اخیراً مرکز ملی فضای مجازی از سوی مجلس موظف شد ظرف چهار ماه پس از اجرای سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، شورای عالی فضای مجازی را تشکیل و تصویب کند.
به گزارش ICTNN، تابستان سال گذشته بود که سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی مصوب هشتاد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی پس از تشکیل جلسه مقام معظم رهبری برای اجرا به نهادهای ذیصلاح ابلاغ شد. این سند تا سال 1410 در چهار بخش ارزشها، چشمانداز، اهداف و اقدامات کلان تهیه شد که قبلاً در دو بخش ارزشها و چشمانداز اعلام شده بود.
بر اساس این سند، اقدامات کلان همه نهادها و مراکز کشور تا سال 1410 در حوزه فضای مجازی برای شفاف سازی و تقسیم کار ملی در این حوزه انجام شد. همچنین تحکیم و تقویت حاکمیت، اعمال حاکمیت و اقتدار ملی بر تمامی ابعاد و لایه های فضای مجازی کشور، ترویج گفتمان انقلاب اسلامی، گسترش عمق راهبردی نظام و تحقق تمدن اسلامی نوین در فضای مجازی، رسیدن به قدرت. از فضای مجازی در سطح جهانی، تامین حقوق، امنیت و منافع ملی در فضای مجازی و دستیابی به چندجانبه گرایی دولت ها در حاکمیت اینترنت، ارتقای سطح هوشمندی در سیستم های ملی، تامین امنیت کلی فضای مجازی کشور در بالاترین سطح، تکمیل و به روز رسانی ملی شبکه اطلاعاتی مطابق با تحولات فناوری های فضای مجازی و تحقق زندگی. محیط فضای مجازی سالم، مفید، ایمن، در دسترس و مقرون به صرفه از جمله اهداف این سند در نظر گرفته شده است.
پس از ابلاغ این سند، جلسه مشورتی اجرای سند راهبردی کشور در فضای مجازی با حضور مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات معاونت تحقیق و توسعه ریاست جمهوری تشکیل شد. ارتباطات علمی پژوهشکده، روسا و مدیران پژوهشکده ها و مراکز پژوهشکده و بررسی هایی در این زمینه انجام شد.
امروز پس از گذشت یک سال از ابلاغ این سند، اخیراً با تصویب شورای اسلامی، شورای عالی فضای مجازی به عنوان کانون سیاست گذاری، تصمیم گیری و هماهنگی موضوعات مرتبط با فضای مجازی تعیین شده است. در جلسه صبح روز دوشنبه 3 مهرماه شورای اسلامی و استماع گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان شورای اسلامی با تصویب طرح الحاقی موافقت کردند. بند 1 ماده 65.
در بند 1 الحاقی شورای عالی فضای مجازی، کانون سیاستگذاری، تصمیمگیری و هماهنگی در موضوعات مرتبط با فضای مجازی است و مصوبات آن برای کلیه دستگاههای اجرایی معتبر است.
از سوی دیگر مرکز ملی فضای مجازی طی یادداشتی موظف شد با همکاری سایر نهادهای ذیربط، آیین نامه تقسیم کار نهادی، حاکمیت فضای مجازی به ویژه در حوزه امنیت فضای مجازی را تدوین کند. و شاخص های اجرایی «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» ظرف چهار ماه. از زمان لازم الاجرا شدن این قانون، شورای عالی فضای مجازی را تدوین و تصویب و بر نتایج اقدامات دستگاه های اجرایی نظارت و هر شش ماه یکبار به شورای عالی فضای مجازی گزارش می دهد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات