در همایش یک روزه تحول دیجیتال و افق آینده، مسئولان با تاکید بر اینکه تحول دیجیتال یک پروژه نیست، بلکه بهبود مستمر است، استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات را برای حل مشکلات کشور دانستند.
به گزارش ICTNN، هفته سوم آذرماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با برگزاری همایش تحول دیجیتال و حضور متولیان این حوزه آغاز شد.
سید ستار هاشمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در این همایش تاکید کرد که تحول دیجیتال یک پروژه نیست بلکه به معنای بهبود مستمر است و در کلام آسان اما در عمل دشوار است.
وی با بیان اینکه از نظر فرآیندها و بلوغ فرآیندی در دستگاه ها شرایط خیلی خوبی نداریم و دلیل این امر نگاه سلیقه ای به دستگاه ها است، تصریح کرد: طبیعی است که وقتی وضعیت تل در دستگاه ها و سیستم ها باشد. ، دولت الکترونیک جای خود را در زندگی مردم باز نمی کند. دستگاه ها دارای نقص هایی در داده ها هستند که باید تا حدی تکمیل شوند.
وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم دولت الکترونیک تشکیل دهیم باید به هویت دیجیتالی مردم توجه کنیم، گفت: قدم های خوبی در این زمینه برداشته شده و این قابل قبول است.
استفاده از ابزارهای فناورانه تنها راه حل برای حل مشکلات کشور است
محمد محسن صدر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این همایش یک روزه با بیان اینکه تنها راه حل برای حل مشکلات کشور استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات دانستئو است، گفت: ما مجبور و محکوم به استفاده از آن هستیم و این موضوع است. یک موضوع جهانی است.
صدر با تاکید بر اینکه وقتی از تحول دیجیتال و هوش مصنوعی صحبت می کنیم باید هم عقیده باشیم، تصریح کرد: قرار نیست در کار همه دخالت کنیم، اگر به این نقطه برسیم مردم نتیجه را خواهند دید. اگر در برنامه هفتم برنامه راهبردی نداشته باشیم موفق نمی شویم.
رئیس فناوری اطلاعات ایران گفت: «وزارت ارتباطات وزارتخانه قطع و وصل نیست، بلکه وزارت زیرساخت است و باید زیرساخت های کشور را فراهم کند. »
بخش دولتی به تنهایی نمی تواند تحول دیجیتال ایجاد کند
علی حکیم جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور نیز در این همایش توضیح داد: بخش دولتی به تنهایی نمی تواند تحول عمیق دیجیتالی ایجاد کند. چالش این است که سازمان های سنتی حاضر به تغییر و تحول نیستند. این یکی دیگر از مسائل ادبیات است. و فرهنگ در حوزه تحول دیجیتال است که در بخش دولتی کم رنگ شده است و بخش خصوصی می تواند تغییرات و تحولات لازم را ایجاد کند.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: آماده سرمایه گذاری در بخش خصوصی و کمک به بخش دولتی هستیم.
یکی دیگر از اخبار منتشر شده در این هفته، امکان مشاهده تاثیر حملات سایبری خارجی بر کیفیت اینترنت است. بهزاد اکبری – مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت – با انتشار پیامی در یکی از شبکههای اجتماعی (X) گفت: طی چند ماه گذشته با تعداد زیادی حملات DDOS از خارج از کشور در تمامی شبکههای ملی مواجه بودهایم. تاثیر زیادی بر کیفیت خدمات دریافت شده توسط کاربران دارد.
وی افزود: پس از آن می توانید وضعیت این حملات را به رادار DDOS شرکت ارتباطات زیرساخت به نشانی ddos.tic.ir مشاهده کنید.
با نزدیک شدن به پایان هفته، برخی از کاربران فضای مجازی از اختلال در پیام رسانی خود خبر داده اند.
طبق اعلام کاربران فضای مجازی و بررسی های انجام شده، پیام رسانی داخلی ایتا مختل شده و امکان ارسال و دریافت پیام در آنجا وجود نداشت، مشکلی که حسین قائمی – روابط عمومی پیام رسان ایتا در خصوص این اختلال توضیح داد: متاسفانه به دلیل نقص فنی ITA. کاربران قطع شده اند و کارشناسان فنی در تلاش هستند تا در اسرع وقت مشکل را برطرف کنند. اما بعد از چند ساعت مشکل اعلام و برطرف شد.
خبر مهم دیگری که در این هفته منتشر شد، سازوکار مجلس برای ارتقای امنیت سایبری دستگاه های اجرایی بود. بر اساس تصمیم نمایندگان شورای اسلامی، دستگاه های اجرایی دارای ضعف در حوزه امنیت سایبری موظفند حداقل یک درصد از اعتبارات هزینه ای خود را تا پایان سال 1404 به منظور رفع نقاط ضعف و ارتقای امنیت اختصاص دهند. . بر این اساس، در چارچوب اجرای مواد 103 و 107 قانون برنامه هفتم توسعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است ارزیابی و طبقهبندی سالانه را انجام دهد. کامپیوتر یا فضای مجازی امنیت دستگاه های اجرایی بر اساس استانداردها و ضوابط مصوب کارگروه یا کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور و دستگاه های اجرایی. کسانی که ضعف امنیت سایبری دارند را به مرکز ملی فضای مجازی معرفی کنید. دستگاه های اجرایی با ضعف در حوزه امنیت فناوری اطلاعات موظفند حداقل یک درصد از اعتبارات هزینه ای خود (به استثنای فصول 1، 4 و 6) و تملک اموال خود را تا پایان سال 1404 به منظور تخصیص اختصاص دهند. نقاط ضعف را برطرف کرده و امنیت فناوری اطلاعات آنها را بهبود بخشد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات