در سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری سه کاندیدای ریاست جمهوری به بیان دیدگاه های خود در خصوص برنامه هفتم توسعه، برقراری عدالت و معیشت مردم پرداختند.
به گزارش ICTNN، از شب گذشته (چهارشنبه) تا مصاحبه ویژه عصر به ترتیب مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی و علیرضا زاکانی سه نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در سه برنامه تلویزیونی حضور یافتند و به بیان نظرات خود به ویژه در حوزه اقتصادی پرداختند.
پورمحمدی: جامعه و مردم باید ثروتمند شوند
مصطفی پورمحمدی در جریان حضور در برنامه «با مردم» شبکه یک سیما ضمن تاکید بر اینکه برای انجام کارهای نمایشی و گرفتن عکس یا کارهای حاشیه ای که هیچ نتیجه ای ندارد، حضور ندارد، پیشرفت چشمگیر کشور در صنایع مختلف را برجسته کرد. وی از جمله صنایع نظامی، قطعه سازی، هوایی و… را برجسته کرد و گفت: امروزه توان و ظرفیت علمی و فناوری کشور در حوزه نانو و بیوتکنولوژی، برخی از صنایع نظامی، صنایع موشکی و صنایع پیچیده دارویی پیشرفت کرده است. تجهیزات ساخت قطعات و صنعت هواپیما؛ بنابراین آمریکا نیز معتقد است که ایران از نظر انتقال فناوری جزو کشورهای پیشرو در رقابت است.
وی با مروری بر فعالیت وزیر کشور در دوره اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد خاطرنشان کرد: برای اولین بار بحث سهمیه بندی بنزین در آن زمان آغاز شد که اولین پروژه بزرگ دولت الکترونیک بود. ما همچنین حمایت کردیم، وام دادیم و به 139000 کسب و کار در سراسر کشور اعتبار دادیم.
مصطفوی ادامه داد: در همان زمان در دولت آقای احمدی نژاد دوباره من را کنار گذاشتند و به سازمان بازرسی کل کشور رفتم و در آنجا سعی کردیم نگاه «بازرسی» را تغییر دهیم. در این راستا شورایی از دستگاه های نظارتی برای جلوگیری از موازی کاری و کارهای تکراری و کم بازده تشکیل دادیم و توانستیم بر حدود 2300 دستگاه اجرایی در کشور کنترل و نظارت الکترونیکی ایجاد کنیم.
این کاندیدای ریاست جمهوری تاکید کرد: در دولت یازدهم که به وزارت دادگستری رسیدم علاوه بر کنترل بازار تحریم، کنترل قاچاق و تخلفات صادرات و واردات را نیز تغییر دادیم و خوشبختانه دوران موفقی سپری شده است. تا یک میلیون مورد سالانه در سال چهارم به 500 هزار مورد رسیدیم.
پورمحمدی با طرح این سوال که چرا امروز آمدم، پاسخ داد: دیگر نمی خواستم وارد کار مدیریتی شوم. اما در یک پژوهشکده با نویسندگان و هنرمندان در ارتباط هستم و از تمام تجربیاتم و نکات مثبت همه دولت ها استفاده خواهم کرد. من از دانش خود در مورد مدیران اجرایی کشور از هر طیف و جناحی استفاده می کنم. آمدم تا تجربه، دانش و دانشم را در اختیار افرادی قرار دهم که خیلی مدیونشان هستم. من نمی گذارم گرایش ها و سلیقه هایم مانع کمک و خدمت آنها شود و به همه مدیران زحمتکش شایسته و کارآمد متوسل خواهم شد. من با شعار “خرد، شادی و سعادت” راهپیمایی می کنم.
یک کشور ثروتمند توسط افراد ثروتمند ایجاد می شود و مردم باید ثروتمند شوند. ثروت جمع آوری نشود و حقوق زیردستان و فقرا از بین نرود. با عدالت انجام خواهد شد
وی با بیان اینکه سه اولویت برای برنامه های خود داشت، گفت: ثروت یکی از آنهاست که کشور را قادر می سازد به اهداف خود دست یابد. یک کشور ثروتمند توسط افراد ثروتمند ایجاد می شود و مردم باید ثروتمند شوند. ثروت جمع آوری نشود و حقوق زیردستان و فقرا از بین نرود. این کار با عدالت انجام خواهد شد. درست مانند عدالت، ثروت و قدرت، شادی، نشاط و سعادت را برای جامعه به ارمغان می آورد که همه با خرد به دست می آیند.
زاکانی: معیشت مردم باید گسترش یابد
علیرضا زاکانی نیز در برنامه خط مقدم شبکه خبر حضور پیدا کرد و به صراحت تاکید کرد که «مسئولیت تمام مسئولیت هایی که در 45 سال گذشته بر عهده من بوده است». سخت ترین کار خود را مبارزه با فساد با قوی ترین شاخه ها و تنه های فساد در کشور از دهه 1380 عنوان کرد و گفت: مبارزه با فساد اقتصادی را از قوی ترین قسمت آن، یعنی از آن که از حمایت های ویژه برخوردار بود، شروع کردم و در نهادهای اجرایی، قضایی و غیره، مجموعه ها از جمله خود مجلس را ادامه دادم.
به گفته این کاندیدای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، در 33 ماه گذشته که روابط را به گونه ای برقرار کردیم که بیشترین خدمات را در حوزه های معیشتی، عمرانی و اجتماعی به مردم انجام دادیم. کارهای دولتی که 10 سال روی زمین مانده بود اما با حمایت دولت این کار را انجام دادیم. مثلاً در دولت سیزدهم گره قرارداد 630 واگن را باز کردیم که در دولت قبل تعلیق شد. سال گذشته برای خرید 1184 واگن ریلی قرارداد امضا کردیم.
وی افزود: وقتی دولت های ملی و محلی با یکدیگر همکاری کنند، می توانند کارهای بزرگی را انجام دهند. یکی دیگر از این اقدامات زیبا. اولین بار بود که معاون اول رئیس جمهور راه را برای ساخت 203 هزار واحد مسکونی توسط شهرداری در چند منطقه تهران هموار کرد.
گوشت را 180000 تومان ارزانتر پیشنهاد می کنیم
وی در خصوص معیشت مردم نیز گفت: گوشت پای گوسفندی را 316 هزار تومان و روزانه 120 تن می فروشیم. و این در حالی است که بیش از 500 هزار تومان در بازار آزاد به فروش می رسد.
زاکانی تاکید کرد: نیازهای مردم را از طریق نرم افزار موبایل تامین می کنیم. یک سال و نیم پیش زیرساخت ها را با تفاهم نامه ای بین معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزیر اقتصاد و چند دولت دیگر از مسئولان تجهیز کردیم. این کار برای اولین بار در کشور انجام می شود.
باید به مردم نقش داد، حتی آنهایی که از جناح برده نیستند. هدف ما گسترش معیشت و سفره مردم است
این کاندیدای ریاست جمهوری درباره انتخاب اعضای کابینه خود اعلام کرد: باید به مردم نقش بدهیم. حتی افرادی که جزء گروه بردگان نیستند. افرادی که با ما دور یک میز نشسته اند باید در یک داستان باشند و در چارچوب عملکرد آیت الله رئیسی یک جهت داشته باشند. هدف ما گسترش معیشت و سفره مردم و ایجاد پیشرفت های عمرانی و زیربنایی در همه زمینه ها با چشم انداز وسیع است.
جلیلی: شروع به کار دولت جدید با برنامه هفتم توسعه فرصت خوبی خواهد بود
سعید جلیلی در پایان سومین شب مسابقات و سخنرانی کاندیداهای انتخابات در جریان حضور در برنامه ویژه خبری شبکه خبر با تشریح پروژه های اقتصادی خود موضوع برنامه هفتم توسعه را مطرح کرد و اعلام کرد: حضور داشتم. . در تدوین برنامه های پنجم، ششم و هفتم توسعه؛ بنابراین نظر خوبی در مورد برنامه هفتم توسعه دارم. آغاز به کار دولت بعدی با برنامه هفتم توسعه فرصت خوبی است. زیرا دولت با برنامه ای که تصویب شده و بسیار ارزشمند است کار خود را آغاز می کند.
حدود 15 نکته در برنامه هفتم توسعه وجود دارد که دولت باید ظرف یک سال آن را بنویسد. در واقع دولت باید برنامه هفتم توسعه را بداند و سریع آن را تهیه کند.
این کاندیدای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام کرد: داشتن پروژه و اعتقاد به آن لازمه جهش کشور است. دولت یازدهم به برنامه ششم اعتقادی نداشت و آقای روحانی هم این برنامه را قبول نداشت. در نتیجه فقط 30 درصد این برنامه اجرا شد و رشد صفر داشتیم.
جلیلی خاطرنشان کرد: حدود 15 نکته در برنامه هفتم توسعه وجود دارد که دولت باید ظرف یک سال بتواند آنها را بنویسد. در واقع دولت باید برنامه هفتم توسعه را بداند و سریع آن را تهیه کند.
وی افزود: بررسی دقیقی انجام داده و بررسی کرده ام که چرا طرح های عمرانی به درستی اجرا نشده است!؟ در سال 1337 سازمان برنامه از گروهی از دانشگاه هاروارد دعوت کرد و کتابی منتشر کردند. در سال 1341 بحث برنامه نویسی در ایران مطرح شد و حتی امروز هم برخی از این مسائل باقی مانده است. مهم است بدانیم چرا برنامه تمام نمی شود!؟. رئیس جمهور باید برنامه ها را بشناسد، موانع اجرای برنامه را بشناسد و آنها را برطرف کند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: زمانی که لایحه برنامه هفتم تدوین شد رشد 8 درصدی و تورم کمتر از 10 درصد پیش بینی می شد. تفاوت این بود که آیا این اهداف محقق می شوند یا خیر. ما ساعت ها به مطالعه دولت در سایه پرداختیم و با دولت و مجلس صحبت کردیم و در نهایت نتیجه گیری من این بود که این اهداف محقق می شود، اما باید انجام شود. باید هر چه زودتر 15 برنامه ای که دولت باید تهیه کند تدوین شود.
جلیلی در پایان گفت: در ابتدای دولت آقای رئیسی نیز به این موضوع فکر کردیم که در تولید، توزیع و مصرف فرآورده های نفتی دو تا چهار درصد ضایعات فرآورده های نفتی وجود دارد. راه حل آن سامانه آنلاین بود که در برنامه هفتم وجود نداشت. بنابراین موضوع را به آقای رئیسی گفتم و ایشان پیگیری کردند و به برنامه آمدند. این از هدر رفتن میلیاردها دلار جلوگیری می کند، اما واقعیت این است که شما باید در زمین باشید.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات