سخنگوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه گفت: نوکیا رتبه سوم را در بین برندها دارد که 12 درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده و 2 میلیون و 250 هزار دستگاه به ارزش 54 میلیون دلار در کشور مصرف شده است. با وجود اینکه نوکیا 12 درصد از بازار داخلی ایران را به خود اختصاص داده است، اما از نظر ارزشی رتبه بالایی ندارد زیرا قیمت این گوشی ها پایین است و اکثر آنها فیچرفون (گوشی دکمه ای) هستند.
سهم 48 درصدی سامسونگ در بازار تلفن همراه ایران
علیان تصریح کرد: اپل پس از نوکیا 6 درصد از بازار ایران را به خود اختصاص داده و در 12 ماه گذشته یک میلیون و 30 هزار گوشی موبایل از این برند به ارزش یک میلیارد و 350 میلیون دلار در کشور مصرف شده است. هوآوی نیز یک درصد از سهم بازار را در اختیار دارد و ۲۳۰ هزار دستگاه از این برند به ارزش ۷ میلیون دلار وارد شبکه ارتباطی کشور شده است.
وی درباره مدل های پرمصرف و پرتقاضا در بازار ایران گفت: سامسونگ A12 با 2 میلیون و 141 هزار و 700 دستگاه به ارزش 349 میلیون دلار پرتقاضاترین و پرمصرف ترین دستگاه در بازار موبایل ایران بوده است. پس از آن نوکیا 105 قرار دارد که با بیش از یک میلیون دستگاه به ارزش 14 میلیون دلار وارد کشور شده و در رتبه دوم قرار دارد.
وی در تشریح جزئیات واردات و مصرف گوشی تلفن همراه در 12 ماه گذشته بیان کرد: بیشترین مصرف و واردات در خرداد ماه سال جاری اتفاق افتاده است. اگرچه سال گذشته بیشترین میزان واردات در ماه های پایانی سال بود، اما امسال میزان مصرف و واردات به ماه های پایانی ختم نشد. واردات گوشی تلفن همراه در خرداد ماه حدود 2 میلیون دستگاه بوده که از این میزان 1.8 میلیون دستگاه مصرف و وارد شبکه ارتباطی کشور شده است.
علیان در خصوص سهم بازار برندهای تلفن همراه در 12 ماه گذشته گفت: برند سامسونگ 48 درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده و در این مدت 8 میلیون و 710 هزار گوشی موبایل سامسونگ در مدل های مختلف به ارزش یک میلیارد و 878 میلیون دلار وارد کشور شد.» است. پس از سامسونگ، برند شیائومی 28 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده و 5 میلیون و 210 هزار دستگاه از این برند در کشور مصرف شده است که ارزش آن یک میلیارد و 106 میلیون دلار بوده است.
محمدرضا علیان در گفت و گو با خبرنگار ICTNN اظهار داشت: نزدیک بودن رقم واردات و میزان مصرف تلفن همراه در مدت مذکور نشان از وجود تعادل منطقی بین مصرف و واردات دارد. همچنین آمارها نشان می دهد که نسبت به سال گذشته واردات و مصرف گوشی موبایل افزایش داشته است.
به گزارش ICTNN، استفاده مردم از اینترنت که مستلزم دسترسی به تلفن همراه است باعث شده است 135 میلیون و 889 هزار و 244 خط تلفن همراه در کشور فعال باشد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
علیان خاطرنشان کرد: رتبه چهارم مربوط به برند سامسونگ و گوشی A21S است که 177 هزار و 400 دستگاه از این نوع به ارزش 102 میلیون و 900 هزار دلار در کشور مصرف شده است. بعدی سامسونگ A32 است که 652500 دستگاه از این مدل به ارزش 157900000 دلار وارد شده است.
سخنگوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه گفت: تلفن همراه POCO X3 PRO از برند شیائومی با یک میلیون و 13 هزار دستگاه به ارزش 262 میلیون دلار، پرتقاضاترین دستگاه این برند است.
وی افزود: در بین گوشی های اپل، آیفون 12 پرومکس با 253 هزار و 600 دستگاه به ارزش 350 میلیون و 300 هزار دلار رتبه نخست را در میان گوشی های این برند به خود اختصاص داده است. اپل اگرچه بیشترین سهم را از بازار جهانی دارد، اما به دلیل شرایط اقتصادی، گرانی این گوشی ها و دسترسی سخت به خرید، سهم چندانی در بازار ایران نداشته است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری