این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ضرر اپراتورها در شرایط فعلی ناشی از این دو مورد نیست، تصریح کرد: ضرر سوم افزایش هزینه تبادل ترافیک با ارائه دهندگان خدمات پایه است. بر اساس مصوبه 318 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اپراتورها موظفند هزینه ترافیکی را که با آنها مبادله می کنند در مرکز IXP برای خدمات پایه برنامه ملی پرداخت کنند و چون این روزها مصرف آنها افزایش یافته است هزینه افزایش ترافیک همتا به همتا را می پردازند و بنابراین اگر اپراتوری ماهیانه 10 میلیارد تومان به یک پیام رسان پرداخت می کرد، الان باید چندین برابر مثلاً 20 تا 30 میلیارد پول بدهد.
بررسی گزارش درآمد ماهانه برخی اپراتورهای تلفن همراه به وضوح کاهش درآمد اپراتورها را نشان می دهد. در نتیجه درآمد یکی از اپراتورهای محل بهره برداری از خطوط تلفن همراه در مهرماه (دوره قطع اینترنت) نسبت به شهریور ماه بیش از ۷۴۳ میلیارد تومان کاهش یافت.
بر این اساس می توان گفت که با کاهش پهنای باند اینترنت، اپراتورها بدون جبران خسارتی از بخشی از درآمد خود محروم می شوند و این امر در آینده نزدیک برای اپراتورها به عنوان بزرگترین بازیگران این حوزه به مشکل تبدیل خواهد شد. . زیرا با از دست دادن و خروج اپراتورها از عرصه اقتصادی، سایر بخش های ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
بررسی گزارش های مالی اپراتورهای تلفن همراه پس از اعمال محدودیت های اینترنتی در کشور طی یک ماه گذشته نشان می دهد که علاوه بر مشاغل، اپراتورهای تلفن همراه نیز از این موضوع متضرر و متضرر شده اند.
به گزارش ICTNN، اکثر کاربران بستر ارتباطی «دیتا» را با هزینه های مقرون به صرفه تر و امکانات بیشتر ترجیح می دهند و از این رو در دنیای امروز، عمده درآمدزایی و سود اپراتورهای موبایل اغلب از ارائه خدمات ارزش افزوده حاصل می شود. خدمات و خدمات پهنای باند.
وی ادامه داد: طبیعی است که وقتی فروش یک اپراتور پایین می آید، سودش هم پایین می آید و این خود به معنای ضرر یک طرف است. اما جنبه دوم زیان اقتصادی افزایش فروش و مصرف پهنای باند داخلی است، زیرا تعرفه پهنای باند داخلی نیم بها است و ترافیک نیم بها برای اپراتورها سودی ندارد و حتی اپراتورها عملاً به فروش پهنای باند خانگی یارانه می دهند، بنابراین. ، مهم نیست که چقدر پهنای باند فروخته می شود. اگر داخلی بیشتر جایگزین خارجی برای آنها شود، سود آنها افزایش نمی یابد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
تماس خبرنگار ICTNN با همراه اول برای اطلاع از صحت این موضوع به این نتیجه رسید که تمامی اطلاعات مالی همراه اول به دلیل سهامی عام بودن در کدال موجود است و رقم منتشر شده 734 میلیاردی مربوط به مقایسه اپراتور. کارکرد خطوط تلفن همراه در مهرماه (زمان قطع اینترنت) نیز نسبت به شهریور ماه سالم است و در کدال موجود است. اپراتور دوم تلفن همراه به خبرنگار ICTNN گفت: این موضوع در دست بررسی است و با مشخص شدن نتیجه اعلام می شود.
کشیری گفت: مشکل مهمی که چندان به آن توجه نمی شود این است که هزینه پهنای باند اینترنت حدود 10 درصد هزینه اپراتورها است و عملا هزینه ترافیک داخلی و خارجی برای اپراتورهایی که ترافیک ملی را 50 درصد ارزان می کنند تفاوت چندانی ندارد. ترافیک برای اپراتورهای فروش مشتریان می خواهم به این نکته اشاره کنم که افزایش مصرف پهنای باند ملی به خودی خود اقدام خوبی است و هیچکس نمی گوید بد است، اما حداقل سازوکار اقتصادی فعلی که اتخاذ شده اشتباه است و منجر به تامین ضرر خواهد شد. خدمات ملی به دلیل بهینه بودن و به صرفه نیست.
در همین راستا محمد کیشوری – کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات – در گفت وگو با ICTNN، اظهار کرد: اپراتورها یکی از بزرگ ترین بازندگان شرایط فعلی اینترنت در کشور هستند، هم نقطه قطع و هم نقطه قطعی اینترنت در کشور. از محل فیلترینگ برای اپراتورها، این وضعیت مانند یک فلش سه نقطه است و من فکر می کنم آنها حداقل از سه جنبه محدود می شوند. اولاً، تقریباً 60 تا 70 درصد درآمد اپراتورهای تلفن همراه از اینترنت است و طبق آمار و برآوردهای انجام شده با اعمال محدودیت های اینترنتی در کشور، حدود 30 تا 35 درصد از مصرف و فروش اپراتورها در سطح اینترنت کاهش یافته است. بنابراین مشخص است که حداقل 20 درصد بر کل درآمد، مصرف و اینترنت آنها تأثیر داشته است و به عبارتی درآمد آنها کاهش یافته است.
وی در پایان گفت: این سه عامل در نهایت چرخه کسب و کار را از دست فعالان فعالیت اقتصادی و منطق سودآوری دور می کند و بنابراین این فعالان باید یا سرمایه خود را از دست بدهند یا با روش دیگری جبران کنند که در طولانی مدت اصطلاح عواقبی بر شبکه خواهد داشت و همه مبارزان این حوزه حتی خود مشترکین از آن متضرر خواهند شد.
اعمال محدودیت های اینترنت در کشور طی یک ماه گذشته علاوه بر مشاغل، اپراتورهای تلفن همراه را نیز تحت تاثیر قرار داده است و آنها نیز با خرید پهنای باند از طریق هاب های بین المللی و متحمل ضرر و زیان ناشی از قطع اینترنت، از این قطعی ها متضرر شده اند. زیرا بهای خرید پهنای باند را برای مدت معینی پرداخت کرده اند، اما به دلیل قطعی اینترنت قادر به ارائه آن نبوده و از این محل درآمدی کسب نکرده اند و مشتریان آنها تمایل کمتری به تمدید یا خرید اینترنت دارند. اشتراک ها و بسته ها نیز در این زمینه ناکارآمد نیست.
به گفته کارشناسان، پیشبینی کاهش درآمد اپراتورها تا پایان سال جاری، افت شدید ارزش سهام بخش مخابرات در بورس و مشکلات جدی نقدینگی این شرکتها را میتوان در برخی مواقع منعکس کرد. پرداخت مطالبات پیمانکاران و یا تاخیر طولانی در پرداخت دستمزد کارکنان دور از ذهن است. با ادامه این روند، گمان می رود اپراتورهای تلفن همراه به دنبال راهی برای جبران افت درآمد هستند و اینکه آیا می توان از این ضرر به عنوان مثال تغییر قبوض مشترکین یا کاهش کیفیت استفاده کرد. خدمات یا تغییرات بسته های اینترنتی
تحریریه ICTNN شبکه خبری