اسپیکرهای هوشمند به کاربران این امکان را داده اند که در صورت مشغله کاری، لوازم خانگی خود را با دستورات صوتی کنترل کنند. به دنبال گسترش استفاده از آن در سایر کشورها، این فناوری در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ICTNN، دستیارهای صوتی و بلندگوهای هوشمند بدون شک یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین گجت های خانه هوشمند در جهان هستند که دارای ویژگی های فراوانی هستند و به کاربران این امکان را می دهند که در صورت شلوغی و عدم دسترسی فیزیکی، از لپ تاپ یا سایر وسایل الکترونیکی گوشی استفاده کنند. . و دستگاه های هوشمند آنها می توانند کار را فقط با ارسال دستورات صوتی انجام دهند.
دستیارهای صوتی مورد استفاده در گوشی های هوشمند نیز سال هاست که توانسته اند با تکامل و پیشرفت خود توجه تعداد زیادی از کاربران را به خود جلب کنند و به نظر می رسد در سال های آینده با رونق و پیشرفت بیشتری روبرو شوند.
اسپیکرهای هوشمند یکی از آن گجت هایی هستند که این روزها محبوبیت و استقبال بی نظیری را از سوی کاربران به دست آورده اند. بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند که بلندگوهای هوشمند سریعتر از دستگاه های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده رشد خواهند کرد و سهم بسیار بیشتری از بازار دستگاه های هوشمند و دیجیتال در سال 2018 را به خود اختصاص خواهند داد.
به طور کلی در توضیح کارکردها و معرفی اسپیکرهای هوشمند باید گفت که این گجت های هوشمند به کاربران این امکان را می دهند که در مواقعی که مشغول هستند وسایل منزل خود را با دستورات صوتی کنترل کنند، به عنوان مثال اطلاعاتی از آب و هوا و آخرین مجموعه به دست آورند. تایمر و آلارم، تماس صوتی با دوستان و خانواده برقرار کنید و برای مخاطبان هدف خود پیامک ارسال کنید. تمامی این کارها بدون دخالت کاربر و تنها با ارسال پیام و فرمان صوتی به بلندگوی هوشمند انجام خواهد شد.
این فناوری چندین سال است که توسط شرکت های بزرگ برای ارائه خدمات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، به عنوان مثال چند سال پیش گوگل از اضافه شدن قابلیت جدیدی به صورت آزمایشی در دستیار صوتی دستیار صوتی خبر داد. در واقع این شرکت به عنوان توسعه دهنده دستیار صوتی گوگل اسیستنت اعلام کرده است که قصد دارد این قابلیت جدید را اضافه کند تا کاربران بتوانند با ارسال دستورات صوتی خرید خود را به صورت آنلاین انجام دهند.
همزمان با گسترش این معضل و توجه شرکت های بزرگ به این فناوری، به نظر می رسد این فناوری در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است، به طوری که چندی پیش اولین نشست فعالان بخش خصوصی در حوزه دستیار صوتی هوشمند برگزار شد. با حضور معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات همایش های پژوهشی در پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد.
نماینده نظام صنفی فناوری اطلاعات کشور در این جلسه از اتحادیه وزارت ارتباطات خواست در چند زمینه از جمله اعطای اعتبارات بومی سازی، تشویق سرمایه گذاری های داخلی و خارجی از طریق پیگیری مالیات با بخش خصوصی همکاری کند. معافیت ها و تضمین بازگشت سرمایه و اجبار سازمان های دولتی به هوشمندی.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات