3. واقعیت این است که در دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات، واردات فناوری و صرفاً کاربر بودن هنر نیست! در این زمینه، قدرت واقعی متعلق به صاحب فناوری است. بنابراین اگر بخواهیم سهم خود را از اقتصاد دیجیتال جهان به دست آوریم و در زمره قدرت های جهانی باشیم، بومی سازی بسترهای مجازی مورد نیاز و پرکاربرد یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.
4. این روزها به موازات مسدود شدن برخی شبکه های اجتماعی آمریکایی در کشورمان، شاهد رشد خیره کننده تعداد کاربران در پلتفرم های داخلی هستیم. افزایش تعداد کاربران فعال روزانه و افزایش نصب و راه اندازی این پلتفرم ها در روزهای گذشته – که روز به روز در حال افزایش است – نویدی است که حوزه پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی کشور در حال آماده شدن برای خودگردانی است. در یک چرخش تاریخی احیا در صورت ادامه عضویت کاربران حداقل تا دو ماه آینده و حمایت کافی، شاهد ورود کشورمان به عرصه خودکفایی در حوزه پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی و ورود قوی به باشگاه صاحبان فناوری در کشور خواهیم بود. این زمینه.
در صورتی که اهمیت ملی شدن صنعت پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی و خودکفایی در این حوزه – با توجه به تاثیر مستقیم و غیرمستقیم آن در زمینه های اقتصادی، فرهنگی، امنیتی، اجتماعی، سیاسی و …- از مستقل شدن و خودکفایی شدن آن. در صنایع و فناوری هایی مانند هسته ای، موشکی، پهپادی، فضای هوایی و … بیشتر نخواهد بود، قطعا کمتر از اینها نخواهد بود.
در ادامه این بیانیه آمده است: اعتقاد ما بر این است که اگر شبکه های اجتماعی آمریکایی آسیب های فرهنگی، اخلاقی، امنیتی، اجتماعی، سیاسی و غیره نداشته باشند، تنها برای مسائل اقتصادی و رشد اقتصاد دیجیتال کشور، این شبکه ها باید مسدود شوند. . اما با تداوم گذشته، صحبت از رشد کسب و کار مجازی و اقتصاد دیجیتال، در واقع یک شوخی خواهد بود! لازم به ذکر است که رویه گذشته توسعه کسب و کارهای مجازی نیست، بلکه فرستادن آنها به کشتارگاه و ذبح اقتصاد دیجیتال کشور و بستن آن به مو است که هیچ عاقلی آن را تایید نمی کند.
به گزارش روز یکشنبه ICTNN، در این بیانیه آمده است: امروزه فضای مجازی باعث شده بخش های مختلف زندگی انسان تعریف جدیدی به خود بگیرد و شاهد این هستیم که فضای مجازی در عرصه های مختلف به صورت مستقیم یا غیرمستقیم نقش آفرینی می کند. یا مدیریت صحنه بنابراین تصمیمات اشتباه در این زمینه می تواند منجر به بحران ها و آسیب های قابل توجه و احتمالا جبران ناپذیری شود. از سوی دیگر، این روزها در پی ظهور یک فتنه ترکیبی تمام عیار و نقش انکارناپذیر بسترهای مجازی آمریکایی در این فتنه، شاهد مسدود شدن برخی شبکه های اجتماعی آمریکایی در کشور هستیم. عده ای با بیان دلایلی از این تصمیم حمایت کرده اند و عده ای نیز با استناد به فعالیت برخی کسب و کارهای مجازی در بستر این پلتفرم ها و یا بیان دلایل دیگر، خواهان رفع انسداد آنها هستند.
1. در حوزه فضای مجازی به طور کلی و شبکه های اجتماعی به طور خاص، مسیر انتخاب شده در سال های گذشته واقعا شگفت انگیز است! غلبه گفتمان التقاطی و بی توجهی مسئولان کار را به جایی رساند که سکوهای متعلق به دشمن متخاصم و درجه یک کشورمان به سکوی اول و تعیین کننده کشور تبدیل شود! بدتر از آن، اجازه دادیم کسب و کارهای مجازی مردم به این بسترهای متخاصم وابسته شوند و با دست خود مردم و کسب و کارهای مجازی را به گروگان گرفتیم!
با این تفاسیر لازم است هرچه زودتر این قسمت از کسب و کارهای مجازی از بستر متزلزل و ناامن فعلی به بستری امن و پایدار منتقل شود. البته ممکن است در این جابجایی عده ای آسیب ببینند و یا متحمل خسارت شوند (که امیدواریم دولت تدبیری در جهت کاهش این خسارات و یا جبران آن در حد توان خود انجام دهد) اما این خسارات با خسارات بیشماری مقایسه می شود. مزایایی که ایجاد خواهد شد. خواهد آمد و کل کشور و مردم از آن سود خواهند برد و در برابر تهدیدهایی که از بین خواهند رفت می توان آن را نادیده گرفت.
5. بسیاری از مردم و نخبگان نمی دانند در سال های گذشته سالانه چند میلیارد تومان برای خرید پهنای باند خارجی و استفاده از شبکه های اجتماعی آمریکایی از جیب مردم برداشته شده است؟! اکنون مردم می توانند با قیمتی بسیار کمتر از ترافیک داخلی استفاده کنند و با این پول هنگفت می توان اقتصاد دیجیتال کشور را رشد داد و به شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کمک کرد. در هر صورت، فاجعه این است که این پول در جایی خرج می شود که در یک چشم به هم زدن از بین برود.
مجمع ناشران دیجیتال اسلامی کشور در پایان بیانیه خود خطاب به دولتمردان آمده است: لطفا به فکر اقتصاد پیام رسان ها و صرفه جویی در لایه محتوا در شبکه ملی اطلاعات باشید و حداقل بخشی از هزینه هایی که دارد. پیش از این برای انتقال پهنای باند به عنوان پرداخت برای دسترسی به پیام رسان ها و لایه محتوایی شبکه ملی اطلاعات به کشور تحمیل شده است تا کسب و کارهای داخلی نسبت به رقبای خارجی مزیت رقابتی داشته باشند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در این بیانیه آمده است: انجمن ناشران دیجیتال اسلامی کشور به منظور اطلاع رسانی به افکار عمومی و کمک به نخبگان و مسئولان کشور برای تصمیم گیری و اقدام نهایی، توجه به چند نکته را ضروری می داند:
2. هیچ ارتباطی بین مسدود شدن پلتفرم های خارجی و بسته شدن مشاغل مجازی وجود ندارد. زیرا بین جابجایی مشاغل و تعطیلی آنها تفاوت وجود دارد. در دنیای واقعی، انتقال کسب و کار از جایی به جای دیگر اتفاق می افتد، اما هیچکس نمی گوید که کسب و کارها تعطیل است. همین جابجایی ممکن است حتی در کوتاه مدت هم عوارض داشته باشد، اما فردی که به دنبال ثبات شغلی، ادامه فعالیت یا توسعه فروش یا سایر علایق خود است، به این عوارض کوتاه مدت توجهی نمی کند.
سوال این است که کدام یک از قدرتمندترین کشورهای جهان در حوزه ICT، امور و آینده خود را به اراده دشمن خود گره می زند و یکی از اساسی ترین مسائل حکمرانی را که ما دوم هستیم، زیر پا می گذارد؟! متاسفانه با این شرایط ممکن است تمامی کسب و کارهای مجازی فعال در اینستاگرام تنها با یک اشاره و یک شبه توسط آمریکایی ها حذف شوند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری