رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: با استقرار سامانه زمین، با دریافت 18 استعلام، میانگین زمان صدور پروانه تغییر کاربری در کل کشور از حدود 253 روز به 163 روز کاهش یافت. از سوی دستگاه های اجرایی مختلف و از سوی دیگر این سامانه 3 کاهش یافت و منجر به بازدید فیزیکی 2 میلیونی از دستگاه های اجرایی شد.
به گزارش ICTNN، سامانه پیشخوان واحد آمایش سرزمین یکی از ۲۳ طرح اولویت دار دولت الکترونیک محسوب می شود که به منظور تسهیل در ارائه خدمات و مجوزهای زمین و مدیریت و نظارت بر کاربری بهینه زمین ایجاد و راه اندازی شد.
از مهمترین اهداف این سامانه می توان به ثبت و صدور مجوزهای مربوط به ساخت و ساز در اراضی و املاک خصوصی و بررسی های مربوطه، ثبت و واگذاری بهره برداری ملی، دولتی و اوقافی، ثبت و نظارت بر گزارش اراضی مردمی اشاره کرد. تصرف و نظارت بر اجرای قوانین مربوط به مساحت زمین مذکور.
دستگاه های مرتبط با اتصال به این سامانه می توانند در کمترین زمان ممکن کار داوطلب را مدیریت کرده و در کمترین زمان ممکن به استعلام ها پاسخ دهند. بنابراین تسریع و تسهیل در کار داوطلبان از مزیت های این طرح است و در صورت اجرای صحیح نیاز به حضور ارباب رجوع در دستگاه های اجرایی به حداقل می رسد.
سامانه زمین شامل دو زیرسیستم با نامهای پورتال متقاضی و پایش زمین است و کاربران به آدرس https://iraneland.ir میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. سامانه پایش اراضی به عنوان یکی از دو بخش اصلی سامانه «پنجره واحد آمایش سرزمین» با پایش استانهای اصفهان، البرز، قزوین و زنجان آغاز به کار کرد و مأموریت ویژه پیشگیری تخریب اراضی کشاورزی و حفظ جنگلها را دنبال میکند. . و مراتع.
ذینفعان سامانه پایش اراضی تعداد قابل توجهی از نهادها هستند که به نوعی تعهد قانونی برای حفظ، نگهداری و مدیریت اراضی کشور بر عهده آنهاست که در این راستا وزارت راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست، راهداری و … سازمان و سازمان حمل و نقل و حمل و نقل جاده ای، سازمان امور اراضی، سازمان جنگل ها، رشته کوه ها و آبخیزداری کشور.
در همین راستا، محمد خوانساری – معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران – اخیراً در تشریح این سامانه و آخرین وضعیت آن گفت: سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین نیز خدمات بسیاری از جمله تعیین حریم مناطق روستایی را ارائه می دهد. اراضی، اصلاح کاربری اراضی کشاورزی و باغات، تعیین ماهیت زمین، نقشه برداری (گواهی استثناء ملی)، واگذاری اراضی ملی و دولتی برای طرح های کشاورزی و صنعتی، صدور مجوز تأسیس و توسعه غیر مناطق صنعتی دولتی از جمله آنهاست.
وی گفت: تعداد کل درخواست های ثبت شده در این سامانه تقریباً 827 هزار مورد است که از این تعداد به بیش از 764 هزار مورد پاسخ داده شده است و تعداد کل درخواست های دریافتی در این حوزه تقریباً یک میلیون و 600 هزار است.
خوانساری بیان کرد: به این ترتیب با راه اندازی این سازمان شاهد کاهش میانگین زمان صدور پروانه تغییر کاربری در سراسر کشور از حدود 253 روز به 163 روز (کاهش حدود 90 روز – بهبود تقریبی) بوده ایم. 36 درصد) با دریافت 18 درخواست از دستگاه های اجرایی مختلف، از سوی دیگر، این سامانه امکان کاهش 3.2 میلیون بازدید فیزیکی از دستگاه های اجرایی و از این طریق بیش از هزار میلیارد تومان هزینه ثبت درخواست را فراهم کرد. تغییر کاربری ایجاد شده است.
گفتنی است، پیش از این مسئولان اعلام کرده بودند که با راه اندازی سامانه پیشخوان واحدهای آمایش سرزمین در 15 استان کشور و پیگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در سال 1402، اقدام به اجرای این سامانه کردند. شاهد کاهش موارد جدید تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغات در شهر تهران بودیم.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات