ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال دانش بنیان طی یک سال گذشته از 47 طرح اقتصاد دانش بنیان در حوزه های فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، آموزش و اشتغال، بهبود فضای کسب و کار و رباتیک با هزینه 126 میلیارد تومان حمایت کرد.
به گزارش ICTNN، ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال دانشبنیان به منظور تدوین سیاستها و تعیین اولویتهای توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال دانشبنیان و بر اساس اسناد مصوب در این حوزه بهویژه چشمانداز 20 ساله. سندی برای کشور، ایجاد هماهنگی بین نهادی. و همکاری در راستای تسریع در اجرای پروژه های کلان فناورانه در حوزه اقتصاد و هوشمندسازی کشور و توسعه کسب و کارها در این زمینه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل می گیرد.
هدف این ستاد ترویج، توانمندسازی و حمایت از تحقیقات کاربردی و توسعه فناوریهای دیجیتال نوظهور، بهویژه هوش مصنوعی، کلان داده و پردازش ابری، اینترنت اشیا، بلوکهای بلاک چین، فناوریهای مجازیسازی AR و VR و به طور کلی سیستمهای هوشمند است. کمک به توسعه اکوسیستم و فضاهای استارتاپی به معنای تامین مالی نوآوری برای حمایت از این فناوری ها و اجرای پروژه های شاخص با بهره مندی از ظرفیت شرکت های بزرگ دانش و مشارکت با بخش های خصوصی و دولتی بوده است.
در حال حاضر هدف اصلی این ستاد توسعه کاربرد فناوریهای نوظهور با توجه به مشکلات و نیازهای اساسی کشور است و به همین منظور فعالیتهای آن بر چهار سطح نقشه راه هوشمندسازی یعنی بازار متمرکز است. محصول، تکنولوژی ، زیرساخت ها و تحقیقات.
در حال حاضر کارگروه هایی مانند فناوری اطلاعات، فناوری ارتباطات، میکروالکترونیک و رباتیک، کمیته بین المللی و کمیته اشتغال و آموزش زیر نظر این ستاد فعالیت می کنند.
فعالیتهای این کارگروهها در سال 1402 در حوزههای فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، آموزش و اشتغال، بهبود فضای کسبوکار و رباتیک که معادل 47 پروژه در این حوزهها است و مجموع هزینههای صرف شده برای پیشبرد اهداف میشود، گسترش یافته است. از تعداد پروژه ها 126 پروژه است که 971 میلیارد تومان بوده است.
از این میان 21 طرح مربوط به حوزه فناوری اطلاعات، 8 طرح مربوط به حوزه هوش مصنوعی، 4 طرح مربوط به حوزه آموزش و اشتغال، 12 طرح مربوط به حوزه بهبود فضای کسب و کار و دو طرح مربوط به حوزه هوش مصنوعی است. مربوط به رشته رباتیک هستند.
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، این طرحها همگی در سال 1402 برای اجرا به تصویب رسیدند و از همان سال شروع شدند و در کنار آنها نیز طرحی در سال 1401 تصویب شد و در دست اجرا بود.
بر این اساس، این ستاد در مجموع از 147 طرح در حوزه های یاد شده حمایت می کند که 70 طرح در حوزه فناوری اطلاعات، 22 طرح در حوزه هوش مصنوعی، 28 طرح در حوزه آموزش و اشتغال و 16 طرح در حوزه آموزش و پرورش و استخدام. حوزه بهبود فضای کسب و کار و 11 پروژه در حوزه رباتیک است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات