اساساً فناوریهای ارتباطی در حال توسعه هستند و نسل آنها روز به روز پیشرفتهتر میشود و اعداد و ارقام آنها مانند 5G، 6G و … به وضوح نشان میدهد و اکنون پتانسیل و ظرفیت نسل پنجم اینترنت به سرعت در حال افزایش است.
به گزارش ICTNN، بر اساس اطلاعات و گزارش های منتشر شده در منابع خبری و رسانه ها، مشاهده می شود که برخی از کشورهای جهان نسبت به سایر کشورها تمایل بیشتری به توسعه زیرساخت های لازم و ایجاد شبکه آزمایشی و قطعی اینترنت 5G نشان داده اند. آنها با انعقاد قراردادهای همکاری با بزرگترین اپراتورهای مخابراتی، به کاربران و شهروندان خود فرصت بهره مندی از خدمات اینترنت پرسرعت 5G را خواهند داد.
در واقع، در اوایل سال 2012 بود که اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)، تحت نظارت سازمان ملل متحد، برنامهای را با هدف توسعه تیم بینالمللی ارتباطات سیار (IMT) تا سال 2020 و پس از آن راهاندازی کرد. در نتیجه رقابت جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه تلفن همراه به طور رسمی آغاز شد و از آن زمان تاکنون شاهد رقابت تنگاتنگی بین اپراتورهای اینترنت و موبایل در سراسر جهان بوده ایم که هر یک به دنبال ایجاد و راه اندازی نسل جدیدی از شبکه های تلفن همراه هستند. اینترنت پرسرعت نسل پنجم در کشورهای مختلف مانند کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و … توانمندی ها و برنامه های خود را در این زمینه آشکار کنند.
با توجه به مهمترین ویژگی این نسل پنجم اینترنت، سرعت بسیار بالاتری نسبت به نسل قبل دارند و قابلیتهای آیندهنگر مانند رانندگی خودکار را فراهم میکنند که کارشناسان نیز به آن اشاره میکنند.
شاید صحبت از این نسل از اینترنت ماورایی غیرقابل تصور باشد، اگرچه در کشور ما نیز اجرا شد و اپراتورهای ارتباطی سعی کردند این فناوری را با سرعتی مشابه سایر کشورهای پیشرفته معرفی کنند. در حال حاضر صحبت از این فناوری چندان ملموس نیست. و برای مردم قابل درک است.
به گفته کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اینترنت 5G سرعت انتقال سریع و تاخیر بسیار کمی دارد. پهنای باند این نسل از اینترنت بسیار زیاد است، بنابراین اگر فناوری 5G را به عنوان مثال بزرگراه در نظر بگیریم، شاید فناوری 4G یک بزرگراه دو خطه و فناوری 5G همان بزرگراه چهار خطه باشد. کانال ها، بنابراین سرعت و سرعت آن و کیفیت بالاتر خواهد بود
سال گذشته پیشبینی شده بود که تعداد اتصالات جهانی این نسل اینترنتی به یک میلیارد برسد که عدد بسیار عجیبی است و همچنین پیشبینی کردند که این تعداد تا سال 2025 دو برابر شود که نشان از اشتیاق و عطش جهانی برای استفاده از این است. فناوری نوظهور زیرا بازده آن بسیار بالاست.
بنابراین، به دلیل سرعت و پهنای باند بالای اینترنت 5G، دارای تعدادی برنامه کاربردی است که در نهایت می تواند بخش لجستیک ما را بر اساس اطلاعاتی که به آنی و دوم منتقل می کند و در مواردی مانند بهبود عملیات تولید و … هوشمند کند. عملیات از راه دور آموزش و کاربردهای دیگر
نکته مهم دیگر این است که در سطح جهانی، انتظار میرود اینترنت 4G حداقل برای یک دهه دیگر به همین منوال ادامه یابد، اما ممکن است این دهه با کمک به اشتراک گذاری طیف پویا (DSS) طولانیتر باشد. در واقع طول عمر اینترنت 4G را افزایش می دهد.
(DSS) یک فناوری جدید و یک آنتن جدید است که امکان استفاده موازی از 4G و 5G را در یک باند فرکانسی مشابه فراهم می کند و در واقع این فناوری به تقاضای این نسل از ارتباطات به صورت پویا در زمان واقعی پاسخ می دهد.
بر این اساس، اگرچه ممکن است در ابتدای این نسل، مردم چندان به اینترنت نیاز نداشته باشند، اما 5G پس از سال ها شعار برای اتصال صنایع، تقویت اینترنت اشیا و اجرای جراحی از راه دور آمده است. در کشور ما ساخته شد جراحی از راه دور یک فناوری فوق العاده است که در برخی از کشورها مانند ایران استفاده می شود. بنابراین، این نسل از اینترنت آمده است تا رویدادهایی را ایجاد کند که اولاً به نفع صنایعی مانند پتروشیمی، نفت خودرو و حتی رسانه ها باشد و ثانیاً به مردم و عموم مردم پاسخ دهد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات