به گفته کارشناسان، مزایا و معایب اینترنت بیشتر از مخاطراتی است که به همراه دارد و در عین حال تهدیدات سایبری در حال افزایش است، بنابراین می توان از بیمه سایبری به عنوان یکی از راهکارهای افزایش امنیت سایبری استفاده کرد.
به گزارش ICTNN، امنیت سایبری اجتماعی یک حوزه علمی نوظهور است که بر علوم سایبری و علوم اجتماعی تمرکز دارد و هدف آن توصیف، درک و پیشبینی تغییراتی است که در رفتار انسانها ناشی از فضای مجازی رخ میدهد و همچنین جنبههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را بررسی میکند. این رفتارها و ایجاد زیرساخت های سایبری لازم برای رویارویی جامعه با شرایط متغیر و تهدیدات سایبری واقعی یا تهدید شده اجتماعی.
امروزه فناوری به بازیگران دولتی و غیردولتی اجازه میدهد تا با سرعت الگوریتمها، عقاید و عقاید را در مقیاس جهانی دستکاری کنند و میدان نبرد را در هر سطحی تغییر دهند. بدافزار، آسیب پذیری وصله امنیتی، مهندسی اجتماعی و ترافیک غیرانسانی از جمله روش هایی هستند که می توانند بر امنیت سیستم یا وب سایت تأثیر بگذارند.
به غیر از ایران، وب سایت ها و مراکز دولتی سایر کشورها نیز از حملات سایبری در امان نبودند. بنابراین با توجه به افزایش حملات سایبری و تلاش برای ترمیم آسیب های آن، بیمه سایبری یکی از راهکارهای افزایش امنیت سایبری است. بیمه امنیت سایبری یا همان بیمه سایبری یکی از انواع خدمات بیمه ای ویژه ای است که سال ها در ایران و حتی برخی کشورها ارائه می شود و اقدامات جدی در این زمینه از جمله در ابتدای سال 1390 انجام شده است. به محض معرفی، مذاکراتی با بیمه مرکزی صورت گرفت.
رئیس سابق مرکز ملی فضای مجازی کشور در این زمینه ارزیابی کرد: دنیا به دلیل تنوع، پیچیدگی و جدید بودن مشکلات و همچنین بازار در حال توسعه آن در این حوزه با مشکلاتی مواجه است و ایران نیز به دلیل افزایش حجم ارتباطات با مشکلاتی مواجه است. . نسبت به سایر کشورها در این زمینه با چالش های بیشتری مواجه است و بر این اساس باید بتوانیم با بازتعریف اصول حکمرانی در یک سیستم شبکه ای و نقش آفرینی برای بخش خصوصی، تعامل دوجانبه با بخش خصوصی داشته باشیم. سهامداران در آن
وی بر استقرار بیمه سایبری و امنیت الکترونیک صنعتی در کشور تاکید کرد و تصریح کرد: تامین امنیت اقتصاد دیجیتال در کشور مهم است و تضمین ثبات شرکتهای خصوصی تجاری که خدمات اجتماعی گستردهای را در فضای مجازی ارائه میکنند، از اولویتها است. دولتی که بخش خصوصی باید حفظ کند و باید سازماندهی شود. بر این اساس شورای عالی فضای مجازی مصوبه ای مبنی بر پاسخگویی و مسئولیت بالاترین مقام هر سازمان در این حوزه به تصویب رساند که بر اساس آن در صورت بروز اختلال در خدمات اجتماعی، رئیس هر سازمان باید پاسخگو باشد. نهادهای قضایی از کشور
اگرچه جزئیات زیادی در این زمینه اعلام نشده است، یک مقام مسئول در سال گذشته توضیح داد که پوشش بیمه سایبری در چندین شرکت بیمه آغاز شده و ریسک تجاری ناشی از محدودیت های اینترنتی را پوشش می دهد.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره بیمه سایبری نیز گفت، مورد دیگری که می توان از فناوری های نوین استفاده کرد، بیمه سایبری است. زیرا تحول دیجیتال در سایر حوزه ها می تواند هم تهدید و هم فرصت برای صنعت بیمه باشد و تحول دیجیتال دامنه خطرات سایبری را افزایش داده است.
در کشورهای دیگر مانند ایران به دلیل اهمیت فراوان این موضوع توجه ویژه ای به آن شده است. به عنوان مثال، کمیته تجارت فدرال در ایالات متحده صاحبان مشاغل جدید را به خرید بیمه امنیتی تشویق کرد و تلاش کرد ظرف چند سال آن را به قانون اجباری تبدیل کند زیرا هر کسب و کاری در صورت از دست دادن اطلاعات ثبت شده مشتریان خود، اعتبار خود را از دست می دهد. و در زمان حملات سایبری، چه درآمد تجارت الکترونیک یک دلار باشد یا یک میلیون دلار بدون بیمه سایبری، در یک چشم به هم زدن از بین می رود.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات