به گفته معاون وزیر ارتباطات، تشخیص رسمی یک آدرس به بهترین وجه زمانی به دست می آید که از یک مرجع ذی صلاح و به طور کلی توانایی تعیین دقیق مکان در نقشه های جغرافیایی دیجیتال و استفاده از داده های مربوط به موقعیت مکانی به دست آید. این فواید بی شماری دارد. برای کشور
به گزارش ICTNN، GNAF مخفف عبارت Geo Coded National Address File است که به تأیید و اعتبارسنجی یک آدرس فیزیکی همراه با موقعیت مکانی و مختصات جغرافیایی آن در داخل کشور کمک می کند.
تسهیل و تسریع در انواع خدمات شهری، مبادله کالا، خدمات پستی و کنترل و رسیدگی به امور مردم، کاهش حضور مردم در ادارات، کاهش بوروکراسی اداری و به طور کلی تسریع در انجام امور مردم از جمله مزایای ممتاز مکان است. کدهای شناسایی
هدف از اجرای طرح GNAF هویت بخشی به اماکن است و در طول اجرای این طرح ابتدا جمعیت ها سپس ادارات و خدمات اجرایی استان از این طرح بهره مند می شوند. جزئیات این طرح به شرح زیر تشریح شد: در اجرای GNF همانند کد ملی اشخاص، کد شناسایی منحصر به فرد برای اماکن صادر می شود و اجرای طرح بانک اطلاعاتی استاندارد آدرس های جغرافیایی بسیار موثر است. مدیریت امور شهری لذا با توجه به اهمیت این موضوع در پیام به عنوان یکی از برنامه های وزیر ارتباطات عنوان شد.
اگرچه این سامانه یکی از پروژههای مهم محسوب میشود، اما اجرای آن در سالهای اخیر با کندی همراه بوده است و به عنوان یکی از چشماندازهای مهم JNF، سرشماری سال 1405 است، در صورتی که پایگاه دادههای مکانیابی کامل و هوشمند نباشد صفحات نصب نشده است، عملا اجرا خواهد شد. سرشماری سال 1405 بر اساس استانداردها و دستورالعمل های تعریف شده امکان پذیر نخواهد بود.
مجموعه داده های فضایی GNAF ابزارهای تحلیلی دقیق تری را برای توسعه جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی در اختیار سازمان های دولتی قرار می دهد.در همین راستا، محمد احمدی، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست اخیراً به تشریح اهمیت پایگاه اطلاعاتی مبتنی بر مکان (GNAF) پرداخت و گفت: تشخیص رسمی یک آدرس به بهترین وجه زمانی حاصل می شود که از یک مقام ذیصلاح به دست آید. دسترسی به اطلاعات مکان هوشمند یکی از موضوعات مهم در حوزه اطلاعات و محاسبات آماری است. به طور کلی، امکان تعیین دقیق مکان بر روی نقشه های جغرافیایی دیجیتال و استفاده از داده های مربوط به مکان، مزایای بی شماری برای کشور دارد.
وی افزود: علم آمار نقش مهمی در شاخص های توسعه ایفا می کند و همه سازمان ها برای اتخاذ سیاست ها، برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های صحیح نیازمند آمار و اطلاعات هستند تا جایی که به نظر می رسد آمار و اطلاعات مبنای پویایی این سازمان است.
به گفته احمدی، مرکز آمار ایران و پست ملی اشتراکات زیادی در حوزه تصمیمگیری دارند که حمایت قوی برای تقویت روابط و گسترش روزافزون این دو مجموعه بهویژه در حوزه اطلاعات آماری ایجاد کرده است. بر اساس موقعیت مکانی و کد پستی
JNEF یکی از برنامه های دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است که شامل تعیین کد جغرافیایی برای هر نقطه از کشور و مشابه سازمان ثبت است.مدیرعامل پست ملی با تاکید بر اینکه همکاری پست ملی و مرکز آمار ایران در دو دهه گذشته بسیار موثر بوده است، افزود: عضویت و همکاری در کارگروه های تخصصی تعیین شناسه تجاری و تدوین آئین نامه اجرایی ثبت ایران استارس. . طرح جمع آوری اطلاعات، آدرس پرونده، نقشه برداری از حوزه های آماری به بخش های پستی، سرشماری نفوس و مسکن 1394، تطبیق شناسه های فهرست و تراکم در بانک های اطلاعاتی طرفین، اتصال کد پستی به بلوک های آماری، عضویت و همکاری در پروژه های ملی GNAF بوده است. بخشی از این همکاری ها
معاون وزیر ارتباطات افزود: با توجه به مکان محور بودن بسیاری از داده های در گردش، کدهای شناسایی مکان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و کد پستی ده رقمی به عنوان کد شناسایی مکان منحصر به فرد در کشور از نظر قابلیت های کاربردی و ساختاری نقش مهمی در زیرساخت های اطلاعاتی کشور ایفا می کند.
در پایان می گوید: مجموعه داده های فضایی GNAF، سازمان های دولتی را قادر می سازد تا ابزارهای تحلیلی دقیق تری برای توسعه جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی، از سرشماری های آماری گرفته تا حمل و نقل و توسعه منطقه ای داشته باشند.
گفتنی است سید ستارهشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تشریح این پروژه و اهمیت آن گفت: یکی از برنامه هایی است که سال هاست در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد. . موضوع (JNF) می باشد که به اختصاص کد جغرافیایی برای هر نقطه از کشور اشاره دارد و این اقدام مشابه مرزبندی در سازمان ثبت است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه تحدید حدود انجام شده و برای هر منطقه کد مشخصی تعیین شده است، اما با توجه به تغییرات مختلف همچنان نیازمند به روز رسانی هستیم که این امر لزوم توجه به JNEF را برجسته می کند.
وی تصریح کرد: در صورت تکمیل مرزبندی و تعیین کد مشخص برای هر منطقه، با توجه به تغییرات مختلف همچنان نیازمند به روز رسانی آن هستیم که این امر لزوم توجه به GNF را برجسته می کند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات