سرمایه گذاری اپراتورها در شبکه های آنها کاهش یافته است
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به سیر تحول قیمت بسته های اینترنت گفت: به استثنای یک مورد ابهام در تعرفه یکی از اپراتورهای ثابت، بقیه تغییرات براساس مصوبه است. کمیسیون تنظیم مقررات و هیچ تخلفی مرتکب نشده است.»
وی افزود: سال گذشته به دلیل قانون دارایی امکان افزایش قیمت حتی در چارچوب مصوبات کمیسیون وجود نداشت در حالی که اپراتورها مدام به دنبال پذیرش افزایش در طرح مسائل خود بودند اما امسال که آن ممنوعیت قانونی برداشته شد، همان سال 2016 بود». و سال 2017 حداقل تغییرات را در نرخ های آنها ایجاد کرد.
عباسی شاهکوه با بیان اینکه حجم استفاده 40 درصد از کاربران دیتای تلفن همراه کمتر از دو گیگابایت است، تصریح کرد: با تاکید وزیر ارتباطات به دنبال برنامه ای برای جبران افزایش قیمت ها برای اقشار ضعیف یا ضعیف هستیم. جامعه قرار است بسته هایی را در نظر بگیرد که مشکل دسترسی دارند، نمایشگاه ایجاد نکنند و این برنامه پس از نهایی شدن اعلام خواهد شد. به عنوان یک دولت و ناظر، ما وظیفه داریم دسترسی همه را به شبکه های با کیفیت و مقرون به صرفه فراهم کنیم.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
رگولاتورها از اپراتورها می خواهند که قیمت ها را افزایش ندهند، بلکه پوشش کامل و کیفیت بهتر را افزایش دهند
وی تصریح کرد: طبق قانون ما خواهان افزایش قیمت از سوی اپراتورها نیستیم، بلکه خواهان پوشش کامل، کیفیت بهتر و ارتقای فناوری که از خواسته های اصلی مردم و فعالان این حوزه است، هستیم. و از آنها خواستیم که طرح خود را در مراحل یک ساله برای پوشش کامل پهنای باند موبایل، دوبرابر کردن کیفیت 5G و پوشش حداقل 10 درصد از جمعیت کشور طی سه سال آینده ارائه کنند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز سرمایه گذاری اپراتور را پس از انتقال فرکانس 2300 توسط وزارت ارتباطات در سال گذشته برشمرد و افزود: هزینه برای توسعه و افزایش کیفیت و پوشش شبکه است. من از اپراتورها می خواهم که هم نرخ موثر افزایش، هم دلایل و هم برنامه های توسعه خود را برای مردم توضیح دهند. البته به دلیل فضای نسبتا رقابتی، کاربران نیز حق انتخاب دارند.
عباسی شاهکوه سقف فروش یک گیگابایت اینترنت برای سیم کارت های دائمی و اعتباری را به ترتیب حدود 40 هزار تومان و 60 هزار تومان و برای اپراتورهای ثابت را 2 هزار تومان اعلام کرد و افزود: این مبلغ برای اپراتورهای ثابت 2000 تومان است. عرضه شد و در محوطه ثابت کمی بیش از 50 درصد سقف ثابت فروخته شد. البته ما حتی در حال بررسی کاهش سقف نرخ موبایل هستیم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات با اشاره به بازنگری در بستهها و تعرفههای جدید گفت: به استثنای یک مورد ابهام در تعرفه یکی از اپراتورهای ثابت که بلافاصله تا زمان تکمیل بازنگری عودت داده شد، تغییرات دیگری نیز انجام شده است. ما از اپراتورها میخواهیم این افزایشها را به حداقل برسانند و سعی کنند با تعریف بستههای مناسب یا هر روش دیگری، اقشاری از جامعه را که ممکن است با مشکل مواجه شوند، در نظر بگیرند.
عباسی شاهکوه با اشاره به افزایش هزینههای شبکه در سالهای گذشته، گفت: در سالهای 1396 و 1397 بر اساس اطلاعات ما اپراتورها سالانه حدود یک میلیارد دلار برای شبکههای خود هزینه میکردند که این رقم اکنون به دلیل افزایش قیمت است. از دلار به حدود 300-400 میلیون دلار رسیده است که از نظر ریالی هم بالاتر است اما میزان تجهیزاتی که می توان تهیه کرد بسیار کمتر است و چون درآمد ریالی است اگر این روند ادامه پیدا کند. در آینده هیچ شبکه با کیفیتی وجود نخواهد داشت که در مورد ارزان بودن یا هزینه بالای آن صحبت کنیم.
وی تعیین کف و سقف قیمت بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و اپراتورها را یادآور شد و افزود: مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات برای رعایت حدود قانونی قیمت و هرگونه افزایش حداقلی در چارچوب بسیار حساس است. مقررات باید کاملاً توجیه شده و تداوم خدمات و افزایش کیفیت شبکه را تضمین کند.
در همین راستا به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صادق عباسی شاهکوه – رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی – با بیان اینکه مرجع تعرفه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است، گفت: سال 1396 است و پس از آن تاریخ این کمیسیون نداشته است. قطعنامه جدید در این زمینه.
به گزارش ICTNN، طی روزهای اخیر تغییر تعرفه پیشنهادی شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت ثابت و سیار موجب تعجب و اعتراض کاربران اینترنت شده و در پی اعتراض کاربران، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که در پی افزایش قیمت برخی بسته ها، اپراتورهای ارتباطی افزایش قیمت اینترنت را رصد کردند تا در صورت خارج شدن از چارچوب قانونی، آن را اصلاح و متخلفان را تحریم کنند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: سازمان تنها در یک مورد سفارش می دهد که اپراتور قیمت ها را بالاتر از سقف قانونی یا زیر کف قرار دهد. اگر بالاتر از سقف باشد باید فوراً برگردند. اگر پایین تر از کف باشد، عموماً دستور نمی دهیم که بالاتر از طبقه خدمت کنند، اما طبق مقررات دستور می دهیم حداقل تا سه سال ادامه دهند. بنابراین دستور افزایش نمی تواند توسط رگولاتوری صادر شود. ممکن است تعجب کنید که چرا به زیر قیمت کف نمیرسد، دلیل آن این است که اپراتورهای قویتر با کاهش قیمتها، رقبا را حذف نمیکنند. زیرا آنچه واقعاً بازار را تنظیم می کند رقابت است. یادآوری میکنم که سیمکارت قبل از مسابقه موبایلی با قیمت رسمی 440 هزار تومان عرضه میشد و یک سال جابجا شد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری