وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: بر اساس قانونی که تصویب شده، حوزه ارتباطات تا پایان سال 1400 مجاز به افزایش تعرفه نیست، در حالی که در سایر بخش ها با افزایش قیمت و تعرفه مواجه بوده ایم.
زارع پور تاکید کرد: ارتباط در زندگی مردم نقش اساسی دارد. هر چقدر هم که در کشور خدمات ارائه کنیم اما کیفیت اینترنت خوب نباشد، کاری انجام نمی دهیم. هدف ما توسعه 20 میلیون پورت فیبر نوری برای توسعه و بهبود کیفیت ارتباطات ثابت است. مخابرات به عنوان یک سرمایه بزرگ ملی باید کار کند و نقش خود را در تکمیل شبکه ملی اطلاعات ایفا کند.
به گزارش روز دوشنبه ICTNN، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین بهره برداری از پروژه های شرکت مخابرات ایران به مناسبت دهه مبارک فجر گفت: در شرایط کنونی فناوری اطلاعات زندگی انسان ها را زیر و رو کرده است و ایده. زندگی بدون فناوری اطلاعات برای همه مردم ترسناک است.” در چنین شرایطی راهبرد دولت مردمی و دولت تحول آفرین سیزدهم این است که از این فناوری به عنوان فرصت استفاده کنند و کار را برای مردم تسهیل کنند تا تحولی در شأن مردم کشور ایجاد شود. نگاه دولت سیزدهم، نگاه فرصت طلبانه و مثبت به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وزیر ارتباطات گفت: یکی از اهداف دولت سیزدهم این است که ظرف سه سال تمام خدمات دولت به صورت هوشمند در اختیار مردم قرار گیرد. یکی از تاکیدات مهم رئیس جمهور انجام کاری برای تسهیل دسترسی مردم به خدمات مورد نیاز است. این تنها با استفاده از فناوری اطلاعات امکان پذیر است.
وی تاکید کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در کنار شرکت مخابرات است و هر کاری که لازم باشد انجام می دهد. امروز که 2000 میلیارد پروژه را افتتاح می کنیم مردم باید شاهد افزایش شاخص های کیفی باشند وگرنه برگزاری جلسات و افتتاحیه اگر به نتیجه برسد فقط یک دردسر است. مردم باید بعد از افتتاح پروژه ها احساس رضایت کنند و گلایه هایشان کمتر باشد.
زارع پور تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات دو بال دارد و تمام تلاش ها برای دستیابی به این دو بال است. بال اول ایجاد یک شبکه پرسرعت، با کیفیت و ایمن در سراسر کشور است. در این شبکه باید شرایط به گونه ای باشد که پیام های ما از بستر ارتباطی کشور خارج نشود و با استفاده از بستر ارتباطی ما به دست مخاطبان برسد. یکی از حوزه هایی که به صورت هفتگی رصد می کنم پروژه های مخابراتی است چرا که توسعه در این حوزه با تحقق شبکه ملی اطلاعات محقق می شود.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: رتبه اینترنت ثابت ایران در بین کشورهای دنیا 140 است که در خور کشور ما نیست. این رتبه بندی نشان می دهد که ما راه را اشتباه رفته ایم. باید این مسیر را مرور کنیم و مشکلات موجود در آن را حل کنیم.
وی با تاکید بر طرح راه اندازی 20 میلیون فیبر نوری در کشور تاکید کرد: بال دیگر شبکه ملی اطلاعات ارائه خدمات بومی خوب در بستر شبکه است. سند شبکه ملی اطلاعات وظایف متنوعی را در اختیار وزارت ارتباطات قرار می دهد تا هر آنچه را که مردم نیاز دارند در اختیار آنها قرار دهد.
زارع پور افزود: مخابرات می تواند در این زمینه نقش اساسی داشته باشد و به بخش خصوصی نیز میدان دهد. یکی از اقدامات مهم مخابرات اجرای قانون بیت استریم است که مدت هاست قرارداد آن بسته شده است. این یکی از ده ها مثالی است که مخابرات می تواند تا حدودی از آن استفاده کند. برای انجام وظیفه ملی خود برای توسعه شبکه ملی اطلاعات باید موانع از سر راه شرکت مخابرات برداشته شود.
وی تاکید کرد: زیرساخت شبکه ارتباطی کشور شبکه ملی اطلاعات است. کلان وظایف توسط مرکز ملی فضای مجازی در قالب سند معماری شبکه ملی اطلاعات اعلام شده که تحقق بیش از 75 درصد آن مربوط به خانواده ارتباطات کشور است.
وی خاطرنشان کرد: عدم مجوز افزایش تعرفه ها توسعه را با مشکل مواجه کرده است. من شخصاً با رئیس مجلس صحبت کردم تا اینگونه مسائل حل شود و حوزه ارتباطات راه تخصصی خود را طی کند و شرمنده مردم نباشیم. هدف ما ایجاد یک شبکه چند مگابیتی پرسرعت برای افرادی است که نیاز به سرمایه گذاری دولتی یا بخش خصوصی دارند. در برخی کشورها دولت تا چند میلیارد دلار سرمایه گذاری می کند، اما در کشور ما نه. این اشتباهات در سیاست گذاری باعث عقب ماندگی یک حوزه می شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات