وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اکنون دو سند همکاری با کشورهای آفریقایی در زمینههای مختلف امضا میکنیم و هدف این است که بتوانیم توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران را در کشورهای مختلف ارائه کنیم.
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه اجلاس کشورهای عضو اکو در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ICTNN جزئیات تفاهمنامهها و همکاریهای منعقده همزمان با سفر رئیسجمهور را تشریح کرد. به آفریقا در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات. : سعی می کنیم در تمام سفرهایی که آقای رئیس جمهور به کشورهای مختلف دارند اسناد همکاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته باشیم.
وی افزود: فکر می کنم اکنون دو سند همکاری با کشورهای آفریقایی در زمینه های مختلف امضا خواهیم کرد و هدف این است که بتوانیم توانمندی های جمهوری اسلامی ایران را در کشورهای مختلف به نمایش بگذاریم. ما از هر کشوری که توانایی استفاده از آن را داشته باشد استقبال می کنیم.
زارع پور گفت: در سخت افزار، نرم افزار و پلتفرم توانمندی های خوبی داریم و در این نمایشگاه تجهیزاتی داریم که به کشورهای اروپایی اطراف صادر می شود. مزیت نسبی آنها این است که استانداردهای جهانی دارند و ما از آنها در شبکه خود استفاده می کنیم و همچنین صادر می شوند. البته در بسیاری از زمینه ها در ابتدای بومی سازی هستیم.
وی گفت: وزارت ارتباطات هر ساله لیست اولویت های مکان یابی خود را برای شرکت هایی که در این حوزه فعالیت می کنند اعلام می کند. آنها موضوعات مختلفی در رابطه با منافع کشورها داشتند. برخی کشورها خواهان استفاده از پلتفرم های ایرانی در داخل کشور خود بودند و برخی نیز به سخت افزار ایرانی علاقه مند بودند. بنابراین نمی توان به طور کلی صحبت کرد، اما همه خوشحال و راضی بودند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تکلیف استفاده کنندگان از اینترنت ماهواره ای (ستار لینک) در ایران به دلیل ممنوعیت آن تصریح کرد: از فعالیت پلتفرم های خارجی و اینترنت به شرط رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران استقبال می کنیم. ایران. رعایت کنید وزیر محترم ارتباطات عراق نیز اعلام کرده است که حضور استارلینک در عراق منوط به رعایت قوانین عراق است.
وی ادامه داد: هفته گذشته در اجلاسی که تقریباً بالاترین مرجع تصمیمگیری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهان است، به این نتیجه رسیدند که بر اساس رصد ایران، استارلینک مجبور به فعالیت در ایران شد. و ما فکر می کنیم که این چیز خوبی است.” و این مقدمه ای برای داشتن تجارت قانونی استارلینک در ایران است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: من به عنوان وزیر ارتباطات وزیر ارتباطات هستم و در حال تحقیق قانونی درباره فعالیت استارلینک در ایران هستم و زمینه را فراهم خواهم کرد. من خیلی دوست دارم حقوقدانان در این زمینه با یکدیگر صحبت کنند، زیرا پیروی از کارهایی که ما انجام داده ایم یک اتفاق حقوقی بزرگ است، اتحادیه بین المللی فناوری اطلاعات چندین قطعنامه از جمله ماده 18 و قطعنامه 23 اجلاس WRC دارد که به این نکته اشاره می کند که اگر کسی می خواهد اینترنت ماهواره ای را در کشور دیگری راه اندازی کند، باید از رگولاتور آن کشور مجوز بگیرد. ITU همچنین فعالیت استارلینک در ایران را مثال زد که به وضوح در آنجا مشخص شده است. اینترنت ماهواره ای هرگز جایگزین اینترنت پهن باند مبتنی بر فیبر نخواهد شد.
زارع پور افزود: گفتند چون به دلایلی مانند جنگ زیرساخت های لازم را نداریم فعلا باید از استارلینک استفاده کنیم تا شبکه زمینی کار نکند. حداکثر سرعت اینترنت ماهواره ای 300 مگابیت بر ثانیه است اما در شهرهایی که سرویس فیبر نوری داریم تا 1000 مگابیت بر ثانیه شتاب گرفته ایم. در همه موارد به دنبال ایجاد زیرساخت های پرسرعت هستیم.
وی درباره نامه این نماینده مجلس درباره بازگشت به حالت عادی اینترنت توضیح داد: این نامه در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال مورد بررسی قرار گرفت. پیشنهاداتی را به نهاد ریاست جمهوری ارائه کرده ایم که یکی از آنها بررسی مصادیق محدودیت هایی است که انجام شده است. در پی این حادثه، سال گذشته نزدیک به 300 سایت اعم از بازی های پرطرفدار و مجموعه ای از خدمات دیگر، با دستور رئیس جمهور و کارگروه فیلترینگ بازبینی و بازگشایی شدند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تجربه نشان داده چنین جلساتی در میان مدت جواب می دهد، تصریح کرد: به عنوان مثال سال گذشته سفری به روسیه داشتیم و در حال حاضر برخی از شرکت های ایرانی در نمایشگاه اکو حضور دارند. اجلاس سران برنده مناقصه های برگزار شده توسط روسیه بوده و میلیون ها دلار به این کشور صادر کرده اند. زمان می برد، اما نقطه شروع این ارائه هاست، البته شرکت های ما تاکنون چنین تجربه ای نداشته اند و این جلسات در حال یادگیری و بهبود هستند تا بتوانند در مجامع بزرگ بین المللی حضور پیدا کنند.
زارع پور در پایان گفت: در تمامی کشورهایی که توسعه فیبر نوری صورت گرفت، این روند 5 تا 6 سال به طول انجامید به خصوص در کشورهایی مانند عراق که وسعت زیادی دارد. این در حالی است که طبق برنامه تا پایان دولت 80 درصد خانوارهای ایران تحت پوشش فیبر نوری قرار خواهند گرفت. کار سختی است اما نتایج آن را در شهرهایی که کار شروع شده است می بینیم. با این سرعت امیدواریم به قولی که تا پایان دولت سیزدهم داده بودیم عمل کنیم. پس از اتمام کار توسعه فیبر نوری در کشور، ما آماده هستیم تا به آنها در توسعه فیبر نوری در عراق کمک کنیم.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات