روحانی در مورد اهداف خاص حمایت از رسانه ها گفت: ایجاد کامل بسترهای خدمات الکترونیکی شامل دولت ، بهداشت ، تجارت ، آموزش ، دادگستری ، گردشگری ، حمل و نقل و اجرای قانون با تعرفه های مناسب برای افراد و دستیابی به سهم 10 درصدی از اقتصاد دیجیتال در کل اقتصاد ” این کشور با افزایش ده درصدی سهم خرده فروشی الکترونیکی از کل بازار خرده فروشی ، ایجاد حداقل دو بستر خدمات با سهم 20 درصد از کاربران منطقه و بازار جهانی ، ایجاد یک سیستم جامع برای تنظیم خدمات فضای مجازی ، ایجاد مالکیت معنوی و سیستم محتوا تا سال 1400 ، 70 درصد سهم خدمات محتوای داخلی (از جمله ویدئو درخواستی و اشتراک ویدیو) از ترافیک کاربران با 40 درصد رشد سالانه از طریق تنظیم تولید محتوا و خدمات ، افزایش نرخ رشد سالانه 30 درصد سهم بازی های رایانه ای داخلی سایر اهداف عملیاتی و اقدامات کلان ، به همراه جزئیات بیشتر در مورد سند اطلاعات کلی شبکه ملی اطلاعات و سند معماری ، از طریق وب سایت مرکز ملی فضای مجازی در دسترس است.
ارائه برنامه عملیاتی شبکه ملی اطلاعات تا پایان امسال
“ماده 2 این سند شامل اقدامات مختلفی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، وزارت فرهنگ و اراده اسلامی ، مرکز ملی ، سازمان صدا و سیما ، بانک مرکزی و سایر نهادهای مربوطه برای تقویت رسانه های داخلی است.” آخرین گام برای حمایت از رسانه های داخلی اختصاص تعداد قابل توجهی سرور از مرکز داده شهید سلیمانی به پیام رسان های منتخب (ETA ، سروش و گپ) بود. “
وی خاطرنشان کرد: موضوعاتی مانند کیفیت ، مزیت اقتصادی و تعرفه های رقابتی خدمات – کیفیت شبکه در ارتباط بین دو نقطه داخلی مطابق با استانداردهای بین المللی – ایجاد قطب های مرکز داده داخلی در این دسته قرار دارند ، اما اهداف و اقدامات خاصی برای بهبود این خدمات تأیید شده است
“همچنین ، اهداف اصلی عملیاتی تصویب شده در طرح جامع شبکه ملی اطلاعات و سند معماری (در 4 بخش: اهداف عملیاتی شبکه ، خدمات برنامه ، محتوا و سرویس و ضدعفونی محتوا) تقویت خدمات و محتویات داخلی ، از جمله بسترهای سرویس است. و پیام رسان های داخلی. »
وی ادامه داد: از سوی دیگر ، در دسامبر 2016 ، اقدامات عمده مربوط به سایر خوشه های خدمات در فضای مجازی ، برای تقویت و رونق شبکه ملی اطلاعات ، به عنوان اقداماتی که مرکز ملی به دستگاه های مربوطه مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، “آموزش بهداشت و درمان ، راه و شهرسازی ، کشور ، سازمان تبلیغات اسلامی ، بیمه مرکزی و بانک مرکزی مطلع شده است. متأسفانه با وجود پیگیری های مرکز ، اقدامات مناسبی در این زمینه انجام نشده و گزارش نشده است.
در همین راستا ، “ابوالفضل روحانی” روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ICTNN ، با اشاره به سابقه شبکه ملی اطلاعات گفت: شبکه ملی اطلاعات در سال 1984 برای کاهش وابستگی به اینترنت جهانی در کشور ایجاد شد. در سال 1985 ، اجرای آن به مرکز تحقیقات مخابرات واگذار شد و بین سالهای 2007 تا 2009 ، برنامه ای برای عملیاتی شدن آن توسط کابینه تصویب شد.
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی مهمترین دستاورد دستگاه های مربوط به شبکه ملی اطلاعات در 6 ماه آینده و تا پایان سال چیست؟ وی گفت: با توجه به اینکه مدت زیادی از تحقق شبکه اطلاعات ملی می گذرد و متاسفانه کشور علایق و فرصت های طلایی زیادی را از دست داده است و از طرفی حدود 2 سال از اعلام مقام معظم رهبری می گذرد ، مجری این پروژه باید ، برنامه عملیاتی شبکه ملی اطلاعات را آنگونه که شایسته طرح جامع ملی است ارائه دهد و از تمام منابع و قابلیت های خود در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پیشبرد کار با جدیت مضاعف استفاده کند.
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی در پاسخ به این س thatال که اکنون مهمترین ضرورتی است که شبکه اطلاعات ملی باید به سرعت تکمیل شود؟ علاوه بر ضرورت های اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی ، انتظامی ، امنیتی و تکنولوژیکی (مانند به حداکثر رساندن مزایای کشور از فناوری های جدید مانند نسل جدید ارتباطات مانند 5G ، دفاتر عمومی توزیع شده ، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء) و مشکلات فعلی (مانند مسائل مربوط به هویت) اشباع معتبر ، تقریبی ظرفیت شبکه ، فقدان مقررات منسجم با رویکرد پیشرو ، قابلیت همکاری بین دستگاه ها ، مسائل مربوط به خدمات و اشتراک محتوا بین مشاغل و حریم خصوصی) ، پیوند روزافزون زندگی و معیشت عموم مردم با خدمات و مسائل مربوط به فضای مجازی در شرایط کنونی و در دوران همه گیری کرونا ، استفاده و نیازهای مردم در استفاده از خدمات و ویژگی های فضای مجازی در زندگی روزمره افزایش یافته و پس از آن نیز افزایش خواهد یافت.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
روحانی گفت: متأسفانه به دلیل تفاسیر متفاوت از این تعریف و اصول ، موضوع به کندی پیش رفت و شورا در سال 1996 مجبور شد تا الزامات شبکه اطلاعات ملی را در سند “توضیح الزامات شبکه اطلاعات ملی” تصویب کند. “علیرغم مشاهدات مکرر ، معمار معمار ، طرح یا برنامه عملیاتی برای اجرای شبکه ملی را ارائه نکرد. اعلام ناگهانی پیشرفت 80 درصدی توسط مجری در پایان سال 1997 و عدم امکان ارزیابی این گزارش به دلیل فقدان چارچوب لازم ، منجر به بازگشت گزارش به مجری شد.
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت که در دسامبر 1998 ، طی ابلاغیه رهبر معظم انقلاب ، معمار معماری و برنامه عملیاتی (شامل برنامه اجرا و خروجی های مورد انتظار) ملزم به ارائه اطلاعات ملی شد. اتصال به مرکز ملی فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات از منظر شورای عالی فضای مجازی گفت: در اواخر فروردین سال گذشته ، قبل از ارائه برنامه عملیاتی توسط مجری ، مرکز ملی الزامات کشور برای “برنامه عملیات شبکه ملی اطلاعات” را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات علاوه بر حصول اطمینان از اهداف و اقدامات کلان مورد تأیید در سند و طرح معماری کلان شبکه اطلاعات ملی ، می توان پیشرفت کار را نیز ارزیابی کرد. متأسفانه با وجود پیگیری های مکرر ، هنوز مرکز برنامه ای با این ویژگی ها دریافت نکرده است.
برنامه اقدام شبکه ملی اطلاعات هنوز دریافت نشده است
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی در خصوص برنامه مرکز ملی برای حمایت از بسترها و پیام رسان های داخلی تأکید کرد: در خرداد 96 شورای عالی فضای مجازی سند “سیاست ها و اقدامات سازماندهی رسانه های اجتماعی” را با هدف حمایت و حمایت از یادگیری رسانه
به گزارش روز چهارشنبه ICTNN ، تسریع در تکمیل و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات یکی از اولویت های اصلی دولت سیزدهم در حوزه فناوری اطلاعات است و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر ضرورت تسریع راه اندازی آن تأکید می کند.
وی افزود: “برای جلوگیری از پیشرفت کار ، مرکز ملی پیشنهاد مجری را مشروط به اتمام و اجرای اصلاحات ، به عنوان بخشی از برنامه عملیاتی شبکه ملی اطلاعات و تنها برای ادامه کار کنید. ” متأسفانه ، طرح پیشنهادی قابل ارزیابی نیست (شاخص های ارزیابی ، تحویل و برنامه تحویل) و پیگیری های این مرکز برای اصلاح آن بدون نتیجه باقی مانده است. در مورد پیشرفت کار ، باید بگویم که طبق اعلام خود مجری ، حداکثر 30 درصد کار از طرح پیشنهادی انجام شده است.
وی افزود: در سال 89 این موضوع در قانون توسعه پنجم به عنوان “شبکه ملی اطلاعات” تعیین شد که مورد تأیید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت و با توجه به برداشت های متفاوت از این موضوع توسط بازیگران مختلف ، در سال 92 ، شورای عالی تعریف و شش اصل شبکه ملی اطلاعات را تصویب کرد و مرکز ملی فضای مجازی را به عنوان ناظر انتخاب کرد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری