به گزارش ایتنا از ایسنا، عبدالمهدی اسدی در گفتوگوی تصویری ضمن اشاره به شکایت اخیر واردکنندگان تلفن همراه از انجمن تلفن همراه مبنی بر عدم شفافیت در نحوه تخصیص ارز، اظهار کرد: حدود دو ماه پیش، نامه بیش از 200 شرکت واردکننده تلفن همراه در سراسر کشور با انجمن واردکنندگان تلفن همراه که مطالبات خود را داشتند، بهوجود آمدند 1400 به بعد و در دولت سیزدهم).
رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی خاطرنشان کرد: پیش از این نامه نیز از سوی دولت پیگیر مسائل بودیم تا بتوانیم آمار دقیقی از واردات گوشی تلفن همراه به دست آوریم، اما متاسفانه موفق نبودیم. ما این نامه از مطالبات صنفی را به اکثر نهادهای نظارتی، اجرایی، امنیتی، ریاست جمهوری و … رساندیم و جلسات متعددی با شورای رقابت، سازمان بازرسی کل کشور، قوه قضائیه و … برگزار کردیم.
وی در خصوص وضعیت اخیر واردات تلفن همراه گفت: این وضعیت برای ما سوال است و به دنبال پاسخ هستیم. واردات تلفن همراه شفاف ترین تجارت و صنعت برای دولت در سه سال گذشته بوده است. یک محصول با یک شناسه شفاف است. زیرا از لحظه خرید، صدور مجوز، فروش و … در سامانه های مختلف ثبت می شود. این شفافیت از سوی شرکت ها می آید، اما متاسفانه در دولت چنین شفافیتی وجود ندارد. شرکت ها برادری خود را به دولت ثابت کرده اند، اما به دولت نه.
اسدی تاکید کرد: در حال حاضر دقیقاً نمی دانیم چند میلیون دلار به صورت واقعی برای تلفن همراه وارد شده است. آیا تخصیص ارز به شرکت های مختلف برابر بود یا خیر؟ یک شرکت 150 روز است که منتظر تخصیص ارز برای واردات گوشی تلفن همراه است؟ رمز و راز زیادی وجود دارد.
وی افزود: در بازرسی میدانی اعضای انجمن متوجه شدیم که در حالی که بسیاری از شرکت ها کالای موجود ندارند، بسیاری از شرکت های دیگر نیز کالا را به مقدار زیاد وارد کرده اند و دارای انبار هستند. و از سوی دولت، واردات تلفن همراه در تاریکی مطلق است. خیلی پیگیری کردیم ولی جوابی نگرفتیم. بنابراین ما نمی دانیم که برند چیست، سهم آن از بازار چقدر است و چند میلیون دلار درآمد داشته است؟ چه تعداد کالا وارد شد؟ ضمن اینکه پیش از این در دولت دوم این آمار به صورت ماهانه در اختیار مجمع قرار می گرفت اما در سه سال گذشته این آمار ارائه نشده است. ما نگران این هستیم که آیا در بازار تلفن همراه رانت وجود دارد یا خیر. ما اصرار داریم که اگر اینطور است باید ممنوع شود.
رئیس انجمن فوق تصریح کرد: مقرر شد تخصیص ارز ظرف 60 روز انجام شود (البته 45 روز بود و سپس به 60 روز تبدیل شد). اکنون 150 روز بیشتر به این زمان اختصاص ندارد و بازار با کمبود کالا مواجه است. شرایط برای شرکت ها اصلا مساعد نیست. بسیاری از مشاغل درهای خود را بسته اند و بسیاری از آنها به تخفیف روی آورده اند.
اسدی خاطرنشان کرد: انجمن تلفن همراه ایران 70 درصد از سهم واردات کشور را در اختیار دارد. ما بین 12000 تا 15000 نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم داریم و شرکت ها کارآفرین هستند. اکسیژنی که این جمعیت بزرگ را تغذیه می کند، تخصیص ارز و تهیه کالا است که اگر کافی نباشد، مجبور به کاهش و سپس تعطیل می شوند. ما شرکت های زیادی داریم که منصرف شده اند.
منبع: https://www.itna.ir/news/79921/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B8%D8%A7%D8%B1-%DB%B1%DB%B5%DB%B0-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%DB%8C%D8%B5-%D8%A7%D8%B1%D8%B2
تحریریه ICTNN شبکه خبری