افزایش سرعت اینترنت و افزایش تولید ناخالص داخلی
با ملی شدن مخابرات این نوسانات اندکی کاهش یافت و پس از خصوصی سازی مشکلات شروع شد. بخشی از کوچک بودن این بازار نتیجه سختی رقابت در این زمینه است و ایجاد آن راهی دشوار و البته اجتناب ناپذیر است. پروژه FTTx تمرکز و همگرایی فعالان این حوزه برای دستیابی به هدفی مشترک به نام «ایجاد بازار رقابتی» است.
به گزارش روز پنجشنبه ICTNN، راه اندازی 20 میلیون فیبر نوری در دولت سیزدهم یکی از مهمترین اهدافی است که وزارت ارتباطات برای توسعه اینترنت و غلبه بر کندی آن دنبال می کند.
سرمایه گذاری در فناوری های باند پهن پیشرفته، مانند شبکه های تمام فیبر، رشد اجتماعی و اقتصادی حیاتی را برای یک کشور به ارمغان می آورد.
دلیل دیگری که توسعه ارتباطات ثابت به سمت فناوری فیبر نوری سوق پیدا کرده است، افزایش 10 درصدی نفوذ پهنای باند است که می تواند منجر به افزایش 25 تا 1.5 درصدی تولید ناخالص داخلی و افزایش 1.5 درصدی بهره وری نیروی کار شود.
به گفته وزیر ارتباطات، با توسعه فیبر نوری دیگر محدودیت سرعت معنا پیدا نمی کند و بستر شبکه برای انواع خدمات مورد نیاز مردم آماده می شود.
توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فناوری FTTx اهداف زیادی دارد. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از این طرح، تلاش برای اتصال به اینترنت با کیفیت بالا کاربران از اهداف مهمی است که در این طرح دنبال می شود.
فیبر نه تنها سرعت بالایی دارد، بلکه طیف گستردهای از مزایای دیگر را نیز برای اپراتور ارائه میکند، از جمله بهبود شاخص کیفیت کلی خدمات (QoS)، هزینههای نگهداری و انرژی کمتر، و نیازهای زیرساخت فیزیکی کوچکتر.
صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش 56000 تنی انتشار دی اکسید کربن، تضمین کیفیت بالا در تجربه دسترسی به اینترنت و اتصال ماشین آلات صنعتی و ربات ها به اینترنت که تنها با پهنای باند بالا امکان پذیر است، از مواردی است که باعث رفع آن شده است. ارتباطات در ایران به سراغ استفاده از فیبر نوری بروید.
به گفته وزیر ارتباطات، با توسعه فیبر نوری دیگر محدودیت سرعت معنا پیدا نمی کند و بستر شبکه برای انواع خدمات مورد نیاز مردم آماده می شود.
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها در سخنان خود راه حل اصلی کاهش کندی اینترنت را توسعه شبکه اینترنت ثابت کشور عنوان کرده است. برای رسیدن به این هدف از هفته گذشته طرح بهره برداری از شبکه فیبر نوری کشور با واگذاری نیم میلیون پورت فیبر نوری آغاز شد.
علاوه بر این، دو برابر شدن نرخ پهنای باند می تواند منجر به افزایش سه دهم درصدی تولید ناخالص داخلی شود.
وی اعلام کرد به زودی کار اجرایی فیبر نوری خانگی در تمامی شهرستان ها آغاز می شود و کاربران می توانند از طریق سایت www.iranfttx.ir و در آینده با ورود به پست، روند پیشرفت پروژه انتقال 20 میلیون فیبر نوری را دنبال کنند. کد محل سکونت آنها، از زمان تقریبی فعال سازی این پروژه در محله خود مطلع شوید.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
توسعه ارتباطات ثابت در ایران سابقه ای در حدود 130 سال دارد. از روز اولی که سیمهای مسی وارد ایران شد، ارتباطات دائمی در ایران برقرار بود و دائماً صحنه درگیری بین دولت و بخش خصوصی یا درگیری با نیروهای متخاصم که مهمان ناخوانده آن سالها بودند، وجود داشت.
برنامه وزارت ارتباطات اجرای طرح واگذاری 20 میلیون فیبر نوری به منازل و مشاغل تا پایان دولت سیزدهم با همکاری همه دستگاه های اجرایی و سایر وزارتخانه ها و با عزم ملی است.
اهداف توسعه ارتباطات فیبر نوری چیست؟
تحریریه ICTNN شبکه خبری