رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به چشم اندازهای جهانی شدن در جهان، تصریح کرد: مکتب چین در این عرصه است که به دنبال استقلال، قلمرو سازی در حوزه های مختلف و حفظ جغرافیای فیزیکی است. مکتب اروپایی بر اشتراکگذاری نقش تأکید میکند که مبتنی بر اعمال قدرت بر شرکتهای فناوری آمریکایی به نام حفاظت از حریم خصوصی شهروندان اروپایی است.
وی با اشاره به فناوری محور بودن این فضا گفت: فضای مجازی وابسته به فناوری ها به ویژه فناوری های نوظهور و دارای فضای اقتصادی و اجتماعی است، بنابراین تعریف هر گونه روابط قدرت باید در حوزه اجتماعی و اقتصادی باشد. همچنین این فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی که پردازش سریع دادههای بزرگ را انجام میدهند و این ویژگی مرزهای دانش را میشکند که برای کشورها در حوزه نظامی، مرزی و امنیتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش روز سه شنبه ICTNN از مرکز ملی فضای مجازی کشور، «سید ابوالحسن فیروزآبادی» در دیدار مرکز ملی فضای مجازی و ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای سیاست های کلی امنیتی فضای تولید و تبادل اطلاعات اظهار داشت: در دانشگاه و ستاد فرماندهی آجا. وی افزود: فضای مجازی و فضای فیزیکی دو دنیای جدا از هم نیستند، اما طبق تعریف مرکز ملی فضای مجازی، این فضا امتداد فضای یکپارچه و فیزیکی است که نوعی گسترش فضای مجازی در فضای فیزیکی بسیار سریع است. گسترش (بیگ بنگ)، بنابراین اگر فضای فیزیکی وجود نداشته باشد، فضای مجازی نیز تعریفی نخواهد داشت.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: قدرت شبکه باعث افقی شدن ساختارهای قدرت می شود، بنابراین نیاز به بازنگری در این زمینه است، یعنی مدیریت میدان جنگ بسیار پیچیده است و فشار زمان و تعدد عوامل جهانی در صحنه افزایش می یابد.” سلسله مراتب و ساختار سیلو پاسخگو نیست و ما باید بتوانیم تحت یک سیستم شبکه عمل کنیم و بر فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی تکیه کنیم.
ابزارهای فیزیکی برای عملیات روانی
فیروزآبادی تاکید کرد: در فضای مجازی قدرت سخت قبلی گسترش می یابد و با قدرت نرم مدیریت جدید قدرت ایجاد می کند که یک قدرت شبکه ای جدید است یعنی دامنه عمل افزایش می یابد و عوامل موثر در میدان نبرد به دنیا پخش می شود. و شامل ابزارهای فیزیکی، جنگی، عملیات روانی و اطلاعاتی با طیف وسیعی از فعالیت هاست.
فیروزآبادی با بیان اینکه مفهوم جدیدی از حکمرانی در نظام سیاسی کشور شکل گرفته است، گفت: حکمرانی با حکمرانی متفاوت است و در واقع حکمرانی شکل جدیدی از حکومت و حکمرانی اجتماعی است و با مردم رابطه بین مردم برقرار می شود. و حاکمان در نظام جدید گسسته نشده اند و مردم در عملکرد آن مداخله تعاملی و فعالی دارند که باعث می شود نظام مدیریتی مبتنی بر نظام حکمرانی باشد.
وی با بیان اینکه فضا فعال و تداخلی با فضای فیزیکی دارد، گفت: فضای مجازی و فضای فیزیکی یک اکوسیستم واحد هستند، بنابراین بسیاری از مفاهیم تعریف شده در فضای فیزیکی مانند آزادی، حریم خصوصی، قدرت و جغرافیا نیاز به بازتعریف دارند. و گسترش دهید.
فیروزآبادی گفت: شکل جدیدی از قدرت در حال ظهور است که نیازی به تهاجم نظامی و اشغال سرزمین ندارد، به طوری که امروز بزرگترین شرکت های جهان در سال 2021 پنج شرکت فناوری اطلاعات آمریکایی بودند که حجم بازار آنها 2500 میلیارد افزایش یافته است. دلار.” و موضوعات جدیدی مانند «متاورها» در این حوزه نیز بر مبنای مالکیت معنوی است.
حفاظت از مرزهای مجازی بسیار مهم است
وی در خصوص مرزها در فضای مجازی گفت: پیش از این مرزها بر اساس جغرافیا بود و در واقع جغرافیا رکن هویت و ثروت بود که مجموع ثروت و هویت ملت ها بود اما در این دوران نظام حکومتی. و ملت ها از طریق مداخلات و عملیات فضای سایبری با فشار برای کاهش حاکمیت دولت در محدوده جغرافیایی و اختیارات دولت مرکزی مواجه است.
وی گفت: جهان با قدرت شرکت های فراملیتی مواجه است که به شدت به دنبال مداخله نرم با پوشش جهانی در دولت ها هستند تا بتوانند با تغییر بازارها و سبک زندگی جوامع، منافع اقتصادی خود را پیش ببرند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات