دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: باید آگاهی خوبی نسبت به اقتصاد دیجیتال ایجاد شود تا این باور که خدمات دیجیتال یکی از ابزارهای توسعه عدالت در کشور است فراگیر شود.
به گزارش ICTNN، سید محمد امین آقامیری در نشست با اعضای کمیسیون های سازمان نظام صنفی فناوری اطلاعات کشور (نصر) اظهار کرد: سازوکارهای مختلفی در کشور داریم که شرکت ها در آن نقش دارند و مرکز ملی فضای مجازی یک سازوکار را ایجاد کرده است. ارتباط نزدیک با بخش خصوصی به طوری که مشکلات و مشکلات این بخش برطرف شده و در حال حاضر در حال تعامل و همکاری با سایر نهادها برای تسریع این مسائل هستیم و امیدواریم تحولی جدی در این زمینه رخ دهد.
وی با تاکید بر اینکه معاونت علمی جوهوری نقش حافظ کسب و کارها را ایفا خواهد کرد، تصریح کرد: موضوع پیچیدهتر از مسائل کلاسیک است و در حوزه اقتصاد دیجیتال، کسبوکارها علاوه بر رقابت بخشهای خصوصی و دولتی. ما شاهد رقابت از سوی بخش خصوصی سنتی هستیم. ما با دیجیتال هستیم.
آقامیری تاکید کرد: این موضوع پیچیدگی حل این مشکل را افزایش داده است و وظیفه رگولاتوری مدیریت سهم بازار و کاهش فشار است، اما کشور هنوز به بلوغ کامل نرسیده است و این یک چالش جدی است و بیشتر در فور کشور برای تحقق این امر نیازمند سیاست گذاری و گفتمان است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه در موضوعات مختلف از جمله ارزهای رمزنگاری شده که جدید هستند نیاز به آگاهی و شناخت بیشتر است، گفت: به دلیل عدم آشنایی با مسائل فضای مجازی، همه باید ایجاد یک فضای مجازی کنیم. گفت و گو با هم و دانش در این زمینه باید افزایش یابد تا تغییر در مشاغل و حرفه های مختلف پذیرفته شود.
وی افزود: باید بتوانیم گام های بلندی برداریم، آزمایش های موفقی انجام دهیم و اهداف روشن و مشخصی را تعیین کنیم تا بتوانیم خواسته های این حوزه را برآورده کنیم و این امر محقق می شود، اما زمانی می توان به آن دست یافت که جایگاه نظرات در این زمینه نیاز به تغییر دارد.
آقامیری با اشاره به لزوم تقویت نیروی انسانی گفت: حفظ و تقویت این حوزه بسیار مهم است و باید برای این امر برنامه ریزی داشته باشیم و چشم انداز خوبی برای این امر فراهم کنیم.
وی گفت: با نظارت مرکز ملی فضای مجازی و همکاری خوب دولت جدید بسیاری از مشکلات در حال رفع شدن است. از نظرات و دیدگاه های بخش خصوصی استفاده خواهد شد. شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی تاکنون چندین مصوبه در زمینه سند راهبردی، تنظیم پلت فرم، سند تسهیم درآمد و حتی سندباکس اخذ کرده اند که با اجرای کامل این مصوبات بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
مدیر مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد: در حوزه هوش مصنوعی با چالش مواجه هستیم و لایههای مختلف آن نیاز به تعادل در کشور دارد که تلاش میکنیم اجرای اجرا شده و تنظیمکننده را با هم تفکیک کنیم و به این مهم برسیم. . فرآیند، تعدد ذینفعان در مقررات گری فضا را متعادل می کند و تعادل در تصمیم گیری ایجاد می شود که در کمیسیون عالی تنظیم مقررات پیگیری می شود.
آقامیری در پایان گفت: آماده همکاری در همه زمینه ها برای کمک به بخش خصوصی و شرکت های فعال در حوزه فضای مجازی هستیم و با همکاری می توانیم مشکلات این حوزه را برطرف کنیم.
در ادامه این نشست مشترک، علی حکیم جوادی، رئیس شورای مرکزی سازمان نظام صنفی فناوری اطلاعات (نصر) گفت: اگرچه کارهای خوبی انجام شده است، اما در حوزه ای فعالیت می کنیم که چالش های روزمره را به همراه دارد.
بر اساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی، وی با بیان اینکه دکتر آقامیری سازمان نصر را بهتر از من می شناسند و چالش های پیش روی توسعه اقتصاد به ویژه اقتصاد دیجیتال کشور را می دانند، گفت: ; دوستان حاضر در این جلسه بخشی از این تعداد زیاد دست اندرکاران این حوزه هستند و امروز این فرصت را داریم که در خدمت آنها باشیم و دغدغه های آنها را بشنویم.
حکیم جوادی خاطرنشان کرد: علیرغم همه بحث هایی که امروز یا در گذشته انجام شده، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حد شعار است و به نظر می رسد سازوکار و راه حلی برای استفاده از این توان نداریم. گاهی اوقات این تصور را داریم که نزدیکی دولت به بخش خصوصی برای مسئولین عواقب دارد، اما حقیقت این است که امروز با مدیران کشور صحبت می کنیم و آنها به این نتیجه می رسند که بدون همکاری امکان رشد اقتصادی وجود ندارد. و هماهنگی بخش خصوصی
رئیس شورای مرکزی سازمان نصر با تاکید بر اینکه انتظار ما از مرکز ملی فضای مجازی این است که بتوانیم در تصمیم گیری در مورد برخی مصوبات شورای عالی فضای مجازی حضور بخش خصوصی را داشته باشیم، اظهار داشت: شاهد هستیم بر اساس مقتضیات کشور به شوراها در کشور چه در حوزه امنیت و چه در حوزه هوش مصنوعی، اثری از بخش خصوصی در این شوراها نیست و در نهایت حضور یک نماینده کافی است.
وی افزود: می خواستیم درخواست کنیم در محلی که شما حضور دارید بخشی از دستور کار شورای عالی فضای مجازی به گونه ای قرار گیرد که شعار مهم مقام معظم رهبری استفاده از مشارکت مردم در کاندیداتوری امسال باشد. محقق خواهد شد، زیرا هنوز موانعی برای به دست آوردن وجود دارد و کار و حضور بخش خصوصی حل نشده است.
حکیم جوادی در پایان با بیان اینکه قبلاً با شما تماس گرفته ایم و از مشکلات دوستان فعال در این زمینه مطلع هستید، گفت: امیدواریم بتوانیم از ظرفیت صنف در همه زمینه ها چه در حوزه استفاده کنیم. مقررات یا در زمینه ایمنی و سازماندهی نظام صنفی می تواند به نهادهای مختلف دولتی کمک کند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات