نوآوری دیجیتال برای توسعه پایدار شعاری است که امسال به مناسبت روز جهانی ارتباطات توسط دبیرکل اتحادیه بین المللی مخابرات اعلام شد و تلاش کشورها برای دستیابی به آن را برجسته کرد. البته این موضوع علاوه بر جنبه بین المللی در ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است به طوری که در روزهای اخیر طرح ها و قراردادهای ارتباطی مهمی با حضور متولیان حوزه فناوری های ارتباطی و اطلاعات و رئیس جمهور افتتاح شده است.
به گزارش ICTNN، اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) یک سازمان بین المللی وابسته به سازمان ملل است. این اتحادیه پس از کمیسیون راین دومین اتحادیه قدیمی است و مسئولیت قانونگذاری و مدیریت فضای فرکانس، تدوین استانداردهای تبادل داده و اطلاعات و همچنین کمک به رشد و توسعه ارتباطات در سراسر جهان را بر عهده دارد. مقر این سازمان در ژنو سوئیس قرار دارد.
در سال 1865، پس از اختراع تلگراف، 20 کشور اروپایی موسسه ای به نام اتحادیه بین المللی تلگراف ایجاد کردند که در آن اولین مقررات بین المللی مخابرات تصویب شد.
این اتحادیه پس از کنفرانس جهانی در مادرید اسپانیا به اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) تغییر نام داد. پس از ایجاد سازمان ملل متحد در سال 1945، ITU به نهادی وابسته به این سازمان تبدیل شد. اجزای ITU شامل سه بخش است: 1- بخش استانداردسازی مخابرات. 2- سرویس ارتباطات رادیویی; 3- واحد توسعه مخابرات ایجاد شد.
17 یا 27 می روز جهانی ارتباطات نامیده می شود. هدف اصلی روز جهانی ارتباطات (WTD) برجسته کردن اهمیت ارتباطات و نحوه انتقال اطلاعات در سراسر جهان و افزایش آگاهی در مورد ارتباطات حیاتی در زندگی و توسعه فناوری ها در این زمینه است. روز جهانی ارتباطات و اطلاعات حتی توسط سازمان هایی مانند یونسکو جشن گرفته می شود و هر ساله با موضوعی متفاوت برگزار می شود.
نوآوری دیجیتال برای توسعه پایدار
البته دبیرکل اتحادیه بینالمللی مخابرات هر ساله در پیامی به مناسبت روز جهانی ارتباطات شعاری را برای امسال انتخاب میکند و تاکید میکند که کشورهای عضو باید برای اجرای این شعار تلاش کنند. نوآوری دیجیتال برای توسعه پایدار برای این روز انتخاب و اعلام شد.
بسته به شعار انتخاب شده، فناوری نوآورانه می تواند برای کمک به مقابله با سخت ترین چالش های جهان، از مبارزه با تغییرات آب و هوا گرفته تا ریشه کنی گرسنگی و فقر، مورد استفاده قرار گیرد. در واقع می توان از فناوری های دیجیتال برای دستیابی به هفتاد درصد از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل تا سال 2030 استفاده کرد. بسیاری از کشورهایی که هنوز به اوج فناوری و بینش دیجیتال نرسیده اند، برای همگام شدن با سرعت سریع فناوری، نیاز به توسعه دارند. سیاست گذاری، سرمایه گذاری و افزایش مهارت های دیجیتال بر اساس شعار نوآوری دیجیتال برای توسعه پایدار.
هر ساله در ایران توجه ویژه ای به این روز می شود و یکی از مهمترین پروژه های ارتباطی مرتبط با حوزه فیبر نوری، شبکه ملی اطلاعات، بهره برداری و رونمایی می شود. در همین راستا سیدابراهیم رئیسی روز سه شنبه با حضور در جلسه نظارت در ستاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در آستانه روز جهانی ارتباطات، از نمایشگاه آخرین اقدامات، خدمات و دستاوردهای این وزارتخانه در کشور بازدید کرد. حوزه پست، ارتباطات و فناوری اطلاعات و با توضیحات دست اندرکاران از جزئیات نتایج خدمات ارائه شده و دستاوردها مطلع شدند.
در این بازدید برای اولین بار ربات های آنالیز هوشمند در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شد که 50 عدد از آنها در مرکز تحلیل مبادلات پستی مورد استفاده قرار گرفت و با حمایت دولت تعداد این ربات ها در آینده به 400 عدد خواهد رسید.
جزئیات افتتاح 6 پروژه ارتباطی
از دیگر دستاوردهای ارائه شده در این نمایشگاه، صندوق پست هوشمند امکان دریافت و توزیع هوشمند مرسولات پستی را فراهم می کند. پس از این بازدید، 6 پروژه بزرگ زیرساختی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و قرارداد خرید تجهیزات از سازندگان داخلی به طور همزمان با حضور رئیس جمهور در وزارت ارتباطات و اطلاعات افتتاح شد. فن آوری.
انعقاد 11 قرارداد خرید تجهیزات شبکه از شرکت های دانش بنیان داخلی توسط اپراتورهای ارتباطی به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان با هدف حمایت از تولید تجهیزات شبکه با فناوری پیشرفته مخابرات و ارتباطات و مکان یابی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات. و مطابق با تعیین سال 1403 از سوی مقام معظم رهبری. عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، افتتاح پروژه فیبر نوری منازل و مشاغل در 20 شهر که در 3 ماه گذشته تحت پوشش قرار گرفت و همچنین آغاز اجرای پروژه در 50 سال است. شهرهای جدید، اتصال 7500 روستای بالای 20 خانوار به شبکه ارتباطی کشور در دولت سیزدهم در راستای توسعه عدالت ارتباطی در تمامی مناطق کشور، افتتاح پروژه توسعه شبکه IP ملی در 6 نقطه جدید، افتتاحیه از سایت هزار و 800 نسل پنجم تلفن همراه 5G، پروژه توسعه و ارتقای پایداری شبکه انتقال با استفاده از ظرفیت تولید ملی در راستای توسعه متوازن ظرفیت سایر نقاط شبکه ارتباطی کشور و همچنین توسعه لایه دسترسی پروژه فیبر نوری برای منازل و مشاغل و توسعه نسل پنجم تلفن همراه به عنوان یک ضرورت انکارناپذیر و پروژه با هدف افزایش حضور شرکت زیرساخت ارتباطی، 7 طرح در این پروژه. مراسم افتتاح شد.
البته در آن روز علاوه بر طرحهای افتتاح شده برای حمایت از فرآیندهای بومیسازی صنعتی و فناوری در کشور، قرارداد خرید 1000 قطعه آنتن هیبریدی 32 پورت تولید کشور بین سازمان دانشگاهی منعقد شد. جهاد. از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و اپراتور همراه اول.
این اپراتور پیشرو تلفن همراه با راه اندازی دومین سایت 5G خود در اراضی عباس آباد (کتابخانه ملی ایران) مجهز به بالاترین فناوری توانست تعداد سایت های 5G کشور را به 950 سایت برساند. در ادامه در بخشی دیگر از این جلسه و طی ارتباط آنلاین با شهر کرج، سایت نسل پنجم تلفن همراه 71 اپراتور دوم همراه در استان البرز افتتاح شد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات