به گفته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایرا ، وزیر ارتباطات ایران ، سید ستار هاشمی ، در دیدار با چاکیف مامات خان باردیمیرادویچ ، رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان ، با تأکید بر نقش مهم فناوری در اقتصاد امروز و زندگی ، تأکید کرد که با تأکید بر اینکه اقتصاد دیجیتال یکی از برنامه های آینده است.
وی افزود: “دیپلماسی فناوری” یکی از رویکردهای اصلی وزارت ارتباطات است و افزود: این رویکرد با اولویت منطقه اجرا می شود و می تواند دستاوردهای مشترکی را برای دولت ها و کشورها در اقتصاد منطقه ای و هوش مصنوعی به ارمغان آورد.
هاشمی همچنین به رئیس جمهور و تأکید معاون اول رئیس جمهور بر توسعه اطلاعات اشاره کرد ، تهیه یک سند منطقه ای از اطلاعات مصنوعی با توجه ویژه ایران به این منطقه نشان داده شد و گفت که همکاری با کشورهای منطقه از جمله ترکمنستان ، می تواند ظرفیت متقابل را فعال کند.
وی در ادامه به دستاوردهای مکانی این کشور ، از جمله برنامه ایران برای دستیابی به مدار GEO و توسعه اشعار ماهواره ای برای تقویت ارتباطات در مناطق غیرقابل تحمل اشاره کرد و آن را به عنوان یک بستر مناسب برای همکاری با ترکمنستان توصیف کرد.
وزیر ارتباطات همچنین به ظرفیت پارک اطلاعات و ارتباطات (ICT) ، منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه Payam اشاره کرد و گفت که فرودگاه پام به عنوان یک فرودگاه تخصصی پستی می تواند محل خط پرواز مستقیم بین ایران و ترکمنستان باشد و در همکاری های دو جانبه جایگاه ویژه ای پیدا کند.
هاشمی همچنین در زمینه ترانزیت از مسیرهای شمال و شرق به غرب به عنوان سایر همکاری های بالقوه بین دو کشور ذکر شده است.
در این جلسه ، رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان ، با اشاره به برنامه های کشورش برای توسعه ارتباطات ، گفت: “هوش مصنوعی به یکی از موضوعات مهم تبدیل شده است و ما باید در متخصصان آموزش و تبادل تجربه در این زمینه همکاری کنیم.”
وی همچنین بر محل اقتصاد دیجیتال و همکاری های بین المللی در ترکمنستان تأکید کرد.
Berdimiradwich به استفاده از ماهواره ها در صنایع مختلف مانند کشاورزی ، نفت و گاز اشاره کرد و این مناطق را برای همکاری با ایران ارزیابی کرد. وی همچنین آموزش منابع انسانی ، تعامل با تولید کنندگان ایرانی و توسعه مبادلات پستی را به عنوان سایر مناطق مورد علاقه ترکمنستان برای همکاری توصیف کرد و اظهار داشت که این موارد در قالب یک سند همکاری مشترک تدوین و امضا می شود.
وی از پیشرفت های ایران در زمینه فناوری استقبال کرد و ابراز علاقه کرد که ترکمنستان در تمام برنامه های بین المللی ایران ، به ویژه در زمینه هوش مصنوعی و استفاده از تجربیات ایران ، فعال باشد.
رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان همچنین از برنامه ایران برای ایجاد راهروهای شمالی و شرق غربی استقبال کرد و آمادگی کشور خود را برای شرکت در اجرای این پروژه ها اعلام کرد. وی با اشاره به مشترکات تاریخی و فرهنگی دو کشور ، وی تأکید کرد که همکاری های دو جانبه می تواند در امتداد جاده ابریشم گسترش یابد.
پس از این جلسه ، وزیر ارتباطات ایران پیشنهاد داد تا با مشارکت شرکت ملی پست برای معرفی محصولات دو کشور ، یک بستر مشترک ایجاد کند و رئیس آژانس ترکمنستان را برای شرکت در نمایشگاه المپوس و اجلاس اطلاعات مصنوعی که در سال 6 در ایران برگزار شد ، دعوت کرد.
در پایان جلسه ، تصمیم گرفته شد كه دو كشور نمایندگان را برای تشکیل گروه كاری مشترک و تدوین یك سند همکاری معرفی كنند.
همچنین ، بهزاد اکبری ، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ، جنبه های مختلف راهروهای ترانزیت و ظرفیت های همکاری را شرح داد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات