارتفاع مدار “کوتسار” 500 کیلومتر است که برای ماموریت هایی مانند کشاورزی و نقشه برداری با برد تصویر رنگی 15 کیلومتر به مدار تزریق می شود. نرخ تصویربرداری آن 6 فریم بر ثانیه تنظیم شده است.
ماهواره “هوددار” دومین دستاورد فضایی این شرکت است. هودد با وزن 4 کیلوگرم و طول عمر مداری 4 سال طراحی و ساخته شده است. ارتفاع مداری آن 500 کیلومتر تخمین زده می شود و قرار است در حالی که در مدار است ماموریت هایی مانند اینترنت اشیا را انجام دهد.
قرار بود این دو ماهواره در دسامبر سال جاری از طریق پایگاه فضایی “ووستچنی” روسیه به فضا پرتاب شوند. این پایگاه پرتاب در نوک روسیه قرار دارد. با 6 ماه تاخیر، این دو ماهواره خرداد ماه آینده در مدار قرار خواهند گرفت.
مصطفی عقیلی مدیر اجرایی کنسرسیوم فضایی در گروه خبرنگاران وی گفت: پس از اینکه دکتر شهرابی مدیریت پروژه ماهواره امید را در کارنامه خود قرار داد، امید فزا تصمیم گرفت ساخت این ماهواره را به صورت خصوصی ادامه دهد.
وی افزود: به همین دلیل طراحی و ساخت ماهواره کوتسار را بدون دریافت سفارش از نهاد خاصی آغاز کردیم.
عقیلی با بیان اینکه برای طراحی این ماهواره از معاونت علمی ریاست جمهوری تسهیلاتی دریافت کردیم، گفت: در راستای اجرای این طرح توانستیم تصاویر ماهواره «کوتسار» را در سال جاری پیش فروش کنیم. تعامل با برخی نهادها و در نهایت با سرمایه گذاری جمعی توانستیم آن را تکمیل کنیم. طراحی و ساخت.
مدیرعامل این شرکت خاطرنشان کرد: اخیرا سازمان فضایی با انعقاد قراردادی تصاویر ماهواره «کوتسار» را پیش خرید کرده است. این سازمان ضمانت کارکرد صحیح ماهواره را از ما گرفت، اما این سازمان قدمی در فضایی گذاشت که هیچکس از ما حمایت نکرد و همکاری با شرکت های خصوصی فضایی را آغاز کرد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر زمانی که ماهواره «کوتسار» را با موفقیت ساختیم، برخی گروه ها توجهی به ما نداشتند زیرا فکر می کردند ظرفیت ساخت ماهواره را نداریم.
عقیلی گفت: بر این اساس یکی از گروه ها طراحی و ساخت ماهواره هدود را به ما پیشنهاد داد و به این ترتیب ماهواره هدود کارفرما دارد.
وی تاکید کرد: در صورت تکمیل پروژه “هود” راه برای سیستم سازی این ماهواره ها باز می شود.
عقیلی با اشاره به پرتاب این دو ماهواره بخش خصوصی تصریح کرد: قرار است دو ماهواره «هدّه» و «کوتسار» توسط پرتابگر خارجی در مدار قرار گیرد.
مدیرعامل این شرکت افزود: ساخت ماهواره «کوتسار» 4 سال به طول انجامید و به لطف تجربیاتی که با این ماهواره به دست آوردیم، توانستیم ماهواره «هدّه» را در مدت یک سال بسازیم.
وی گفت: این دو ماهواره هم اکنون در حال انجام آزمایشات گسترده هستند.
عقیلی در خصوص زمان پرتاب خاطرنشان کرد: قرار بود این دو ماهواره در آذرماه امسال پرتاب شوند که تاریخ پرتاب آنها با 6 ماه تاخیر مواجه شد.
وی افزود: مرحله آزمایشی را در روسیه انجام دادیم به این امید که این ماهواره ها در آذرماه امسال به فضا پرتاب شوند، اما باز هم تأخیر وجود داشت و اگر قرار باشد این پرتاب ها در خرداد سال آینده انجام شود، دوباره در اردیبهشت ماه انجام شود. ماه آینده ماهواره را در روسیه مونتاژ کرده و آزمایش های لازم را انجام خواهیم داد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات