در نهایت با توجه به در پیش بودن ایام اربعین حسینی و پیش بینی افزایش چشمگیر حجم مصرف در مسیرهای زائران، لازم است اپراتورها اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند. رگولاتور همچنین گزارش های مربوطه را در مورد سطوح آمادگی اپراتور در گزارش های عملیاتی آتی ارائه خواهد کرد.
وابستگی تغییرات سرعت به تغییرات مصرف ترافیک در دو اپراتور نشان می دهد که ثبات در شبکه دو اپراتور وجود ندارد و این شرایط توسعه و نوسازی شبکه را بیش از پیش ضروری کرده است. از این رو نصب سایت های جدید در باند 2300 مگاهرتز می تواند گام مهمی در جهت دستیابی به شرایط پایدارتر باشد و امید است دو اپراتور بویژه شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) برنامه ریزی منسجم و مستمری داشته باشند. در این منطقه.
به گزارش ICTNN، به تازگی وضعیت شبکه اپراتورها توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر شده است. تحلیل دادههای شرکت مخابرات سیار ایران (همراه اول) نشان میدهد که حجم کل مصرف شبکه در فصل زمستان ۱۴۰۰ برابر یک میلیون و ۴۹۴ هزار و ۲۶۷ ترابایت و در بهار ۱۴۰۱ برابر با یک میلیون و ۵۷۱ هزار و ۷۲۵ ترابایت (با افزایش حدود ۵ درصدی) بوده است. میانگین مصرف ماهانه 148 برابر 898000 89 ترابایت در زمستان و 523000 908 ترابایت در بهار 1401 (با افزایش حدود 5 درصدی) است.
خلاصه تحلیل دادههای دو اپراتور نشان میدهد که نرخ رشد ترافیک در دو اپراتور از ابتدای سال جدید رو به کاهش بوده است که ممکن است فقط مدارس را بازگشایی کند و ترافیک سیستم را کاهش دهد. همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان (از اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشت) مصرف اینترنت در اردیبهشت کاهش یافت، اما با توجه به آزاد شدن پلتفرمهای خاص و افزایش مصرف در ایام نوروز، کاهش مصرف اینترنت در این ماه رخ داد. کاهش مصرف ماهانه کاربران در فروردین ماه نبودیم.
سرعت نسل سوم همراه اول در سراسر کشور در زمستان 1400 از 4.7 مگابیت بر ثانیه (متوسط سه ماهه) به 4.1 مگابیت بر ثانیه (متوسط سه ماهه) در بهار 1401 (کاهش حدود 12 درصد) کاهش یافت. سرعت نسل چهارم همراه اول در سراسر کشور در زمستان 1400 از 8.2 مگابیت بر ثانیه (میانگین سه ماهه) به 9.7 مگابیت بر ثانیه (میانگین سه ماهه) در بهار 1401 (افزایش تقریباً 18 درصدی) افزایش یافت.
اقدامات اصلی اپراتور در این مدت (طبق گزارش دریافتی از اپراتور) شامل افزایش فرکانس نسل چهارم به میزان پنج مگاهرتز، ارتقاء سخت افزار در حدود 1700 سایت، ارتقاء فناوری در حدود 1200 سایت، افزایش بین المللی پهنای باند و کاهش تداخل رادیویی توسط سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی تنظیم می شود.
مهمترین اقدامات انجام شده توسط اپراتور در این مدت (طبق گزارش دریافتی از اپراتور) از جمله طراحی، نصب و راه اندازی لایه فرکانس جدید 2300 برای سایت های پر بازدید (697 وب سایت). ارتقاء 2333 مورد در لایه جدید. بهینه سازی رادیوها در تمامی لایه ها افزایش ظرفیت ترافیک بین المللی و کاهش سطح تداخل رادیویی توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی انجام می شود.
تجزیه و تحلیل دادههای اپراتور نشان میدهد که سرعت نسل سوم اپراتور همراه اول بین زمستان سال گذشته تا خرداد ماه امسال حدود 12 درصد کاهش داشته و سرعت نسل چهارم این اپراتور حدود 18 درصد افزایش و سرعت افزایش یافته است. نسل چهارم این اپراتور حدود 8 درصد افزایش یافته است.
افزایش نسبی سرعت این دو اپراتور در شهرهای بزرگ مانند مشهد، اصفهان و شیراز در فروردین ماه نشان دهنده اقداماتی است که آنها در نظر گرفته اند که در آن ایرانسل وضعیت بهتری را از نظر سرعت دسترسی برای کاربران ایجاد کرده است. از سوی دیگر، همراه اول سهم بیشتری از کاربران را در ارائه خدمات خود قرار داده است. همچنین مهاجرت از نسل سوم به نسل چهارم در هر دو اپراتور در حال انجام است و این موضوع از سوی ایرانسل با سرعت بیشتری در حال پیگیری است.
سرعت نسل سوم ایرانسل در سراسر کشور در زمستان 1400 از 2.2 مگابیت بر ثانیه (سه ماهه متوسط) به 2.4 مگابیت در ثانیه (متوسط سه ماهه) در بهار 1401 (حدود 9 درصد افزایش) رسید، سرعت نسل چهارم ایرانسل به طور کلی در زمستان 1400، کشور از 11.4 مگابیت بر ثانیه (میانگین سه ماهه) به 12.3 مگابیت در ثانیه (میانگین سه ماهه) در بهار 1401 (با افزایش حدود 8 درصدی) افزایش یافت.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
یکی از مهم ترین عوامل کاهش کیفیت، استفاده غیرمجاز از وسایل تکراری است که در برخی از ساختمان ها استفاده می شود و باعث تداخل جدی و کاهش شدید کیفیت محیط اطراف ساختمان می شود. این دو اپراتور به همراه سازمان به طور مداوم برای جمع آوری این تجهیزات و برخورد با کاربران تلاش می کنند.
همچنین تحلیل دادههای شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل نشان میدهد که حجم کل مصرف شبکه در زمستان ۱۴۰۰ برابر یک میلیون و ۳۴۲ هزار و ۱۳۸ ترابایت و در بهار ۱۴۰۱ برابر یک میلیون و ۴۳۳ هزار و ۸۸۶ ترابایت (افزایش حدود ۵ درصد) بوده است. میانگین مصرف ماهانه 147000379 ترابایت در زمستان 1400 و 477000 و 962 ترابایت در بهار 1401 (با افزایش حدود پنج درصدی) است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری