علی اصغر انصاری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ICTNN اظهار داشت: یکی از اتفاقات خوبی که در دولت سیزدهم رخ داد و پیش از این کمتر به آن پرداخته می شد، توسعه رگولاتوری در حوزه مراکز داده و خدمات ابری است. اکنون دو سازمان نظارتی و ارتباطات رادیویی و فناوری اطلاعات ایران به ترتیب مجوز و مجوز مراکز داده را صادر می کنند.
وی افزود: خوشبختانه دیتاسنترهایی که در منطقه ویژه اقتصادی پیام ساخته شده است به جایی رسیده است که تا پایان سال جاری هزار رک (محفظه فلزی برای نگهداری و حفاظت از تجهیزات مختلف شبکه) را در این منطقه عبور خواهیم داد. قطب.” شرکت ارتباطات زیرساخت نیز «محل حضور» خود را در این منطقه فعال کرده و برق و راه های ارتباطی لازم را فراهم کرده است.
دبیر شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد: در گذشته دیتاسنترهای کوچکی در منطقه پیام ساخته می شد. اما اکنون با شکل گیری مراکز داده بزرگ، اکوسیستم خوبی در آنجا شکل گرفته است. در دولت قبل بحث تشکیل قطب مرکز داده بود. اما به دلیل عدم تامین برق و خطوط ارتباطی، این روند به طور کامل تکمیل نشد.
انصاری درباره خدمات اساسی شبکه ملی اطلاعات مانند پیام رسان های ایرانی گفت: اکنون پیام رسان های داخلی تا حد زیادی کاربران را جذب کرده اند اما کافی نیست و همچنان باید نسبت به رقبای خارجی مزیت رقابتی داشته باشند.
وی بیان کرد: یکی از این مزیت های رقابتی ارائه خدمات مورد نیاز کاربران، برای تثبیت کاربران آنهاست. وزارت ارتباطات تلاش های زیادی برای تبدیل پیام رسان ها به پورتال های ارائه خدمات انجام داده است. در حال حاضر خدمات خوب و ارزشمندی مانند تماس تصویری، تماس صوتی، اتصال پیام رسان ها و سایر نوآوری های این چنینی باعث رشد و تثبیت کاربران شده است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات