«حل فیلتر برخی خدمات محدود طی روزهای آینده»، «کارت زرد مجلس تا زارعپور» و «دقایقی اینترنت کشور قطع شد» از مهمترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بود. این هفته.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور روز شنبه در جمع خبرنگاران از رفع انسداد برخی از سرویس های فیلتر شده خبر داد و قول داد در روزهای آینده خبرهای خوبی در این زمینه به گوش برسد. البته وی خاطرنشان کرد: دو پلتفرم اینستاگرام و واتس اپ که با تایید نهادهای امنیتی مسدود شده اند مشمول آن نیستند و نهادهای امنیتی در این زمینه تصمیم گرفته اند، اما خدماتی وجود دارد که قابل بررسی و بررسی است. اکنون مسیری را دنبال میکنند. آنها در حال انجام آن هستند و بدیهی است که خانه باشگاه در چند روز آینده لو نخواهد رفت. لازم به ذکر است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آن روز اعلام کرد که اینترنت برای آخرین بار به دلیل کنکور قطع می شود و باید به فکر راه حل جایگزین برای دور بعدی کنکور باشند و به دلیل کنکور دیگر اینترنت را قطع نمی کنیم.
سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی – در نشستی با تاکید بر اهمیت امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در کشور، گفت: بخش خصوصی بازوی اجرایی امنیتی سازمان است. فضای مجازی کشور و حفظ امنیت این فضا به عنوان زیرساخت حیاتی کشور در دستور کار قرار دارد.
تایید سند پیشگیری و مقابله با قمار آنلاین
وی با تاکید بر استقرار بیمه سایبری و امنیت الکترونیک صنعتی در کشور گفت: تامین امنیت اقتصاد دیجیتال در کشور مهم است و ثبات فعالیت شرکت های خصوصی ارائه دهنده خدمات گسترده اجتماعی در فضای مجازی از اولویت هاست. دولت که بخش خصوصی باید آن را حفظ و سازماندهی کند. بر این اساس شورای عالی فضای مجازی مصوبه ای برای مسئولیت و پاسخگویی بالاترین مقام هر سازمان در این زمینه دارد که در صورت اخلال در هر گونه خدمات اجتماعی، رئیس هر سازمان باید در برابر عدالت کشور پاسخگو باشد. موسسات
اینترنت کشور برای دقایقی قطع شد
روز چهارشنبه اینترنت ثابت و همراه بین ساعت ۱۱:۴۴ تا ۱۱:۵۷ صبح به طور کامل قطع شد و دسترسی کاربران به اینترنت غیرممکن شد. ابتدا دلیل آن مشخص نبود اما با پیگیری های برخی اپراتورها به این نتیجه رسیدند که ظاهراً مشکل ارتباطات زیرساختی بوده و در نهایت این شرکت طی اطلاعیه ای به توضیح این حادثه پرداخت و ضمن عذرخواهی از مردم اعلام کرد که مشکل به سرعت حل می شود.
شورای عالی فضای مجازی سند پیشگیری و مبارزه با قمار در فضای مجازی را مطابق با اجرای طرح جامع و معماری شبکه ملی اطلاعات تصویب کرد و اقدامات لازم در این زمینه برای نهادهای مختلف تقسیم کار کشوری انجام شد. . از جمله اهداف و اقدامات این سند می توان به آشنایی جامعه با آثار روانی، اجتماعی و اقتصادی قمار در فضای مجازی، سازوکارهای هوشمند برای جلوگیری از ترویج و گسترش قمار در فضای مجازی و ایجاد بستری اشاره کرد. برای مقابله با شبکه نویسندگان و عوامل مرتبط با قمار.
ایجاد بیمه سایبری و امنیت الکترونیک صنعتی در کشور
اما در جلسه علنی روز سه شنبه نمایندگان شورای اسلامی در شنیدن سوال عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با 115 رای از مجموع 238 رای ماخوذه از پاسخ های عیسی زارع پور قانع نشدند. . در همین راستا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این اقدام مجلس واکنش نشان داد و توضیحاتی ارائه کرد.
فیروزآبادی همچنین از نظام آموزشی در این زمینه خبر داد و گفت: مرکز ملی فضای مجازی با سازمان فنی و حرفه ای کشور مذاکراتی را انجام داده است تا آموزش امنیت فناوری اطلاعات در کشور توسعه یابد و دوره های لازم در موسسات آموزشی تشکیل شود.
کارت زرد مجلس برای زارع پور
اما در مورد شرکت مخابرات ایران مشکل فرق می کند. شرکت مخابرات ایران در سال 1387 به بخش خصوصی فروخته شد و دولت دیگر سهامدار اصلی نیست. بر اساس قانون تجارت، شرکت مخابرات اکنون یک شرکت خصوصی است و من به عنوان وزیر ارتباطات در مقابل این شرکت دو نقش دارم، یکی تنظیم مقررات همه اپراتورها و دیگری پاسخگویی به خرابی. از این جامعه تلفن یا اینترنت ارائه دهید. اما او هیچ نقشی در امور داخلی شرکت مخابرات ایران و عزل و نصب این شرکت و استخدام نیروی کار در این دولت ندارد. در ترکیب هیئت مدیره این شرکت تنها یک نفر از اعضای دولت حضور دارد و 20 درصد سهام آن در اختیار دولت است. تصمیمات مهم این شرکت با نظر سهامدار اکثریت اتخاذ می شود و طبق قانون تجارت، شرکت مخابرات یک شرکت خصوصی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز سه شنبه 4 بهمن در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان مجلس در خصوص علت اجرا نشدن قوانین مربوط به تبدیل وضعیت ایثارگران شاغل در شورای اسلامی شهر. شرکت مخابرات ایران به گفته زارع پور، در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از تصویب قوانین، اقدامات گسترده ای برای تغییر وضعیت ایثارگران انجام شد و وضعیت در بخش های مختلف این وزارتخانه در 9 سازمان زیرمجموعه این وزارتخانه تغییر کرد. تاکنون کمتر از 2373 نفر مشمول قانون هستند و وضعیت تغییر کرده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری