دکتر وحید یزدانیان در گفت وگو با ICTNN وی با اشاره به رونمایی از دو دستاورد پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه هوش مصنوعی، افزود: یکی از این دستاوردها نقشه راه «هوش مصنوعی کشور» است. هوش مصنوعی یکی از موضوعات مورد توجه سیاستگذاران در سراسر جهان است. زیرا این فناوری به طور گسترده برای توسعه استفاده می شود.
به گفته وی، در این سند راهبردهایی مانند توسعه محیط تحقیقاتی و توسعه هوش مصنوعی، تقویت ظرفیت نیروی انسانی برای توسعه هوش مصنوعی، توسعه همکاری های فناوری و انتقال فناوری، ایجاد محیط قانونی و مسئولیت پذیر پویا و اخلاقی برای هوش مصنوعی، ایجاد زیرساخت ها و پلتفرم ها نیاز به توسعه این فناوری و توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه های اولویت دار پیش بینی می شود.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارسال سند «نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در کشور» به سه نهاد برای بررسی و تصویب خبر داد و گفت: و صنعت باید 45 درصد سهم داشته باشد.
یزدانیان با بیان اینکه این سند برای افق 1410 تهیه شده است، خاطرنشان کرد: 80 درصد تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی در راستای نیازهای فعلی و آینده کشور، پذیرش و کاربرد 45 درصد هوش مصنوعی در دولت و صنعت تا سال 1410، 12 درصد سهم هوش مصنوعی در تولید ناخالص داخلی تا سال 1410، 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی در هوش مصنوعی تا افق 1410، 5 درصد سهم تقاضای نیروی کار هوش مصنوعی در کل تقاضای کار و تولید برق 100 پتافلاپ قدرت این ظرفیت محاسباتی 100 پتابایت ظرفیت ذخیره سازی دارد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در این سند تا افق 1410 هوش مصنوعی نقش مهمی در تصمیم گیری ها خواهد داشت، ادامه داد: و IT به نهادهای «معاون رئیس جمهور» ارسال شده است. علم و فناوری، «شورای عالی انقلاب فرهنگی» و «شورای عالی فضای مجازی» و این سه نهاد در حال بررسی سند «نقشه راه هوش مصنوعی» هستند و بر اساس درخواستها و درخواستهای اسنادی هر یک از این نهادها میتوانند بخشی از این سند.
وی با اشاره به اینکه تایید نهایی این سند در این سه نهاد است، خاطرنشان کرد: در صورت نیاز برای سایر نهادها ارسال و با تایید نهایی لازم الاجرا می شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت دانش خوبی در کشور در حوزه های مرتبط با فناوری های هوش مصنوعی وجود دارد، گفت: نحوه استفاده از دانش اندیشمندان کشور برای افزایش کاربردهای هوش مصنوعی و استفاده از این فناوری برای رفع چالش ها موضوعی است. این سند اندیشیده شده و از ظرفیت نخبگان کشور برای اجرای آن استفاده شده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری