در پی دستگیری و صدور قرار وثیقه علیه پاول دوروف در فرانسه، بی بی سی در گزارشی به تشریح فعالیت کانال های بزرگ تلگرامی فعال در زمینه فروش مواد مخدر و سایر فعالیت های غیرقانونی پرداخت.
به گزارش ICTNN، خبرنگار بیبیسی در گزارشی توضیح میدهد که چگونه تنظیمات تلگرام باعث شد تا ظرف چند ماه به ۸۲ گروه مختلف فعال در زمینه فروش مواد مخدر، هک و سرقت کارت اعتباری اضافه شود. حتی پس از تغییر تنظیمات، دریافت پیام های جدید از گروه های غیرقانونی متوقف نشد.
بر اساس این گزارش، دستگیری مدیر عامل میلیاردر تلگرام در فرانسه بحث هایی را بر سر پیگیری کاندیداتوری وی به راه انداخته است. پاول دوروف به همدستی در تسهیل معاملات غیرقانونی، قاچاق مواد مخدر، کلاهبرداری و انتشار تصاویر کودک آزاری متهم شد.
شکی نیست که جرم در شبکه های اجتماعی دیگر رخ می دهد، اما این آزمایش مشکل بزرگ تری را نشان می دهد که سال هاست بسیاری از مقامات مجری قانون را درگیر خود کرده است. تلگرام به فروشگاه محصولات غیرقانونی تبدیل شده است.
جای تعجب نیست که پادکست امنیت سایبری، پاتریک گری، ماه هاست که تلگرام را به عنوان «وب تاریک در جیب شما» توصیف کرده است. تاریک وب بخشی از اینترنت است که تنها با استفاده از نرم افزارهای تخصصی و دانش کافی قابل دسترسی است.
پاتریک گری در مورد دستگیری پاول دوروف گفت: تلگرام مدت هاست به بهشت جنایت تبدیل شده است. ما در مورد کودک آزاری، فروش مواد مخدر و سطحی از جرم و جنایت در وب تاریک صحبت می کنیم که هیچ کس کاری در مورد آن انجام نمی دهد.
مجرمان وب تاریک را به دلیل «ناشناس بودن» که ارائه می دهد و مکان افراد را فاش نمی کند، دوست دارند. شناسایی افرادی که پشت نام های کاربری خاص هستند بسیار دشوار است.
به گفته محققان شرکت امنیتی Intel471، قبل از تلگرام، این فعالیت در بازارهای آنلاین با استفاده از سرویسهای مخفی دارک وب انجام میشد، اما برای مجرمان خردهپایه کمتر ماهر، تلگرام به محبوبترین مکان ملاقات آنلاین تبدیل شده است.
گروه هکر Qilin که تابستان امسال داده های بیمارستان NHS را برای باج گرفتن گروگان نگه داشت، به جای استفاده از وب سایت تاریک خود، یک کانال تلگرامی را برای افشای داده های آزمایش خون دزدیده شده انتخاب کرد. سرویس دیپ فیک که برای ساخت عکس های برهنه جعلی از دانش آموزان دختر در اسپانیا و کره جنوبی استفاده می شود، در تلگرام نیز فعال بود.
شکی نیست که برخی از جنایات در پلتفرم های دیگر نیز رخ می دهد. به عنوان مثال، برخی از کانالهای غیرقانونی که گزارشگر بیبیسی به آنها اضافه شد، ظاهراً در اسنپ چت نیز حضور داشتند و فروشندگان مواد مخدر نیز در اینستاگرام پیدا شدند. اما قاچاقچیان مواد مخدر اغلب کانال های تلگرامی خود را در این سایت ها تبلیغ می کنند تا مشتریان خود را به این بستر جذب کنند.
در ژانویه، پلیس لتونی واحد جداگانهای را تشکیل داد که متخصص در نظارت بر برنامههای چت برای کشف قاچاق مواد مخدر بود و مقامات از تلگرام به عنوان یک نگرانی خاص یاد کردند.
تلگرام ادعا میکند که نظارت آن در استانداردهای صنعت قرار دارد، اما هفته گذشته شواهدی بر خلاف آن یافت شد که به مناطقی مرتبط است که جرم و جنایت چندان قابل مشاهده نیست.
بیبیسی چهارشنبه گذشته دریافت که اگرچه تلگرام به برخی از درخواستهای پلیس و سازمانهای خیریه برای حذف محتوا پاسخ میدهد، اما در برنامههای پیشگیری با هدف جلوگیری از انتشار تصاویر و ویدئوهای کودک آزاری شرکت نمیکند.
این برنامه به مرکز ملی کودکان مفقود و مورد سوء استفاده یا بنیاد واچ اینترنت وابسته نیست، در حالی که هر دو گروه با شبکه های اجتماعی اصلی برای یافتن، گزارش و حذف این نوع محتوا کار می کنند.
انجام ندادن کافی در برابر پورنوگرافی کودکان یکی از اتهامات اصلی دادستان های فرانسوی علیه پاول دوروف است.
ژان میشل برنیگو، دبیرکل آژانس حفاظت از دوران کودکی فرانسه در لینکدین گفت: «در مرکز این ماجرا عدم نظارت و همکاری از سوی پلتفرم، به ویژه در مبارزه با جنایات علیه کودکان است.
تلگرام به بیبیسی گفت: فعالانه به دنبال فعالیتهای غیرقانونی از جمله سوء استفاده جنسی از کودکان در سایت خود است و تنها در این ماه 45000 گروه را سرکوب کرده است.
در ماه ژوئن، پاول دوروف به شخصیت راستگرای رسانه ای تاکر کارلسون گفت که تلگرام تنها حدود 30 مهندس دارد که پلتفرم خود را اداره می کنند.
عدم همکاری با پلیس
نظارت تنها بخشی از مشکل تلگرام است. انتقاد دیگر رویکرد تلگرام به درخواست پلیس برای حذف محتوای غیرقانونی و ارائه شواهد است.
همانطور که برایان فیشمن، یکی از بنیانگذاران پلتفرم نرم افزار اعتماد و امنیت Cinder، می نویسد: تلگرام در سطح دیگری قرار دارد: برای یک دهه، یک مرکز کلیدی برای داعش بوده است. محتوایی که کودک آزاری را امکان پذیر می کند. او سال ها تمام تعاملات منطقی را برای همکاری با مجریان قانون نادیده می گرفت. این رفتار نظارت بر محتوای “سبک” نیست. این یک رویکرد کاملا متفاوت است.
برخی ممکن است استدلال کنند که ویژگیهای حریم خصوصی تلگرام به این معنی است که این شرکت اطلاعات زیادی در مورد این فعالیت ندارد تا آن را به پلیس گزارش دهد. این برای برنامه های فوق خصوصی مانند سیگنال و واتس اپ صادق است.
اگر کاربران بخواهند یک «چت مخفی» ایجاد کنند، تلگرام همان رمزگذاری سرتاسری را ارائه میکند و به کاربران سطح حریم خصوصی مشابهی میدهد. این بدان معناست که فعالیت در یک مکالمه کاملا خصوصی است و حتی خود تلگرام نیز نمی تواند محتوا را ببیند. با این حال، این ویژگی به طور پیش فرض در تلگرام تنظیم نشده است و به نظر می رسد که بیشتر فعالیت های این برنامه، از جمله کانال های غیرقانونی که گزارشگر بی بی سی به آنها اضافه شده است، به عنوان “مخفی” تنظیم نشده است.
اگر تلگرام می خواست می توانست همه مطالب را بخواند و به پلیس منتقل کند اما در شرایط و ضوابط خود گفته بود که این کار را نمی کند.
در شرایط و ضوابط تلگرام آمده است: تمامی چت های تلگرام و چت های گروهی بین شرکت کنندگان خصوصی است. ما به هیچ درخواستی در مورد آنها رسیدگی نمی کنیم.
برخورد سرد تلگرام با نیروی انتظامی مشکلی است که در حاشیه رویدادهای مطبوعاتی توسط ماموران خشمگین پلیس منعکس شده است.
مقامات فرانسوی در بیانیه خود در رابطه با اتهامات آقای دوروف خاطرنشان کردند که تلگرام در طول تاریخ نتوانسته است به درخواست های قانونی پلیس فرانسه و بلژیک پاسخ کامل دهد.
مقامات کشورهای دیگر از جمله آلمان عدم همکاری تلگرام در حذف محتوای غیرقانونی را محکوم کرده اند.
علیرغم انتقادها از رویکرد تلگرام در مورد نظارت بر محتوا، دستگیری پاول دوروف هشدارهایی را در مورد عمل خطرناک دستگیری کارکنان پلتفرم های فناوری ایجاد کرده است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات