اینترنت اشیا که چند سالی است وارد دنیای فناوری شده است، با مزایای فراوانی که به همراه دارد، خطرات و چالش هایی را نیز به همراه داشته است که در این گزارش به برخی از مهم ترین آنها اشاره می شود.
به گزارش ICTNN، اینترنت اشیا شبکه ای متشکل از میلیاردها شی و دستگاه در سراسر جهان است که از طریق حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها به یکدیگر متصل می شوند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از طریق اینترنت با دستگاه ها و سیستم های دیگر تبادل داده می کنند. . این شبکه شامل تعداد فوق العاده ای از اشیاء در هر شکل و اندازه و در همه مکان ها است. خودروهای خودران که به لطف حسگرهای پیچیده خود قادر به شناسایی اشیاء در مسیر خود هستند، ماشین لباسشویی هایی که به طور خودکار روشن می شوند و هنگام اتمام کار هشدار می دهند، دوربینی سبک و ظریف که امنیت خانه یا محل کار را افزایش می دهد و حتی تجهیزات تناسب اندام که ضربان قلب را اندازه گیری می کند. شمارش ضربان قلب و تعداد قدم های برداشته شده در آن روز یا ارائه یک برنامه ورزشی شخصی همگی در این مجموعه گنجانده شده است.
کاربرد اینترنت اشیا به یک دامنه محدود نمی شود و با اتصال بیش از هفت میلیارد دستگاه اینترنت اشیا، پیش بینی می شود این تعداد تا سال 2025 به بیش از 22 میلیارد دستگاه برسد، به همین دلیل رقابت شدیدی بین پیشروها وجود دارد. شرکت های فناوری برای توسعه اینترنت اشیاء و عملکرد بهتر از یکدیگر.
آگاهی از خطرات اینترنت اشیا
کارشناسان بر این باورند که استفاده ناآگاهانه، تغییر رمز عبور و بهروزرسانی نکردن دستگاه، خطرات امنیت سایبری و دسترسی برنامههای مخرب به اطلاعات حساس در سیستمهای سازمانی را افزایش داده است. اینترنت اشیا. این اقدامات امنیتی ناکافی احتمال نقض داده ها و سایر تهدیدها را افزایش می دهد. اکثر کارشناسان امنیت اینترنت اشیا به دلیل ضعف پروتکل ها و سیاست های امنیتی، آن را نقطه آسیب پذیری برای حملات سایبری می دانند. اگرچه چندین مکانیسم امنیتی برای محافظت از دستگاه های اینترنت اشیا در برابر حملات سایبری ایجاد شده است، دستورالعمل های امنیتی به اندازه کافی مستند نشده اند.
بنابراین، کاربران نهایی نمی توانند از اقدامات حفاظتی برای جلوگیری از حملات داده ها استفاده کنند. از آغاز سال 2008، هکرها انواع مختلفی از بدافزارها را برای آلوده کردن دستگاه های اینترنت اشیا تولید کرده اند. آنها تکنیک های مختلف فیشینگ را برای فریب کارمندان یا افراد به اشتراک گذاری داده های حساس ابداع کرده اند. در نتیجه، ایستگاه های کاری شرکت ها و دستگاه های شخصی اغلب به دلیل حملات جسورانه با نقض حریم خصوصی مواجه می شوند. اگر سازندگان دستگاه ها و کارشناسان امنیتی به طور دقیق تهدیدات سایبری را ارزیابی کنند، می توانند مکانیسم های حفاظتی موثری برای جلوگیری یا خنثی کردن تهدیدات سایبری ایجاد کنند.
دستگاه های اینترنت اشیا در کاربردهای صنعتی و برای بسیاری از اهداف تجاری مورد استفاده قرار گرفته اند. این برنامه ها به این مشاغل کمک می کنند تا نسبت به رقبای خود برتری پیدا کنند. با این حال، به دلیل استفاده بیش از حد از دستگاههای هوشمند مختلف با اشتراکگذاری و یکپارچهسازی دادهها، نقض حریم خصوصی و دادهها به یکی از نگرانیهای اصلی برای اکثر مشاغل تبدیل میشود، زیرا جریان کار، فعالیتها و خدمات شبکه را مختل میکند.
لوازم خانگی هوشمند به عنوان منبع آسیب پذیری و ورود هکرها
وجود متخصصان برای غلبه بر این نگرانیها و توسعه اقدامات و سیاستهای امنیتی جامع برای محافظت از داراییهای شرکت و تضمین تداوم و ثبات خدمات ضروری است. برای مثال، لوازم خانگی هوشمند IoT آشپزخانه خانگی متصل به LAN میتواند منبع آسیبپذیری و ورود هکرها برای دسترسی به دادههای شخصی حساس یا دستکاری و مختل کردن جریان کار و تجارت باشد.
هر روز فناوریهای جدیدی ظهور میکنند یا تغییراتی در فناوریهای موجود ایجاد میشود. به عنوان مثال، آخرین تحولات در شبکه 5G را در نظر بگیرید. انتظار می رود 5G نقش اساسی در سیستم ها و برنامه های اینترنت اشیا ایفا کند. به دلیل فرکانس و پهنای باند بالا، توجه و کنجکاوی محققان را در مورد خطرات احتمالی امنیتی و حریم خصوصی به خود جلب می کند. این ساختار جدید تهدیدهای بیشتری مانند ایستگاه های پایه جعلی ایجاد می کند و درک خطرات امنیتی و راه حل های بالقوه ضروری است.
اما مدیریت امنیت دستگاه های اینترنت اشیا در مشاغل و سازمان ها آسان نیست. این سازمانها باید ابزارهای نظارت و اسکن را برای همه دستگاههای اینترنت اشیا که میتوانند هر گونه تهدید حریم خصوصی را شناسایی کنند و سعی کنند خطر نقض را کاهش دهند، اجرا کنند. ناظران و تحلیلگران باید به شناسایی و بررسی تهدیدات سایبری مختلف کمک کنند.
مطالعات و خدمات مختلفی در مورد روند فعلی امنیت اینترنت اشیا انجام شده است و سرویس های مختلف چالش ها یا بردارهای حمله را به دستگاه های مختلف اینترنت اشیا و نحوه محافظت از آنها ارائه کرده اند. ابزارهای مختلف شبیه سازی، مدل سازها و در دسترس بودن چندین سیستم عامل که قادر به تأیید این پروتکل امنیتی هستند نیز می تواند به تولید پروتکل مربوط به سیستم امنیتی جدید اینترنت اشیا کمک کند.
تحقیقات مربوط به امنیت اینترنت اشیا پیشرفت سریعی داشته است و ابزارهای شبیه سازی مختلف و همچنین مدل سازان از این تحقیق پشتیبانی کرده اند. اگر دستگاه های اینترنت اشیا از کار بیفتند، مشکلات و مشکلات بسیار جدی خواهد بود. محققان بر این باورند که با وجود مزایای فراوانی که کاربران از اینترنت اشیا به دست میآورند، چالشهایی ناگزیر با آن همراه هستند و نیاز به بررسی دارند. خطرات امنیت سایبری و حریم خصوصی از جمله نگرانی های اصلی هستند که این دو مشکل بزرگ برای بسیاری از سازمان های تجاری و همچنین سازمان های عمومی در نظر گرفته می شوند.
راه حل های امنیت سایبری اینترنت اشیا
در همین زمینه، محققان در مطالعه دیگری برخی از راه حل های فعلی امنیت سایبری اینترنت اشیاء را تشریح کردند. تنها چند تدابیر اولیه امنیتی توسط فروشنده اجرا میشود که نشان میدهد توسعه و استقرار راهحلهای باکیفیت برای سازنده سودمند نیست. در مورد امنیت سایبری اینترنت اشیا، بعید به نظر می رسد که شرکت ها راه حل مناسبی ایجاد کنند. علاوه بر این، نویسندگان یک مطالعه دیگر، سیستم های موبایل و سایبری-فیزیکی را شناسایی کردند که در حال حاضر در همه جا تعبیه شده اند، از سیستم های کنترل صنعتی مدرن خودرو گرفته تا زیرساخت های حیاتی. روندها و ابتکارات کنونی، مانند Industry 4.0 و اینترنت اشیا، مدل های کسب و کار جدید و تجربیات کاربر جدید را از طریق اتصال قوی و استفاده کارآمد از نسل های جدید فناوری نوید می دهند.
به طور کلی، اینترنت اشیا مزایای بسیاری را برای کاربران به ارمغان می آورد، اما چالش هایی نیز به همراه دارد. امنیت سایبری و مخاطرات حریم خصوصی مهمترین دغدغه محققان و کارشناسان امنیتی مذکور است که این دو موضوع چالش های مهمی را برای بسیاری از سازمان های تجاری و همچنین سازمان های دولتی ایجاد کرده است. حملات رایج امنیت سایبری آسیب پذیری فناوری های اینترنت اشیا را نشان داده است. این آسیبپذیری صرفاً به این دلیل است که اتصال شبکهها در اینترنت اشیا امکان دسترسی ناشناس و غیرقابل اعتماد به اینترنت را میدهد که نیازمند راهحلهای امنیتی جدید است.
همچنین کمبود نیروی متخصص در حوزه امنیت سایبری و چالش های مرتبط با آن در کشورهای مختلف از دیگر مواردی است که بر امنیت اینترنت اشیا سایه افکنده و بسیاری از منتقدان را نگران کرده است. برخی از این کارشناسان بر این باورند که اگر زیرساخت ها و اقدامات لازم برای توسعه اینترنت اشیا در کشوری وجود نداشته باشد و چشم اندازی برای توسعه در آینده نزدیک وجود نداشته باشد، کاربران این کشورها نباید از خرید و استفاده از اینترنت اشیا خودداری کنند. ابزارهای مبتنی بر
به طور کلی، آینده اینترنت اشیا به توانایی آن در احترام به انتخاب های حریم خصوصی افراد بستگی دارد. نگرانی در مورد حریم خصوصی و آسیب های احتمالی مرتبط با اینترنت اشیا می تواند در جلوگیری از پذیرش کامل اینترنت اشیاء مهم باشد. احترام به حریم خصوصی کاربران برای اطمینان از استفاده کاربران از اینترنت اشیاء، دستگاه های متصل و خدمات مرتبط اساسی است، اما کار زیادی در حال انجام است تا اطمینان حاصل شود که اینترنت اشیا مسائل مربوط به حریم خصوصی را دوباره تعریف می کند که می تواند به مواردی مانند افزایش نظارت و ردیابی اشاره کند. . افزایش نقض امنیتی
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات