دستیابی به یک جامعه مترقی و اخلاقی ، ارتقاء موقعیت و کسب سهم مناسب از اقتصاد دیجیتال ، فراهم آوردن زمینه برای حکمرانی خوب در فضای مجازی ، ایجاد یک سیستم جامع و فراگیر در سطح ملی برای تأمین خدمات و زیرساخت های حیاتی ، حضور کارآمد و هدفمند در عرصه ملی این یکی از اهداف استراتژیک است که در بیانیه شورای عالی فضای مجازی در افق 1404 ذکر شده است.
وی افزود: “من به عنوان وزیر ، فرمانده میدان خواهم بود و مسئولیت این کار را بر عهده می گیرم ؛ اما همه بخش ها نیز باید نقش خود را در تحقق شبکه ملی اطلاعات ، از سوی تنظیم کننده ، که باید مشخص کند چه سیاستی را تجدید نظر کنند. قصد دارد بخش خصوصی و دولتی ، زیرساخت ها ، سازمان فناوری اطلاعات ، پست و اداره پست و دیگران را دنبال کند. نقش آنها در توسعه شبکه ملی اطلاعات چیست؟ همه سازمان های زیر مجموعه وزارت ارتباطات باید مشخص کنند آنها برای شبکه ملی اطلاعات انجام می دهند.
سند شورای عالی فضای مجازی چه می گوید؟
به گفته مقامات اجرایی (وزارت ارتباطات) و سرپرستان (شورای عالی فضای مجازی) ، پروژه شبکه ملی اطلاعات طوری طراحی شده است که دسترسی به اینترنت بهتر ، ارزان تر و ایمن تری را در اختیار کاربران قرار دهد و هیچ منافاتی با اینترنت جهانی ندارد.
با این حال ، وقتی صحبت از شبکه اطلاعات ملی می شود ، کاربران معمولاً از آن انتقاد می کنند و تکمیل شبکه ملی اطلاعات به این معنی است که دسترسی به اینترنت جهانی محدود است ، که به دلیل عدم اطلاع کاربران اینترنت در مورد استفاده است از شبکه ملی اطلاعات
عیسی زارع پور ، وزیر ارتباطات ، به عنوان مجری شبکه ملی اطلاعات می گوید: “متأسفانه برخی از مردم کشور هنوز شبکه ملی اطلاعات را وسیله ای برای قطع دسترسی به شبکه جهانی وب می دانند.” “باید علنی شود که هیچ کس به دنبال قطع شبکه جهانی وب با راه اندازی و تکمیل یک شبکه اطلاعات ملی نیست.”
در پاسخ به این برداشت ، مقامات شاخه سیاستگذاری و اجرایی شبکه ملی اطلاعات بارها اعلام کرده اند که شبکه اطلاعات به معنای جدایی از اینترنت نیست. این شبکه یک استراتژی برای ایجاد یک فضای مجازی قابل دسترس ، پایدار ، ارزان و ایمن است که از طریق آن مشاغل می توانند به راحتی رشد کنند و خدمات با کیفیتی در همه جا در اختیار کاربران قرار می گیرد.
آیت الله سید ابراهیم رییسی تکمیل و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را یک ضرورت دانست و به مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دستور داد تا تکمیل تکمیل شبکه ملی اطلاعات را با جدیت دنبال کنند.
عیسی زارع پور ، وزیر ارتباطات ، به عنوان مجری شبکه ملی اطلاعات می گوید: “متأسفانه برخی از مردم کشور هنوز شبکه ملی اطلاعات را وسیله ای برای قطع دسترسی به شبکه جهانی وب می دانند.” “باید علنی شود که هیچ کس به دنبال قطع شبکه جهانی وب با راه اندازی و تکمیل یک شبکه اطلاعات ملی نیست.”
زارع پور خاطرنشان کرد: هدف از تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات این است که کاربران بتوانند از طریق آن امرار معاش کنند ؛ دولت باید برای این کار الگوی اقتصادی داشته باشد. شبکه ملی اطلاعات باید به فعالیت اصلی بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات تبدیل شود. سپس می توان گفت وزارت ارتباطات کار خود را به درستی انجام داده است.
وزیر ارتباطات توسعه شبکه ملی اطلاعات را یک نمایش نمی داند ، به همین دلیل است که او گفت: – برای بالا بردن بستر ملی و من آن را به عنوان وزیر باز می کنم و فردا فرد دیگری از آن استفاده نخواهد کرد و هیچ فعالیت اکولوژیکی و اقتصادی اصلاً شکل خواهد گرفت فایده ای ندارد. “این یک نمایشنامه می شود که من اصلا نمایشنامه نویس نیستم.”
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در بیانیه ای که توسط شورای عالی فضای مجازی صادر شده است ، اهداف عملیاتی برای شبکه اطلاعات ملی تا پایان سال 1400 تعیین شده است که 80 درصد از خانوارها می توانند به پهنای باند ثابت با سرعت 25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند و 100 درصد از کشور را برای دسترسی پوشش دهند. پهنای باند اقتصادی با سرعت متوسط 10 مگابیت بر ثانیه ، مزیت اقتصادی و تعرفه رقابتی در دسترسی به خدمات و محتوای داخلی حداقل دو برابر و دسترسی به خدمات پایه شبکه اطلاعات ملی حداقل سه برابر رقبای خارجی و در نهایت کیفی مزیت دسترسی به خدمات و محتوای داخلی پنج برابر نسبت به خدمات محتوای خارجی ، امکان اتصال حداقل 10 users از کاربران با دسترسی بر اساس نسل جدید ارتباطات ، ایجاد حداقل سه مرکز داده در سه استان ، ارائه امنیت سیستم عامل داخلی تلفن همراه و ایجاد گذرگاه های داخلی ایمن.
توسعه شبکه اطلاعات ملی نمایشی نیست
رئیس جمهور در جلسه شورای عالی فضای مجازی بر تلاش مضاعف همه دستگاه ها در ساماندهی فضای مجازی برای جبران عقب ماندگی های این حوزه و دستیابی به اهداف اصلی شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد.
طرح جامع شبکه ملی اطلاعات در شورا تصویب شد و افق آن به 1404 باز می گردد ، اما برای سال 1400 ، مجموعه ای از پروژه ها مشخص شده اند که باید توسط وزارت ارتباطات و سایر نهادهای مسئول توسعه تأیید شوند. از شبکه ملی اطلاعات بالاخره برسد.
وزیر ارتباطات در برنامه های خود اعلام کرده است که در عصر جدید ، تحقق شبکه ملی اطلاعات در همه سطوح است. لایه هایی در اختیار وزارت ارتباطات است که باید با سرعت و همگرایی بیشتری به جلو حرکت کنند.
به گزارش روز چهارشنبه ICTNN ، تسریع در تکمیل و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات یکی از اولویت های اصلی دولت سیزدهم در حوزه فناوری اطلاعات است و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر ضرورت تسریع راه اندازی آن تأکید می کند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری