دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره رفع فیلتر تلگرام و اینستاگرام در ایران توضیح داد.
به گزارش ICTNN، آقامیری امروز در نشست خبری که در نمایشگاه رسانههای ایران برگزار شد، در خصوص رفع فیلتر تلگرام و اینستاگرام در ایران، گفت: پلتفرمهایی که مطابق با قوانین و مقررات کشور باشند در دسترس عموم قرار میگیرند.
آقامیری، آیا امکان دارد شبکه های اجتماعی با کاربران زیادی مثل اینستاگرام و توییتر با این رزولوشن حضور داشته باشند؟ وی تصریح کرد: این مصوبه همه بسترها را در بر می گیرد و نباید به چند پلتفرم خصوصی محدود شود. هر پلتفرمی که با ابزار فنی در کشور ظاهر شود باید با قوانین ما مطابقت داشته باشد.
وی درباره مصوبه اخیر این مرکز گفت: در مصوبه اخیر سه روش برای فعالیت سکوهای خارجی در کشور پیش بینی شده است. اول این که خود پلتفرم ها برای ایجاد نمایندگی قانونی در ایران با رگولاتورهای صنعت ارتباط برقرار می کنند.
وی ادامه داد: روش دوم این است که بخش خصوصی به عنوان واسطه با پلتفرم های خارجی مذاکره کند تا بر اساس قوانین داخلی کشور امکان حضور آنها در کشور فراهم شود.
آقامیری درباره روش سوم نیز توضیح داد: این روش به دنبال اجرای قوانین از طریق ابزارهای فنی است. لازم به توضیح است که در این مورد به پوسته اشاره شد، اما این روش بسیار فراتر رفته و محدود به پوسته نیست.
به گفته وی، این مصوبه با دو هدف طراحی شده است. اولین موضوع بحث، مزایای طراحی اکوسیستم مناسب پلتفرم ها در کشور است. همانطور که می دانید بسترهای خدماتی و اجتماعی بخشی از اکوسیستم اقتصاد دیجیتال هستند و اگر در شرایط و چارچوب مناسب فعالیت کنند، شاهد توسعه و رشد آن ها خواهیم بود.
وی افزود: در این مصوبه توسعه عوامل موثر در ارتقای کیفیت سکوها برای ارائه بسترهای مشمول این شرایط در نظر گرفته شده است. بحث دوم اقتصاد اقتصادی بود. در سندی که اخیرا تصویب شده و در تشریفات اطلاع رسانی قرار گرفته است، بحث تقسیم درآمد حاصل از محتوای توسعه دهنده این اکوسیستم پلتفرم ها مطرح شده است. موضوع دیگر مربوط به خدماتی است که کاربران ایرانی بارها درخواست ارتقاء آن در پلتفرم ها را داشته اند. در واقع افزودن پرکاربردترین سرویس ها به پلتفرم ها به کاربر این امکان را می دهد که انواع خدمات و نیازها را برطرف کند و به پلتفرم های دیگر دسترسی داشته باشد.
وی ادامه داد: بحث بعدی در مورد موضوعی بود که یک سال پیش اعلام شد و مربوط به تریبون های خارجی بود. اینها سه قسمت است، یک قسمت آن رایگان است و با قوانین کشور مطابقت دارد و ما چارچوبی در این زمینه داریم و رعایت می شود و اینها در اختیار مردم است و مردم کارشان را با آنها انجام می دهند. مشکل دیگر پلتفرم هایی است که مطابقت ندارند. از این رو سازوکاری اعلام شد که آنها در داخل کشور نمایندگی داشته باشند و مذاکره کنند که صاحبشان در داخل کشور نمایندگی ایجاد کند و چارچوب ها را در داخل کشور رعایت کند.
آقامیری گفت: بر اساس مصوبه اخیر بخش خصوصی می تواند به عنوان واسطه با نمایندگان تریبون های خارجی خارج از کشور فعالیت و مذاکره کند. این پلتفرمها فقط پیامرسان نیستند و تمامی پلتفرمهای خدماتی مانند همه کشورهای اروپا، هند، چین و حتی آمریکا ملزم به رعایت قوانین سرزمینی ما هستند و در صورت امکان میتوانند بهعنوان عامل داخلی مجوز داشته باشند و امکان دسترسی را فراهم کنند. در این چارچوب .
مدیر مرکز ملی فضای مجازی گفت: راه سوم مربوط به خدمات خاصی است که مردم به آن نیاز دارند و باید به آنها ارائه شود. برای لحظه ای که روش اول و دوم اعمال نمی شود باید حالت سوم را در نظر گرفت و با ابزار فنی می توان قوانین را اجرا کرد و بنابراین ابزارهای فنی که می توانند در این زمینه کار را انجام دهند این را می پذیرند. مسئوليت. به عبارت دیگر این خدمات در دسترس مردم بوده و قوانین کشور اعمال می شود.
وی ادامه داد: دو موضوع دیگر تحریم ظالمانه کشور است و در نتیجه دسترسی مردم ما به برخی خدمات با چالش مواجه شده و ارائه خدمات با مشکل مواجه شده است. در این راستا وزارت ارتباطات سازوکاری ایجاد کرده و در مورد آن صحبت شده که شرایط را برای همه فراهم کند. اگر بخش خصوصی بخواهد ابزارهایی را توسعه دهد، می تواند با رعایت قوانین این کار را انجام دهد. این قطعنامه مستقل از هر طرفی است و هرکسی می تواند از آن استفاده کند.
آقامیری تاکید کرد: هر بستری که به چارچوب قوانین و مقررات ما احترام بگذارد، از طریق سه راهبرد نمایندگی مالک و واسطه بین مالک و نماینده ابزار فنی، ظرفیت اجرای قوانین کشور را داشته باشد. دفع مردم
وی گفت: شاهد توسعه ابزارهای اکوسیستم اقتصاد دیجیتال هستیم و این مصوبه بخشی از آن است که در آینده چندین مصوبه را اعلام خواهیم کرد. مدتی پیش بخشنامه حفظ حریم خصوصی ابلاغ شد، زیرا حریم خصوصی افراد موضوع بسیار مهمی است و هویت، سابقه و رفتار افراد باید در دست خود او باشد.
آقامیری ادامه داد: همچنین مصوبه ای داشتیم که درآمد محتوا را با تولیدکنندگان تقسیم کنیم تا افرادی که محتوا تولید می کنند، ذی نفع هزینه باشند و از تولید محتوا درآمد کسب کنند و این موضوع مهمی است. در بحث تولید محتوا و چگونگی جذاب کردن محتوا موثر است. که کاربران معمولی آن را شغل دوم و منبع درآمد می دانند.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: یکی از اصلی ترین وظایفی که همه دولت ها در برنامه های خود دارند تقویت اکوسیستم و تولیدات خود است و از این رو این بخشی از سیاست های ما است و من به توانمندی جوانان خود در بسترهای ملی معتقدم. آنها فقط به زمان نیاز دارند در واقع، این در مورد حمایت و طراحی خوب اکوسیستم برای تقویت همه پلتفرم های داخلی است، نه فقط پیام رسان ها.
وی در حاشیه این نشست در پاسخ به سوال ICTNN درباره وضعیت فعلی شبکه ملی اطلاعات و پیشرفت آن گفت: شبکه ملی اطلاعات بر اساس سند الزامات مصوب شورای عالی دارای بخش ها و اهداف متعددی است. این بار این موضوع با دقت و جدیت بیشتری پیگیری شد و نزدیک به چهار ماه به صورت مستمر بررسی شد و گزارش های متعددی از دستگاه ها دریافت کردیم.
وی افزود: جلسات متعددی در بهمن ماه برای اختلافات داشتیم که با پیگیری حل شد. موضوع اصلی گزارش تفصیلی است که شامل نقاط قوت و ضعفی است که جمع بندی شده است و انشاالله در روزهای آینده بتوانیم نتایج را اعلام کنیم.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات