به گزارش روز چهارشنبه ICTNN از مرکز ملی فضای مجازی، «سید ابوالحسن فیروزآبادی» در سومین دوره از سلسله نشست های ایمنی زیستی مؤسسه Value Think اظهار داشت: تحولات نرم افزاری در حوزه اطلاعات و فناوری اطلاعات منجر به تحولات اقتصادی گسترده ای شده است. بر اساس نرم افزار.” و سیستم های اداری، پولی و اقتصادی جهان را در عصر صنعتی متحول کرده است که با ایجاد و گسترش پول کاغذی و روش ها و تکنیک های نوین مالی مبتنی بر بانک ها و موسسات مالی مواجه شده است.
فیروزآبادی با اشاره به رشد بازارهای فیزیکی و توسعه آنها به بازارهای مجازی، گفت: ارکان اقتصاد دیجیتال مبتنی بر استفاده از فناوریهای نرمافزاری در این حوزه است و یکی از ویژگیهای این دوره، تفاوت در نوع آن است. پول و خدمات ارائه شده است.”
وی تاکید کرد: خدمات در این عصر اجتماعی است و همه افراد جامعه از آن استفاده می کنند و فناوری ها در حال ارزش آفرینی هستند تا جایی که برخی نام اینترنت را ارزش گذاری کرده اند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص فناوری بلاک چین تصریح کرد: بلاک چین فناوری است که با استفاده از زنجیره اطلاعات و مکانیسم تمرکززدایی اطلاعات می تواند اطلاعات را بدون تغییر و بر اساس اجماع افراد ثبت و ذخیره کند. از فناوری های دیگری مانند هشگراف و امضای دیجیتال استفاده می کند.
وی با بیان اینکه با فناوری بلاک چین، سیستمی با اعتماد صفر بدون استفاده از نهادها، سازمان ها و رابط سوم بین دو نفر ایجاد می شود، ادامه داد: این فناوری کارکردهای بسیاری دارد که یکی از پرکاربردترین آن ها وارد بازار شده است. بیش از یک دهه این رمز ارزها است، همچنین می توان از آن در قراردادها و توکن های هوشمند استفاده کرد که توکن ها کالاها و خدمات را شناسایی می کنند و بر اساس هویت غیرقابل انکار به مدیریت دست می یابند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: از توکن ICO برای سرمایه گذاری و تشکیل کسب و کارهای بزرگ در گمنامی و یا توکن غیرقابل تعویض برای شناسایی مالکیت معنوی استفاده می شود.
فیروزآبادی با اشاره به استفاده از این فناوری در حوزههای بیمه، بانک، بهداشت و آموزش گفت: این فناوری با ترکیب زیرمجموعه فناوری دفتر کل توزیع شده یا DLT، میتواند خدمات بلاک چین خصوصی و عمومی را ارتقا دهد و از فضای مجازی با اهداف اقتصادی و اجتماعی در راستای توسعه جهانی شدن و بزرگ شدن بازارهای اقتصادی که در آن نهادینه سازی با ترویج بی هویتی و هویت های موقت مبتنی بر هویت نقش محور در شبکه ترویج می شود، این فناوری می تواند نقش بسزایی در این حوزه داشته باشد.
وی با تاکید بر سه ویژگی فضای مجازی اجتماعی، گریز از مرکز و دانش محور گفت: این سه ویژگی ماهیت فناوری های نوظهور مانند اینترنت اشیا و پلتفرم ها را می سازد که باید برای طراحی بازار ایران و آگاهی از آن ها طراحی شود. محدودیت ها، فرصت ها و تهدیدها». در کشور است که ما این ویژگی ها را درک می کنیم.
فیروزآبادی تصریح کرد: اعتماد شبکه ای که از این طریق ایجاد می شود مبتنی بر الگوریتم است و بنابراین یکی از دولت ها در کشورها دولت های الگوریتمی هستند که قدرت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تولید می کنند، بنابراین افرادی که به دنبال توسعه فناوری های نرم افزاری با اقتصاد هستند. چشم انداز و تصرف بازارهای بزرگ جهانی و جامعه محور با مدل های جدید کسب و کار در استارتاپ ها باید به این نوع حکمرانی توجه شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها در ابتدای اجرای این نوع حکمرانی هستند، افزود: در کشورهای اسلامی شاهد تلاش گسترده ای برای بهره برداری از بلاک چین هستیم که موفق ترین آنها امارات است که سرمایه گذاری کرده است. به شدت در ارزهای دیجیتال است.” بلاک چین ارز دیجیتال ملی و صرافی های اسلامی راه اندازی کرده است. مالزی نیز در این زمینه پیشرو است و از این فناوری در برخی خدمات اداری مانند استعلام مدرک دانشگاهی یا کشاورزی استفاده می کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به وضعیت کشور در زمینه بهره برداری از فناوری بلاک چین، گفت: در سال های اخیر صحبت هایی درباره فناوری بلاک چین و ارزهای رمزنگاری شده ارزی در کشور مطرح شده است که زمینه تولید این بوده است. رمز ارز که در نهایت منجر به تاسیس برخی صرافی ها و کیف پول های غیر رسمی شد.
وی تاکید کرد: در ایران با توجه به اینکه دولت بازیگر اصلی است، دولت باید برای حل بسیاری از مشکلات در حوزه پولی و مالی و حتی راه اندازی پلتفرم های قراردادهای هوشمند وارد این عرصه شود که متاسفانه به دلیل استفاده نادرست از آن ” ، منجر به آسیب به بازار سرمایه می شود در حالی که می توان با ایجاد توکن در بازار سرمایه به ایجاد رونق کمک کرد. همچنین در دانشگاه ها و مراکز نظارتی پولی و مالی نوعی بی توجهی و عدم آگاهی عملیاتی در این زمینه مشاهده می شود.
فیروزآبادی اعلام کرد: برای تشکیل دولت دیجیتال و راه اندازی مدل دولتی به صورت بستری باید بسترهایی ایجاد شود تا بخش خصوصی نیز بتواند در آن خدمات ارائه کند اما همچنان در داخل از این زنجیره محروم است و شاهد نوعی عقب ماندگی تدریجی ما سیستم های جهانی خود مانند بانک ها و شرکت های بیمه هستیم.
وی با اشاره به ابلاغ سامانه تست سندباکس از نامه های مرکز ملی فضای مجازی در این زمینه، گفت: در حوزه بلاک چین و فناوری پیشرفته در سامانه آموزش سندباکس گزارشی در مرکز ملی فضای مجازی دریافت نشده است. ای چند رشته ای و کسب دانش و شناخت صحیح از فناوری نوظهور و همگرا می توان با مقررات مناسب شاهد بازاری پویا، رقابتی و کارآفرین در کشور بود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
تحریریه ICTNN شبکه خبری