نسل پنجم اینترنت که از سرعت بالاتری نسبت به نسل های قبلی خود برخوردار است. در ایران نیز مانند سایر کشورها توسط اپراتورها راه اندازی و توسعه می یابد و طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت ارتباطات، تاکنون 840 سایت 5G راه اندازی شده است.
به گزارش ICTNN، سرعت مورد نیاز هر فرد در شبکه های تلفن همراه به اپلیکیشن ها و خدمات ارائه شده و همچنین نیاز کاربران بستگی دارد و امروزه میانگین مصرف دیتای شبکه های تلفن همراه در سراسر جهان برای هر نفر تقریباً 20 گیگابایت در ماه است. میزان ترافیک داده در آینده افزایش خواهد یافت، به طوری که طی سه سال آینده این میزان به 35 گیگابایت در ماه خواهد رسید.
بر اساس اطلاعات و گزارش های منتشر شده در منابع خبری و رسانه ها، مشاهده می شود که برخی از کشورهای جهان با انعقاد قراردادهای همکاری با سایر کشورها نسبت به توسعه زیرساخت های لازم و ایجاد شبکه اینترنت 5G آزمایشی و نهایی تمایل بیشتری نشان داده اند. بزرگترین اپراتورهای مخابراتی که به کاربران و شهروندان خود فرصت بهره مندی از خدمات اینترنت پرسرعت 5G را ارائه می دهند.
شبکههای 5G یا نسل پنجم سرعت بسیار بالاتری نسبت به نسل قبلی دارند و ویژگیهای آینده مانند اتومبیلهای خودران را امکانپذیر میکنند و انتظار میرود اشتراکهای 5G در سال 2027 به 4.4 میلیارد برسد.
به گفته کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پهنای باند این نسل از اینترنت بسیار بالاست، بنابراین اگر فناوری 5G را نمونه ای از بزرگراه ها بدانیم، شاید فناوری 4G یک بزرگراه دو خطه و فناوری 5G باشد. مانند بزرگراه چهار بانده، بنابراین سرعت و کیفیت افزایش می یابد.
در ایران نیز مانند سایر کشورها، نسل پنجم اینترنت نیازمند نیازمندی ها و زیرساخت هایی است که اصلی ترین آن فرکانس است. بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات، از آغاز به کار وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم، 840 سایت نسل پنجم تلفن همراه با هدف افزایش کیفیت و سرعت اینترنت راه اندازی شده است.
به گفته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، فرکانس نسل پنجم تنها 3600 و 3800 نیست و البته زیر 1000 تا 24000 برای 5G قابل استفاده است. اما البته کیفیت خدمات متفاوت است و در حال حاضر اپراتورها سرویس 5G را در فرکانس های دیگری که به آنها اختصاص داده شده ارائه می دهند.
وی تاکید کرد: فرکانس 3800-3600 را در اختیار اپراتورها قرار می دهند که بتوانند به طور موثر سرعت چند صد مگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربر قرار دهند و امیدوارند تا پایان سال این امر محقق شود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات