به گفته گزارشگر اقتصادی IRNA ، دفتر مرکزی هاشمی در کنفرانس فرهنگ و فناوری در دانشگاه Allameh Tabatabai روز دوشنبه به اعتماد ، همدلی و عدم تمرکز ، به عنوان اثرات اساسی توسعه ارتباطات در کشور استناد کرد و افزود: “از طریق آغاز خلقت ، ارتباطات ، نیاز اساسی بشر و منشأ بشر و منشأ انسانیت است. از اقتصاد و فرهنگ گرفته تا سیاست و علم و اعتقاد به توسعه ارتباطات پایه و اساس توسعه انسانی است.
وی به ضرورت هم افزایی بین فنی و علوم انسانی اشاره کرد: یکی از مهمترین دارایی های اجتماعی هر جامعه اعتماد عمومی است. اما تجزیه روایات و خلاء اطلاعات می تواند این پایتخت را تهدید کند. اگر اطلاعات به موقع و شفاف نباشد ، گمانه زنی ها و تضعیف اعتماد به نفس عمومی خواهد بود. این مستقیماً با کیفیت حاکمیت مرتبط است.
وزیر ارتباطات تأکید کرد: نقش بی نظیر ارتباطات در ایجاد درک ، گفتگو و اجماع اجتماعی و حتی پیوند بین نسلی پنهان نیست. در سیستم حاکمیت ، ارتباطات ساختار پاسخگویی را توسعه می دهد و با انتقال از ساختارهای سلسله مراتبی سنتی ، کشور را به سمت حاکمیت مسطح و انعطاف پذیر سوق می دهد. یکی از کارکردهای معاصر ارتباطات تسهیل عدم تمرکز و حرکت به سمت ساختارهای توزیع است. همانطور که امروزه با فناوری هایی مانند زنجیره بلوک ، سایر واسطه ها رها می شوند و ارتباطات مستقیماً تشکیل می شوند.
هاشمی حرکت جوامع را به سمت استفاده از زیرساخت های فناوری مدرن و تأثیر هوش مصنوعی بر زندگی مردم خواند و گفت: هوش مصنوعی یک تغییر اساسی است که زندگی ، تعامل و حتی سبک زندگی ما را تغییر داده است. به طور خاص ، مدل های بزرگ زبان (LLM) که ارتباطات دیجیتالی را بر اساس زبان انسانی و درک ایجاد کرده اند.
وی خاطرنشان كرد: با اشاره به استفاده فزاینده از مردم و خانواده ها از خدمات هوش مصنوعی ، وی خاطرنشان كرد: هوش مصنوعی رفیق و با زندگی بشر امروز است و پاسخ های جامع در مورد مسائل و سؤالات آنها ارائه می دهد. اما این تحول فناوری نباید از توجه فرهنگ ملی ، ارزش ها و هویت ملی غافل شود. لازم است به ظرفیت محققان کشور متکی باشد ، تا محتوای باشکوه متناسب با تمدن ایران باستان تولید شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از مهمترین کارکردهای فناوری مدرن را بهبود فرایند قانونگذاری دانست و تأکید کرد: کشور ما با چالش فرسودگی و تضاد قوانینی روبرو است که بدون استفاده از فناوری های جدید ، مدیریت آن دشوار خواهد بود. هوش مصنوعی می تواند در سه زمینه ، یعنی روند قانونگذاری و همچنین مطالعه تأثیرات اجتماعی قوانین ، در شیوه ملموس نقش داشته باشد تا بتواند مسیری قانونگذاری ، کارآمدتر و پاسخگوتر را انجام دهد.
هاشمی به موضوع تنظیم فناوری اشاره کرد و ادامه داد: امروز یک رویکرد اساسی به تنظیم هوش مصنوعی وجود دارد. یکی بر اساس قوانین سختگیرانه ، مانند اتحادیه اروپا و دیگری رویکرد توسعه -گرا که ایالات متحده و انگلیس در نظر گرفته اند. اکنون ما باید رابطه خود را با تحولات روشن کنیم. از آنجا که هوش مصنوعی نه تنها مصرف کننده را از بازار کار خارج می کند ، بلکه محتوای جدیدی نیز ایجاد می کند و نقش توسعه دهندگان را تغییر می دهد.
وی در مورد تأثیرات اجتماعی و اشتغال از موج جدید هوش مصنوعی هشدار داد: “کافی است که نیاز خود را به تولید نرم افزار مناسب برای شما بیان کنید.” این تغییری است که چالش ها و فرصت های جدیدی را برای ما به ارمغان می آورد و باید از طریق علمی و بر اساس درک واقعیت ها پیش برود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر حمایت از وزارت ارتباطات برای تولید محتوای ارزشمند ایران و درک زیر با دانشگاه ها و فعالان ارتباطات تأکید کرد: در دنیای آشفته امروز ، ارتباطات نه تنها یک مشکل است ، بلکه همان راه حل و توسعه پایدار است که فقط بر اساس ارتباطات مؤثر و فناوری های بومی خواهد بود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات