مقایسه تصویر بالا با نمودار توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات نشان می دهد که تقریباً در تمامی استان هایی که رنگ های سبز یا نارنجی دیده می شود، خرید نمایشگاه کتاب مجازی بیشتر دیده می شود.
حتی تعداد و درصد کتابهای منتشر شده در چاپ اول اسفند 1400 (که در گزارشی که خانه کتاب منتشر کرده است) نشان میدهد که اکثر آنها همچنان سهم استانهایی را که سبز بودند در توزیع فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند. توسعه و استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، لرستان، کردستان، گلستان، کرمانشاه و … که از کم برخوردارترین استان ها از نظر فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند نیز از نقاط پایین شکاف فرهنگی محسوب می شوند.
به گزارش ICTNN، از مدت ها پیش که صحبت از برگزاری سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران بود و برای اولین بار مشخص شد که این رویداد به صورت حضوری و حضوری برای عموم آزاد خواهد بود. از مسئولان؛ یاسر احمدوند، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر نمایشگاه کتاب، در نشست خبری چند روز پیش خود، هر دو بعد نمایشگاه کتاب را «گامی بلند در توسعه فرهنگی کشور» توصیف کرد. وی ابراز امیدواری کرد: در سال های آینده ناشران بتوانند از طریق نمایشگاه های حضوری از طریق فروش مجازی به تبادل و ارتباط و فعالیت های فرهنگی بپردازند.
اما به گزارش ستاد خبری این رویداد، «در بخش مجازی سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بیش از 175 هزار عنوان کتاب از حدود 2100 ناشر در اختیار علاقهمندان به کتاب سراسر کشور قرار گرفت.»
پ.ن: ICTNN در گزارش قبلی به بررسی نتیجه نامطلوب نمایشگاه مجازی در استان آذربایجان غربی و ارتباط آن با وضعیت حوزه دیجیتال در این استان پرداخت.
این در حالی است که البرز، تهران، سمنان و قزوین به ترتیب با 154.22، 150.32، 139.87 و 134.86 بالاترین ضریب نفوذ اینترنت پهن باند را در کشور دارند.
بررسی آمار توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در استان ها (که در سایت وزارت ارتباطات موجود است) نشان می دهد که به جز تهران، یزد، سمنان، البرز و اصفهان، سایر استان های کشور از نظر وضعیت مطلوبی ندارند. توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات
این در حالی است که آمار خریداران بر اساس استان محل سکونت در اولین دوره نمایشگاه مجازی کتاب نشان می دهد که سیستان و بلوچستان یکی از کمترین خریدها بوده است. حتی ایلام نیز که بر اساس آمار منتشر شده در اولین نمایشگاه مجازی کتاب کمترین خرید را داشته است، از نظر توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمره استان های زرد قرار دارد.
البته این تنها شکاف دیجیتالی نیست که استان های کم درآمد را بدون دسترسی به کتاب رها می کند. بررسیهای ICTNN از پراکندگی کتابفروشیها در استانهای مختلف که قبلاً منتشر شده بود، نشان میدهد استانهایی مانند کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، ایلام و … که در وضعیت نامناسب (زرد) از نظر توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارند، کمترین تعداد کتابفروشی در استان خود. .
این تشبیه ها نشان می دهد که هنگام اعلام خبرهای خوب یا خبرهای خوب و وعده های برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، نباید تنها به استان هایی مانند تهران نگاه کرد، استان هایی که در انتهای شکاف فرهنگی کشور قرار دارند، با شکاف دیجیتالی موجود. ممکن است نیازها را برآورده نکند با یک نمایشگاه کتاب مجازی برخیز. البته این را هم باید دید که اساساً در استانهایی که همیشه در قعر شکافهای فرهنگی و دیجیتالی بودهاند، خلأ اقتصادی اجازه میدهد غم نان مانع جستجوی کتاب نشود!
زمانی که برای اولین بار در چهار دهه گذشته فضای مجازی همراه با وسایل نقلیه شهری و بین شهری، مخاطبان نمایشگاه بین المللی کتاب را به مصلای تهران آورد، نگاهی به شکاف دیجیتال در استان های کشور بیانگر گام هایی است که می تواند هرگز به نمایشگاه کتاب مجازی تهران برده نشوید. نرسند.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در استان سیستان و بلوچستان که از این نظر در وضعیت قرمز قرار دارد، تنها 56.39 درصد خانوارها به اینترنت و حتی 54.12 خانوار به رایانه دسترسی دارند. همین آمار نشان می دهد که در این استان تنها 50.35 درصد از مردم از اینترنت، 3.20 درصد از مشترکین اینترنت پهن باند ثابت و 82.71 درصد از مشترکان پهن باند تلفن همراه فعال استفاده می کنند (این تعداد در کشور 106.85 است).
آمارهای وزارت ارتباطات نشان می دهد که سیستان و بلوچستان، کرمان، اردبیل، لرستان، آذربایجان غربی و کردستان به ترتیب با 90.22، 105.63، 110.32، 112.11، 113.45 و 115.49 کمترین ضریب را دارند. اینترنت پرسرعت. این مقادیر حتی کمتر از 127.20 درصد است که مقدار کامل این مقیاس است.
اما اگر دامنه ketab.ir باشد که ممکن است هیچ وقت عده ای را به نمایشگاه کتاب نیاورد (چون دامنه آگهی شده آدرس سایت خانه کتاب است و علاقه مندان به نمایشگاه کتاب در واقع باید از طریق https وارد سالن شوند: //book.icfi.ir/ مثلاً به سراغ کتابها میرویم، به مناطق جغرافیایی کشور میرسیم که دست کوتاه آنها از فناوری روز به این معناست که شانس حضورشان در نمایشگاه مجازی کتاب بیشتر از هموطنانشان نیست.
پس از آن بود که به گفته برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب، به منظور «شفافیت و توزیع عادلانه یارانه های اعتباری خرید کتاب»، در این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، این یارانه تنها به خرید از بخش مجازی
تحریریه ICTNN شبکه خبری